Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Luna85 » pre 8 godine

Nije mi palo na pamet da on može i sa pavlakom! Probaću ovo bez majoneza samo sa pavlakom :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Luna, koji celer koristiš? Ovaj naš klasični ili onaj zeleni od kog se koristi stablo?

Koren se u salati uvek dobro gađa s jabukom (i ne samo u salati, možeš npr. da ubaciš rendan celer i malo jabuke i meso iseckano na rezance, pa tako prodinstaš), neka moja omiljena je nešto što se zvalo štefani - koren celera, jabuka, malo paradajz-pirea (u originalu ide kečap, ali presladak je uz jabuku) i rendan tvrd beli sir (tj. običan mator sir, pa još ako naletiš na dimljen...). A onaj zeleni celer što krcka kao praziluk ili bambus ide bukvalno u sve salate (meni fantastičan u kombinaciji s komoračem, koji je takođe ekstra zdrav, probaj :mahalo: ).

Edit* - Krem supa od celera i praziluka! Zamalo da zaboravim najbolju... :D
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Mislila sam na koren celera i da probala sam ga sa jabukom i šargarepom ali ne znam šta bih od začina ili masnoća dodala u to, ne mogu da smislim šta bi se slagalo uz jabuku i celer i sve to :) Ali ovo mi se dopada celer, jabuka i sir i mislim da ću to danas jesti za ručak! Hvala lepo :)

A tu krem supu nikad probala :D
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 8 godine

Na ovu foru http://www.coolinarika.com/recept/krema ... od-celera/ , samo umesto ulja upotrebiš trun butera i umesto luka sitno seckan praziluk (jedan dobar deo ostaviš da ubaciš pred sam kraj). Pavlaka može i slatka i kisela, meni je čak lepša kisela, a ako praviš bez krompira, možeš da ugustiš žumancetom (izmešaš kiselu pavlaku i žumance, neku kap limuna, i u to sipaš polako vruću supu).
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Probaću baš.

Dan 1
    D - dva jajeta, malo pečuraka, integralni štapići
    U - malo grožđa
    R - krem pileća supa sa čia semenkama, belo meso dinstano sa malo pavlake + na teflonu crvena, zelena i žuta paprika, luk i pečurke + paradajz i krastavci
    V - sir i krastavci, belo meso od ručka
    FA - pilates

Ručak je bio fenomenalan, najzad tona povrća i najzad sam se vratila u sedlo :D Kuvala sam pileću supu ali pošto klinci nisu ljubitelji rezanaca dodala sam pavlaku i malo čija semenki i ispalo je super. Ponovo isti dobar osećaj jesti bez hleba i sitost pre nego i stignem do pola, baš zbog povrća.
    Moram da počnem od danas ponovo sa ciljem, volim da vidim dane u meniju :)
    Poslednja izmena od Luna85 u 24 Sep 2016, 12:39, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Šta kažete na ovo :)

https://www.youtube.com/watch?v=P5S1e3whR1s

Razmišljala sam da li je moguće da se količina kalcijuma izgubi od tolike temperature, nisam sigurna da li se on gubi slično kao neki vitamini?

Dan 2
    D - pita od heljdinih kora sa pečurkama
    U - 5,6 integralnih štapića
    R - karfiol u rerni sa sirom
    V - krastavci, sir i paradajz

Ove heljdine kore su ekstra ukusne. Jutros sam dinstala malo pečuraka sa lukom i samo jednu heljdinu koru premazala sa smesom od jaja i malo jogurta i preko fil i uvila u rolat. Ispalo je baš dobro.

