Jedna od najtraženijih fraza na google je: Kako smršati brzo bez dijete a sama popularnost ove fraze mnogo govori. Dakle, treba smršati (hej, pa ko bi tražio ovu frazu da nema višak kilograma tu i tamo?), to mršavljenje treba da bude BRZO (ko ima vremena da čeka rezultate tamo negde za mesec ili dva: hoću ODMAH da sam mršav/a!) i to treba da je BEZ DIJETE (jer, po difoltu, dijete nisu zdrave a zdravlje nam je na prvom mestu).

Mogućnosti, mogućnosti…

Na svu sreću, pa u dotičnim pretragama nije dodato još i „bez vežbanja“.

Prva mogućnost je da nastavite da jedete isto kao ranije ali da se pokrenete. A, ne, kretanje od fotelje do frižidera ne spada u tu vrstu pokreta. Treba da počnete sa redovnom fizičkom aktivnošću. Za početak neka bude 20-30 minuta brzog hoda (naravno sve zavisi od vaše fizičke pripremljenosti), a posle par nedelja nabijanja kondicije – možete povećati i intenzitet aktivnosti i dužinu i uvesti neka poboljšanja (trčanje, plivanje, vožnju biciklom, aerobik…). Ukoliko ste dosledni, kilogrami će odlaziti.

Ali… – naravno, uvek neko „ali“ – ovde kršimo uslov „brzo“. Mršavljenje na ovaj način nije brzo i treba od nekoliko nedelja do nekoliko meseci da dođete do pristojne linije. OTPADA

Druga mogućnost je da i dalje jedete obroke kao i ranije, ali napravite malu korekciju onoga što jedete tj. ubacite u ishranu više namirnica sa niskim glikemijskim indeksom. Kilogrami će početi da odlaze relativno brzo, nećete biti gladni jer ove namirnice daju veći osećaj sitosti… pa time skoro da smo ispunili sve tražene zahteve.

Ipak… kako se zvaše ovaj tekst? A da, Kako smršati brzo bez dijete… Dijeta znači – mogu da jedem šta hoću i kada hoću… kakvi glikemijski indeksi kakva druga čuda… Opet predlog krši osnovnu postavku da nema dijete pa samim tim OTPADA.

Treća mogućnost je i da počnete da vežbate i promenite ishranu kao @getfitrockett ali hej… ko bi se toliko cimao. Praktično, dotična je težak (sada lak) luzer jer je za ovakav izgled morala i da vežba i trebalo joj je par meseci a još je promenila i ishranu. OTPADA!

@getfitrockett da smršala bez dijete a to može svako… ajde ti draga to isto ali bez dijete i vežbanja!

Stranputice

A možda je dobro rešenje: pilule i preparati za mršavljenje? Sagorevači masti? Supstance koje ubrzavaju metabolizam? Tja… može da bude – a ne mora da znači… Budući da se u preparatima za mršavljenje može pronaći sve i svašta ipak treba biti krajnje oprezan jer je ovde zaista zdravlje u pitanju. I ovaj metod OTPADA dok se ne dokaže da su apsolutno bezbedni, efikasni i da nemaju u sebi raznorazne lekove i lekiće koje nismo tražili.

Poseta nutricionisti i specijalizovanom stručnjaku za hranu? OTPADA u startu – tek oni što znaju da budu strogi a i brate traže novac za svoje usluge, a mi svi radimo za džabe svoje poslove. Bolji su dobronamerni, doduše priučeni drugari sa neta – koji će pomoći savetima i iskustvom… pa možda nam se posreći da neko kilo i skinemo – ali opet, nije to to… Mi hoćemo brzo i bez dijete.

Kako smršati brzo bez dijete i to za 1 sekundu!

Da, gornji podnaslov je prilično tačan: Moguće je, uz mala ograničenja, za sada važi samo za Facebook, Instagram i druge društvene mreže. Mada, vaga se neće složiti sa gornjom konstatacijom… ali ko šiša vage – uglavnom lažu :D.

@jellydevote – Pre i Posle – „brzinskog“ mršavljenja

@jellydevote je to pokazala na svom Instagram profilu: za svega jednu sekundu je skinula par kilograma i od debele, mrzovoljne, trbušaste gospođe postala utegnuta, zgodna i optimistički orijentisana dama. Doduše, ona je sve to radila u okviru eksperimenta: Želela je da pokaže kako je moguće prostom promenom poze, mimike lica i „naduvavanjem“ stomaka postiće efekat debljine, a zatim klasičnom pozom za fotkanje te iste kilograme izgubiti…

Inače, ovaj efekat se često koristi pri reklamiranju različitih preparata za mršavljenje za onaj deo PRE i POSLE (realno, ko ima vremena da STVARNO mršavi kada treba prodavati dobar proizvod od koga će klijenti SIGURNO da smršaju… možda…)

Brzo mršavljenje je dakle ipak moguće!

Time dolazimo i do odgovora na pitanje: Kako smršati brzo bez dijete – Ljudi, stanite ispred ogledala, mobilne u ruke i vežbajte, vežbajte… Napinjite stomake, pa ih uvlačite, pravite tužne face a zatim vesele i… primetićete razliku! Možda u tim silnim aktivnostima ispred ogledala izgubite i koju kaloriju… što je čist bonus!

A sada me izvinite, idem da nađem neku tesnu majicu… pa pravac pred ogledalo!