Evo i mene malo. Ovo leto uopšte ne ide zajedno sa kombinovanjem namirnica, ishranom i dijetom. Meni je mnogo lakše bilo i da spremam hranu i da ne jedem dok nije bilo ništa od namirnica nego sada. Uglavnom kilaža je trenutno 61,9, vrtim se celo leto oko 61 - 63 kg i to mi je skroz ok. S obzirom na to da nisam nijednom napravila svoj hleb i da jedem samo beli, da ne pazim na kombinaciju namirnica i da svakog dana pojedem nešto slatko, ovaj rezultat, tj činjenica da se nisam ugojila je odlična! Od pre mesec dana idem i redovno na pilates tako da će sve biti super. Danas sam prvi put nakon dosta vremena napravila neki normalan ručak i odlučila sam da od danas počinjem ponovo sa praćenjem šta jedem. Novi cilj je do rođendana u novembru da imam 57 kg što bi značilo oko 5 kg za 3 meseca što mi opet deluje izvodljivo

Uglavnom promena se vidi a najdraži slučaj je komšija koji je došao da proveri da li sam to ja pošto se raspravljao sa drugim komšijom koji se pitao ko im to prolazi ulicom. Uglavnom došao je da me pita "Šta sam pila" pa sam oslabila. I to pitanje mi postavljaju svi - Šta si pila??? Pa dragi moji pila sam kafu i vodu a usput sam se odrekla mnogo toga nezdravog, a moj odgovor im svakako ukloni ushićenje sa lica. Uglavnom ne sviđa mi se što ne jedem povrće opet i iskreno jedva sam čekala da ovo šugavo leto krene da se završava (ne volim leto!) i da se vratim u normalu i svojim aktivnostima. Toliko
Dan 1
D - jogurt, ovsene pahuljice, kornfleks, malo suvog voća (papaja, mango, aronija, suvo grožđe, brusnica...)
R - krem čorba sa lovorom, punjene tikvice sa belim mesom, pečurkama, prelivene pavlakom.
V - verovatno jogurt i pahuljice ali planiram prženice za ukućane pa možda ukradem koju
Današnji ručak mi miriše božanstveno. Izdinstala sam dosta praziluka, dodala sitno seckano belo meso, par živih listova spanaća i na krupno iseckane pečurke, vegetu, so i začine. Tikvice sam uzduž presekla i izdubila, posolila i napravila čamčiće i punila filom. Pre toga sam i tikvicu malo namazala pavlakom sa svih strana. Na kraju sam prelila svaku tikvicu sa izmućenim jajetom, pavlakom i kačkavaljem. Sve po malo samo da dobije šmek. Mislim da ću se raspasti
Krem čorba je tek otkriće. Uglavnom isecka se šargarepa a može i krompir uz nju i stavi se u 2l vode da se kuva, doda se kocka za supu (ko ne voli te varijante može i začine i so) i par listova lovora. Kada se skuva povrće skloni se sa vatre i doda se umućena pavlaka. Ja ovu čorbicu obožavam, u osnovni recept ide i malo griza da bude gušća ali ja ne stavljam. Ukus lovora u čorbi mi je otkriće pošto ga nisam koristila do sada ni za šta, a od sada ga stavljam svuda