Zovem se Marija, imam 36 godina, i ceo svoj život sam se borila sa viškom kilograma. Još od detinjstva, bila sam sklona gojenju jer obožavam slatkiše i gaziranim pićima, što me je pratilo tokom cele mladosti.

Uvek sam bila “ona debela cura” u društvu, uvek sam se borila sa svojom telesnom težinom. Teško sam pronalazila garderobu koja mi pristaje, često sam se osećala neprijatno i povučeno zbog svog izgleda. A i moja loša građa, sa viškom kilograma najviše na bokovima i butinama – bile su recept za višegodišnje osamljivanje i traženje utehe u hrani.

Godinama sam isprobavala razne dijete, ali rezultati su bili kratkotrajni. Gubila bih nekoliko kilograma, ali bih ih ubrzo vratila. To me je jako demoralisalo. Počela sam da verujem da se nikada neću rešiti viška kilograma. A njih je uvek bilo podosta više – između 25 i 30!

Onda sam pre par meseci naišla na iskustvo Bojane sa InDiS dijetom. Bila sam skeptična, ali sam ipak odlučila da pokušam – bar da mogu da kažem da sam probala baš sve dijete :D. Od dijeta.net-a sam detaljan plan ishrane za mene i savete kako da promenim svoje navike. Bilo mi je jasno da je ključ u promeni životnog stila, a ne u kratkoročnim rešenjima.

Prvih nekoliko nedelja je bilo teško, jer sam morala da se odreknem slatkiša i gaziranih pića, što je za mene bio ogroman izazov. Ali ubrzo sam počela da primećujem rezultate. Moja težina je počela da opada, a osećala sam se sve bolje i poletnije. Uspela sam da smršam čak 18 kilograma u prva tri meseca držanja dijete.

Uz INDIS dijetu sam naučila kako da pravilno balansiram obroke i da se hranim zdravo. A i da šetam svaki dan – što ranije nisam radil. Ne samo da sam se značajnog viška kilograma (još sam na dijeti – ima viška još i kukovima i butinama), već sam i povratila samopouzdanje. Danas sam na sličnom režimu, vidim da kilogrami polako odlaze, gladna nisam, ne žurim nigde – znam da ću sigurno stići gde sam krenula.

Ako ste i vi, poput mene, proveli godine boreći se sa viškom kilograma, toplo vam preporučujem INDIS dijetu. Verujem da će vam pomoći kao što je pomogla meni.

S poštovanjem,
Marija, N. Sad 22. maja 2024.

PS – pišem dodatak i kada skinem još ovo nešto viška što mi je ostalo za „uspomenu“ 😀