Sitne promene osećaja i verovanja mogu dovesti do drastične razlike u vašem životu. Da li su potrebni sati vremena posvećenih određenim aktivnostima kako bi unapredili samo jedan segment života? Ja verujem da nisu. Za početak je dovoljno da VERUJETE u mogućnost trenutne promene. Sigurna sam da većina vas zna kako se život okrene naglavačke u trenutku i postane skoro nepodnošljiv. Zar nije moguće i suprotno? Da ste zadovoljni, uspešni, srećni. U trenutku. Da reagujete na osmeh, dobar dan i laku noć. Da prepričavate osmehe i šale, a da pored namrštenosti i gunđanja prolazite bez zadržavanja. Zar to nije privlačno? Da li bi ste želeli optimističan pogled na svet oko sebe?

Živite slobodno – Pogled u sebe i oko sebe

Ako je odgovor „da“ na ova pitanja, možete nastaviti sa čitanjem. A i ako nije, predlažem da nastavite, da pružite sebi šansu. Nemojte se ustručavati i bez uzdržavanja reagujte na osmeh, uzvratite i delite dalje. Budite deo zabavne i radosne lančane rakcije. Iskusite je, jer ćete je na taj način i osetiti. A kada ponovite više puta takve osećaje, dopašće vam se i težićete da vam se vrate i da se vi njima vratite. Uživaćete u stvaranju osmeha i radosti kao što uživate kada ih neko drugi vama kreira.

Zamislite da svakoga dana u dnevnim novinama čitate naslove poput: Građani se zabavljali pričajući viceve na autobuskom stajalištu; Zastoj u Kneza Miloša – muzika iz automobila navela građane da izađu i zaigraju; Grčki farmeri prekidaju protest – članovi vlade kao pomoćni radnici na farmama; Bela prognoza – zbog ovoga bi mogli da se obnove dobri odnosi na Balkanu; Mir u Siriji – izbegli narod se vraća svojoj zemlji i domu.

U kojoj meri bi ovakvi naslovi doprineli vašem raspoloženju? Da li bi imali uticaja na ostatak vašeg dana? Da li bi privukli vašu pažnju i da li biste razgovarali o tome?

Sigurna sam da bi. Razlika se ogleda u osećajima koji se javljaju pri čitanju i kakav utisak ostavljaju na vas. Zatim sledi ostatak dana koji bude prožet upravo tim emocijama. Svesni toga ili ne, to se dešava. Budite mudri, izaberite kako ćete se osećati. Da, vi to možete. Imate pravo i imate izbor. A imate i metode koje vam omogućavaju da lakše, brže i jednostavnije uvidite i razrešite svoje emocije kojima ste preplavljeni. Potrebno je samo da izaberete, uz stalnu prisutnost vere da je to moguće.

I sada će neko pomisliti „Da, moguće je za nekoga, ali ne i za mene“. A kada vam je rečeno da je za vas nešto nemoguće? Istražite tu opciju.

Ono što je potrebno da znate je da smo svi rođeni sa sposobnostima koje u sadašnjem trenutku deluju kao nemoguće, za većinu vas. Metodama vaspitanja, društveno poželjnog ponašanja, grupne i kolektivne svesti, zapostavili smo svoje urođene potencijale. Ali, svaka vaša ćelija pamti to i čeka momenat aktivacije. Pružite joj tu mogućnost, biće srećna da primeni zapostavljene veštine. Kao kada sednete na bicikl nakon mnogo godina i setite se svog detinjstva i bezbrižnosti. Zašto sebi da uskratite mogućnost kreiranja slobodne stvarnosti?

 

S ljubavlju živite slobodno,
Milesa Merdanović
Instruktor i praktičar ThetaHealing® tehnike
www.zivetislobodno.com