Usamljenost je „boljka“ današnjeg vremena i mnogo je onih koji su željni prave, iskrene ljubavi ali, avaj, nemaju priliku da je upoznaju ili prepoznaju. Ili se jednostavno stide iz različitih razloga…

Višak kilograma kao razlog usamljenosti

Među usamljenima je i veći broj osoba koje zbog određenih fizičkih karakteristika imaju niži nivo samopouzdanja i smatraju da upravo njihove telesne osobine bitno utiču na njihovu privlačnost i atraktivnost – interesantnu suprotnom polu. Težina je, naravno, jedna od takvih „preprepreka“.

Ukoliko ste gojazni, nije nam namera da vas odgovorimo od mršavljenja, već da ohrabrimo da pokušate da poradite na ličnom emotivno-psihološkom planu:

  • Prihvatite sebe kakvim jeste.
  • Volite sebe kakvim jeste.
  • Poštujte sebe kakvim jeste.

Ovo je dobitna kombinacija koja može da vas i motiviše i „izvuče“ iz usamljenosti

Ne izbegavajte život!

Ruku na srce, gubljenje kilograma je stvar motivacije i upornosti i ostvarivo je kada se steknu za vas pravi uslovi. Ali, u međuvremenu, ne treba da izbegavate život, da vučete sa sobom kofer pun osećaja krivice ili upadnete u začarani krug samosažaljenja (i tešenja hranom).

Ovakav pristup ne samo da donosi bolji kvalitet života već utiče na sve sfere svakodnevnih aktivnosti. I, da – utiče i na zdravlje. Naime, kada smo potišteni i „smoreni“ naš imuni sistem je „u padu“ dok kod dobrog raspoloženja predstavlja pravi bedem odbrane. A u narednom pasusu ćete saznati i kako utiče na – motivaciju!

Dakle, otvorenost prema životu će vas nagraditi i dodatnom motivacijom koja će vam pomoći da smršate. A između sreće i idealne težine ne postoji znak jednakosti. Uostalom, pažljivo pogledajte donji strip i sve će vam biti jasno:

Ljubavni ciklus

Srećno vam bilo otvaranje prema životu i „beg“ iz usamljenosti zbog viška kilograma!