Limun dijeta brzo i zdravo topi vaše kilograme, čisti organizam i jača vaš imunitet. Postoji godinama, ima više varijacija (dijeta sa limunadom – veliki čistač) ali je svoju najveću popularnost doživela kada se saznalo da je popularna pevačica Bijonse koristi.

Bijonse

Prednost ove dijete u odnosu na druge, je što se bazira na veoma zdravoj voćki. Pored brzog gubitka kilograma, limun dijeta će ojačati vaš imunitet i uraditi detoksikaciju čitavog organizma. Limun sa toplom vodom svakog jutra imaće i pozitivan uticaj na organe za varenje.

Kako se sprovodi

Limun dijeta je vrlo jednostavna. Ispijate određene količine soka od limuna sa odgovarajućom količinom vode. Pored toga,  potrebno je pridržavati se samo nekoliko saveta: izbegavajte gazirana pića, slatkiše, hleb i testenine. Što više izbegavate ove namirnice i kada niste na dijete, imaćete bolje rezultate na vašu liniju i zdravlje. Ispijanje limuna sa toplom vodom ujutro na prazan stomak bi trebalo da vam postane rutina i kada niste na ovoj dijeti.

Kada ste na dijeti pijte ovu kombinaciju sat vremena pre svakog obroka. Koliko limuna i čaša vode popiti u toku dana saznaćete u nastavku teksta. Prelomni dan je dan 7 kada se vraćate na 3 limuna i tri čaše vode.

Limun dijeta sa vodom

Ako je moguće, koristite sok od organskog limuna. U donjoj tabeli možete videti po danima koliko limuna treba da iscedite, napravite napitak i pijuckate ga u toku dana sa obaveznim ispijanjem jedne čaše sat vremena pre svakog obroka.

1. dan: jedan limun i jedna čaša vode
2. dan: dva limuna i dve čaše vode
3. dan: tri limuna i tri čaše vode
4. dan: četiri limuna i četiri čaše vode
5. dan: pet limuna i pet čaša vode
6. dan: šest limuna i šest čaša vode
7. dan: tri limuna i tri čaše vode
8. dan: šest limuna i šest čaša vode
9. dan: pet limuna i pet čaša vode
10. dan: četiri limuna i četiri čaše vode
11. dan: tri limuna i tri čaše vode
12. dan: dva limuna i dve čaše vode
13. dan: jedan limun i jedna čaša vode
14. dan: tri limuna i tri čaše vode

Kao što ste i sami mogli zaključiti ova dijeta traje 14 dana. Najdelotvornija je u jesen i proleće. Tada su našem organizmu potrebni vitamini i detoksikacija. Posle ispijanja limunovog soka isperite usta toplom vodom. Limunska kiselina zna da ošteti gleđ zuba, ako se sok od limuna pije u velikim količinama. Ispiranjem usta sprečićete sve neželjene efekte.

Svim osobama koji imaju problema sa želudačnom kiselinom nije preporučljivo da koriste ovu dijetu. Najbolje je pre započinjanja limun dijete sa vodom konsultovati se sa lekarom.