Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Luna85 » pre 8 godine

Dudo hvala na ideji i komentaru, imam spreman pecen i mleven susam pa cu ga iskoristiti. Mislim da cu dodati i malo kackavalja da dobijem neki ukus, vec mi se ukucani mrste na tikvice. A isprzicu belo meso i u to dodati susam i mleko i vec mi deluje preukusno.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Da došapnem: kod mene su bili pržena šunka i rendani kačkavalj + smeđi šampinjoni dinstani s limunom + sveži bosiljak

Javi kako ti se sviđa ta verzija bešamela, mene je oduševila! :)

Srećno nadalje sa skidanjem tog malog viška! :)
    Poslednja izmena od dudank u 28 Jun 2016, 00:08, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Ta kombinacija mi deluje idealno. Mozda bolje da besamelom prelijem belo meso i dodam kackavalj i spagete od tikvica. Mislim da cu.bolje tako sakriti tikvice, nece ni znati sta jedu. Samo sto ce meni trebati veca kolicina besamela - 4 odraslih i 3 dece. Koliko ce mi susama trebati, sta mislis?
    Hvala na podrsci, ali taj cilj jos nije krajnji ima kod mene viška jos dosta posto sam bas niska ali je sve bolje od one sedmice :D
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 8 godine

Visoka si taman koliko treba, što će reći, u centimetar isto kao ja. :16:

Poslednji put mi je otišlo 100 g susama na oko litar mleka, bio je za trun ređi bešamel, ali mu je rendani kačkavalj dao gustinu, čak i više nego što je nužno (ne rendaš u ključalo da se ne bi zgrudvao, nego sačekaš minut-dva po sklanjanju s ringle). To je bilo za 4 osobe. (I bilo je u šerpi malo masnoće od prženja šunke, ali to je samo dalo ukus, može potpuno bez masnoće jer je susam sam po sebi mastan.)

U stvari, bar mislim da su ove kesice od 100 g... nisam sigurna više jer svemu smanjuju gramažu. :( Jedna kesica, dakle.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Da, mislim da smo tu negde onda tacno znas koliko je 61 kg na tu visinu tj kako telo izgleda. Ovo je moja najveca svesna i planirana transformacija u zivotu tako da joj se mora pristupiti jednako ozbiljno :D
    Sad ne mogu da docekam rucak :020: masnoce me ne plase, plaši me sto ce se pojesti za tren :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 8 godine

Ne znam kako si građena, ali meni je od 59 telo naglo počelo da dobija normalan oblik. A mislim da ćeš tad dobiti dodatni podstrek! :skakutalo:

Neću da gnjavim, izvini ako sam malo uzurpirala prostor. :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Ma kakvo uzurpiranje prostora 8)
    Gradjena ko pescani sat iliti ove sad moderne figure s uocljivom pozadinom i strukom. Pantalone ne mogu da navucem od kukova a u struku velike :neznalica:
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 8 godine

Ja sam danas mamu natjerala da mi ručno suzi jedne takve pantole...c.c.c. Gore landara, spada, a na butinama taman...c.c.c.
    Kod tebe mislim da još 5 kg završavaju sav posao. :009:
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 8 godine

Oduvek sam bila ljubomorna na vas peščane satove :D Mnogo ženstvena figura i čini mi se da tako građene žene lepše izgledaju i kad imaju višak kilograma.
    visina 157cm, godine 26
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Svaka figura ima vrstu garderobe koje joj više pristaje ... za peščani sat (moja voljena bivša figura :( ) suknje/haljine su daleko bolje rešenje od pantalona.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Duda ima stotinu tih nekih fenomenalnih ideja za sosove, baš lepih (a i ona je od mene ukrala po koju ideju, možda jednu ili dve maks. :oops: )...
    A što se sata tiče, ni ja nisam sat... onako sam uskokukna..
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 8 godine

Ako ćemo pravo, ukrala sam malo više od jednu-dve, a tvoje presne tikvice su pronalazak VEKA.

Što se građe tiče, ja sam peščanik koji se preko 60 kila pretvara u budilnik. :010:
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

E pa da znaš, tikvice idu na sto načina...
    Večeras sam pravila šnicle / pljeskavice, pečene u rerni (sastav junetina, tikvice na listiće ali ne mnogo tikvica samo zato što nisam imala više, mleveno laneno seme umesto jaja da stegne, začini, senf) i toliko lepo mirišu a i ukus je fenomenalan.
    Luna, eto ideje za podvaljivanje ukućanima, ne moraju ni da znaju da su tikvice unutra (nek nagađaju u čemu je tajna šmeka).
    Sledeći put pravim drugačije, koliko mesa, toliko tikvica (zapreminski)...

Klasifikacija recepta: bezbedan po peščani sat! 8)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 8 godine

Što se građe tiče, ja sam peščanik koji se preko 60 kila pretvara u budilnik. :010:
    :16: :16: :16:
    visina 157cm, godine 26
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Milan_Dj » pre 8 godine

:16: :16: :16:
    Jedna od boljih fora na forumu :16: , jos na sopstveni racun :14:
Odgovori 885 postova