Imam 22 godine, upravo diplomirani student jezika i književnosti (odsek: srpski – španski) u Temišvaru. Bavim se novinarstvom, radila sam na lokalnom radiju i sarađivala sa časopisima Srba iz Rumunije.

Do 15. godine sam se bavila odbojkom, ali sam imala nezgodu nakon koje je usledila i operacija desne ruke, tako da sam morala da prestanem. Onda je porastao i broj kilograma.

Kada sam stigla do 99 kilograma odlučila sam nešto da preduzmem. Shvatila da sam previše mlada da se sama borim sa kilogramima i rešila da potražim odgovarajuću dijetu.

Milana na UN dijeti

Za UN dijetu (ja sam tada znala da se zove RINA’S 90) čula sam od prijatelja koji su uspeli da njome skinu veliki broj kilograma, tako da sam i sama rešila da je započnem.

I zaista bilo je odličnih rezultata! Uspela sam da skinem 19 kilograma (tj da stignem do kilaže od 80 kg) za oko 4 meseca. Kasnije sam se pridržavala načela UN dijete i bavila sportom (prvenstveno trčanjem) i tako održala željenu težinu. Nekoliko kilograma se vratilo, tako da sam pre manje od mesec dana ponovo krenula, jer bih volela da stignem na 75 kg, što je nekako idealna težina (ako idealno postoji) za mene.

Nisam imala kriza za vreme dijete, jedini problem su bili slatkiši, jer su mi oni „slaba tačka“, ali ako imaš dobro zacrtan cilj, onda ništa nije teško. U svakom slučaju, važno je rešiš da počneš i da veruješ da ćeš uspeti.

Dakle, počela sam novi krug UN dijete, kako bih uspela da izgubim još neki kilogram. U svakom slučaju, smatram da je ovo zdrav način ishrane, jer se bazira na raspoređivanju namirnica, tj nije dozvoljeno mešati – na primer, proteine i ugljenje-hidrate. I ovo je jedna od onih dijeta koje dozvoljavaju korišćenje svih namirnica, tako da je mogu držati i oni sa „slabijim karakterom“.

Onima koji žele da smršaju, preporučujem da počnu odmah, da ne čekaju ponedeljak, prvi u mesecu ili Novu Godinu. Ova dijeta za 3 meseca daje sjajne rezultate, važno je biti uporan!

Milana