Ne znam dovoljno o takvim preparatima, pa ne mogu da tvrdim da su svi štetni, imala sam prilike da vidim i neke odlične (koji samo podstiču rad metabolizma dobrom kombinacijom minerala, masnih kiselina itd.), ali mislim da oni apsolutno nisu rešenje za skidanje kilograma. Prvo, mnogi od njih su šarene laže, drugo, neki dokazano JESU štetni, treće, ne postoji čovek koji ne može da oslabi bez njih, naše babe i dede / praistorijski preci nisu imali takve tablete, pa su opet bili manje-više vitki, a nisu ni danas svi ljudi debeli, pa ne možemo da krivimo samo prehrambenu industriju (koja jeste grozna, ali opet je izbor naš).
Što se Atkinsa tiče, samo mogu da pretpostavim da nešto nisi radila kako treba, jer 25 g UH i 1400-1450 g UH nema blage veze s trećom fazom. Čisto primera radi, na trećoj fazi sam otprilike ja sa sad sa 60-120 g UH dnevno i kalorijama koje su u proseku oko 1600 na sedmičnom nivou (a kad održavam težinu, što je u rangu IV faze, to je oko 1800 kcal na sedmičnom nivou, i dalje do 120 g UH, ali jednom nedeljno UH bez ograničenja), iz prostog razloga što je kontraproduktivno unositi premalo kalorija - u prevodu, ako jedeš manje nego što je nužno, prestaješ da slabiš. Sad si malo razbudila metabolizam pecivima i slatkišima, to bi moglo čak da se pokaže korisnim, u smislu da bi vrlo umerena dijeta sad dala rezultata. Naravno, pod pretpostavkom da ne zapadneš opet u tu grešku da jedeš premalo. Ako pod smanjivanjem porcija podrazumevaš to da ih dovedeš na normalnu meru, to je OK, ali ne treba preterivati ni tu. Dijetalan obrok može da bude i dva puna tanjira dobro izabranog jela.