Danas glumim hobotnicu. Jednom rukom radim za računarom a drugom spremam kornišone za zimu. Nisam neko ko jede bilo šta kiselo i ovo je meni pojam ali ukućani vole pa hajde, prošle godine se sve pojelo već do decembra.
    Za ručak sam planirala karfiol i nadam se da će biti jestiv. Toliko se mučim da zavolim taj ukus ali mi je već dosta klasičnih jela. Uglavnom planirala sam da ga obarim i stavim u đuveče, prelijem sa jajima, mlekom i kačkavaljem a između da napunim male paprike sirom i sve to tako zapečem. Da li to može da liči na nešto?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 8 godine

Luna... hemija... element ne može da se razgradi zagrevanjem, a kalcijum nije isparljiv element. :D

Taj karfiol ne da može da liči na nešto nego je i najlepši kad se tako spremi! :)
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Dudo primljeno k znanju :) Moraću i to da probam kada već imam jaja od "organske" koke :D
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Osećam se kao jedina preživela ova dva dana na forumu :D Dva dana kontrolisanja i vaga već pokazuje neke normalne cifre. Sigurna sam da sam se vratila na ishranu kojom sam uspela da skinem onih 13 kg pošto sam uredno odbila sladoled, čokolade i kolače ova tri dana. Jutros sam čak ukućanima kupila divan pizza burek ali sam ja meni pravila tortilju. E sada onaj dobar deo - ne odbijam ništa teška srca i nemam potrebu za tom hranom, osećam baš isti nalet energija kao i kada sam počinjala sa ovom avanturom. Danas ću ručati kombinaciju koja se izbegava ali je mm spremao ručak pošto sam ja zatrpana poslom.
    Sutra idem u nabavku za eksperimentisanje sa hlebom bez brašna, imam neke ideje, nadam se da će biti jestivo. S obzirom da neće uključivati UH moći ću da ih kombinujem i za užine pa i večeru.

Dan 3
    D - integralna tortilja, pečurke, paprika, sir krastavci
    U - karfiol sa sirom, malo oraha
    R - piletina i krompir, paradajz
    V - krastavci, sir + koh s mlekom
    Poslednja izmena od Luna85 u 25 Sep 2016, 20:45, izmenjeno 1 put ukupno.
  • usamljena_bucaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od usamljena_bucaa » pre 8 godine

I ja sam tu na forumu cesto uletim, ako se ne motivisem bojim se da cu skrenut s pravog putaa.. pozzz i sretno :headbang:
    06.01.2020.g 102 kg
    07.02.2020.g 93,400 kg
    07.03.2020.g 87,300 kg
    07.04.2020.g 82,400 kg
    07.05.2020.g 78,700 kg 😟
    07.06.2020 ?
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Ja sam uz pomoć foruma i opstala prvi put tako da svakako ima veliki uticaj :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Neke varijante da se zapeče karfiol sa začinima /biljčicama, sirom i jajetom bi trebalo uvek da budu fenomenalne... :)

Uzgred, želim srećan povratak na kolosek i mršavljenje sa uživanjem! :wink: Bar ti, kad te krene, postaješ nepresušan izvor zanimljivih jela i recepata...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Hvala draga :)
    Radovi i majstori su u kuci ali ne posustajem:) obnovila zalihe semenki, zito je proklijalo, ako mi vrate sporet danas na mesto ispeci cu i hleb.

Dan 4
    D - heljdina pita sa pecurkama i lukom + krastavci s mladim sirom
    U - mleko, pahuljuce, kornfleks, suvo voce, cija
    R - pasulj
    V - krastavci, sir i kokice
    FA - pilates i rintanje po kuci
    Poslednja izmena od Luna85 u 27 Sep 2016, 10:49, izmenjeno 2 puta ukupno.
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 8 godine

Srećan i uspešan povratak ti želim, nedostajala si nam preko leta!
    Jeste da je priča o celeru bila pre neki ali ipak da se ubacim :020:
    Moja omiljena tzv. "koren" salata je od rendanog povrća: celer, cvekla, šargarepa, crna rotkva i ren (ukućani vole kad se doda i jabuka), sve se pomeša i začini maslinovim uljem i sirćetom (limunom). Mogla bih da je jedem non stop, super osvežava, samo još da volim i da rendišem... :wink:
    :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Sax hvala za recept :) Najviše smara to rendanje i priprema, nekako je uvek ostavim za kraj pa kada je već ručak gotov i skontam da treba još i salatu uglavnom jedem bez nje ako nisam bolje organizovala. Kod mene se tek razvija ta svest o salatama i onda kako mi nije prirodno bilo tj u navici da je jedem baš moram dobrooo da se organizujem oko nje :D
Odgovori 885 postova