Frančeska (na Instagramu poznatija kao @halfmybody) – počela je borbu sa kilogramima krajem septembra 2015. godine a težina sa kojom je krenula je bila 107 kg. Danas ima 71 kg i nastavlja dalje do 61 kg kolika je njena idealna težina… Dakle, nije u pitanju neka brza dijeta već temeljan i dugoročan plan da se izgleda dobro i bude dobro.

Frančeskino putovanje ka vitkoj liniji

Svoj rad na sebi i dobrom izgledu je zacrtala kao dugoročni cilj a metode „borbe“ su kontrola veličine porcije, izbor zdravih niskokaloričnih namirnica i umereno vežbanje. I, sve je to dalo rezultate.

Preporuke kako ostati motivisan

Evo i njenih preporuka kako ostati MOTIVISAN budući da je rad na sebi dugotrajan „posao“ i teško je stalno ostati vrhunski inspirisan:

  • Slikajte se bar jednom mesečno i poredite sa prethodnim slikama – tako ćete videti kako napredujete i… biti inspirisani!
  • Kupujte za broj manju odeću i to će vas motivisati da što pre dostignete planiranu težinu!
  • Zadržite staru odeću – Po Frančeski veoma bitna preporuka – Nema ništa lepše nego kada uđete u „stare“ stvari koje su vam sada velike i onda znate da napredujete!
  • Koristite motivacione poruke gde god da ste – Stavite ih na telefon, računar, izlepite po frižideru… One će vas podsećati na vaše ciljeve!
  • Volite sebe i nemojte se siliti preko granica – Da, svi imamo loše dane – i to treba razumeti. Ako ste neki dan malo i „zabrljali“ gledajte na to kao na trenutnu slabost i nastavite dalje prema cilju…

Ostalo je još par kilograma viška…

Svakoga jutra sa ovim preporukama – motivacija će vam rasti jer konstantno vidite napredak. I, naravno, ostanite jaki i pozitivni!

Nekad i sad

Frančeski želimo da samo ovako nastavi sa gubljenjem težine, a onima koje je ova priča motivisala… pa… srećan početak promena!