Kako sam uspela da skinem čitavih 22 kilograma za dva meseca, a posle još 10-ak kilograma! Značaj Marijinog iskustva je još veći zato što se kilogrami izgubljeni pre skoro dve godine nisu vratili, što je velika inspiracija.

Zbog dugogodišnjeg problema sa kilažom rešila sam da po cenu bilo čega dođem do NORMALNOG izgleda. Jedan dan sam stala pred ogledalo i pogledavši sebe zaklela se da ću smanjiti ishranu na minimum i konačno smršati!

moja dijeta

Sa dijetom sam počela početkom juna 2010. i do kraja jula oslabila sam 22 kg što mi je bilo tada dovoljno. Posle toga sam za 4 meseca skinula još 10 kg.

Za doručak jela sam malo parče kifle tj. otprilike dužine 3cm verovali ili ne, a za ručak sam jela 3 kašike variva bez hleba i mesa. Između ta dva obroka jela sam po jednu najviše dve kriške jabuke ili narandže. I to bi bilo to. Bila sam gladna danima. U trenucima najvećih kriza gladi popila bih nes kafu sa veoma malo mleka. Bilo je MNOGO naporno i teško. Ali posle dva dana više nisam imala 98kg imala sam 96kg i to je bio uspeh. Svaki dan sam se merila i svaki dan sve manje kilograma sam imala. Bilo je i nekoliko dana da sam stajala na istoj težini, ali samo par dana i onda su kilogrami opet kretali dole. Nisam odustajala. Zacrtala sam sebi da ću obući jednu suknju, onu koju sam nosila kada sam imala 74kg. Za dva meseca skinula sam 22 kilograma i to je bio uspeh, ali želela sam još. Nastavila sam sa dijetom i došla do težine od 66 kg.

Dakle, isplatilo se. U periodu skidanja kilograma odrekla sam se svih slatkiša, sokova i testa.

Danas jedem sve, alii dalje vodim računa o ishrani. Desi se da pojedem slatko ili neko testo, ali sve u malim količinama. Ako ipak preteram naredna 2-3 dana sam opet na djeti.

Marija Ramac Skuban