Za vas piše: Milan Jovanović-Strongman – Najcitiraniji onlajn trener čija je omiljena poslovica: 

Moj posao je da ubijam salo! Prosečno oko 500 kg mesečno.

Milan Jovanović - Strongman

Milan Jovanović – Strongman

. . .

1. Promenite navike

Ne možete rešavati problem na nivou svesti na kome je nastao. Nije dovoljno: Trčim i zdravo se hranim (jedem žitarice, voće, žuti šećer, integralno brašno,… inače, sve su to namirnice koje treba da izbacite).

2. Izbacujte postepeno slatkiše.

Oni su najočigledniji „graditelji“ sala. Suzdržite se. Niko nije pao mrtav što nije pojeo sladoled kada je prošao pored uličnog frižidera.

3. Izbacite alkohol.

Da, da pivski stomak nije urbana legenda. Ako pijete alkohol svakog dana, proredite. Ako se preterujete vikendom, neka to bude svaki drugi vikend, a posle samo specijalne situacije.

4. Izbacujte testa polako iz ishrane.

Ko kaže da morate da pojedete pola hleba uz ručak? Većina sveta ne jede hleb uz obrok pa možete i vi.

5. Krenite u teretanu tri puta nedeljno.

Preskočite trake i bicikle jer nije to trakerana i biciklana već tertana. Ako ama baš ništa ne znate o vežbanju osvrnite se oko vas pa oponašajte druge radeći sa malim težinama. Nije to baš preterano bitno pitanje tipa: da li da presečem zelenu ili crvenu žicu na bombi.

6. Fokusirajte se na višezglobne vežbe.

Ništa sprave samo tegovi, bućice i po neka sajla. Uzmi gvožđe sa zemlje i digni ga iznad glave. Ako istu vežbu možeš da radiš na spravi, sedeći sa tegovima ili stojeći – radi je stojeći. Veći je efekat. Primer – ramena. Najmanji efekat u naše svrhe (podizanje metabolizma i mršavljenje) je sedenje na mašini i guranje nečega. Bolje je to isto sedeći sa šipkom. Još bolje sa bućicama jer se angažuju dodatni mišići za stabilizaciju. A najbolje je stojeći sa bućicama.

7. Naučite šta treba da jedete da bi hranio mišićni rast, a ne salo.

Sav šećer koji ne stane u mišiće ide u jetru pa u salo. Ako nema dovoljno proteina treningom oštećen mišić nema čime da se oporavi. Ako nema masti, a već nema šećera organizam nema goriva pa prži mišiće.

Ne zaboravite:

Više mišića – brži metabolizam
Manje mišića – sporiji metabolizam

8. Počnite da ubacujete ugljene hidrate ili jednom nedeljnno ili isključivo nakon treninga.

Jači trening – više ugljenih hidrata uz protein.

9. Napredujte sa težinama.

Kao i u životu tako i sa tegovima uspeh je van zone komfora. Učite tehniku dizanja i trudite se da nedeljno barem u jednoj disciplini popravite svoj rekord.

10. Ne slušajte svakoga ko je skinuo 30 kilograma, ne tražite čudesni recept: koje je čajeve pio, kakav anticelulit tretman koristi…

Opredelite se za jednu jedinu strategiju (manipulacija ugljenim hidratima i trening snage višezglobnim vežbama) i držite se nje.

. . .

Strongman Online Method je odavno postao sinonim za zdravo mršavljenje odvojio od mitova. Probajte i vi!
E-mail: [email protected]