Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Milan_Dj
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Milan_Dj » pre 9 godine

Ja kad sam smrsao dobio sam odjednom brdo garderobe koju nisam godinama nosio ...
    Ja imam garderobu od L do 2XL :D
    Ovih dana upravo cistim sve sto mi je ogromno i delim kome treba ili bacam :D
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Eleonor » pre 8 godine

Luna, i ti nestade sa radara :) Nadam se da uzivas (uz poneku visnjicu) :wink:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 8 godine

Citam vas ja svaki dan ali nemam sta pametno da kazem, sada sam usla da napišem par reči i vidim da me se neko setio:)
    Stanje je solidno manje nego na tikeru ali je bilo svega. Nedelju dana brljanja pa onda nedelju dana bez hrane ali sada sam u nekom opustenom stadijumu bez apetita. Svaki dan kuvam neke zbrljeve od povrca i to bude bas super.
    Otkrila sam u komšiluku ljude koji gaje savrseno povrce - paprika, paradajz, tikvice i sve je strogo kontrolisano i ispravno. Jedva smo docekali da prodje taj neki rok kako bi poceli da beru paradajz i.paprike i bas vode racuna cime prehranjuju. Ono sto sam htela da kazem je da oni prodaju povrce maxiju tako da eto potvrde da nije ni u prodavnicama bas sve prskano i plasticno.
    Visnjevaca je super ali sam ja na onu kolicinu secera dodala jos mnogo vina i rakije :D

Veceras klopa - izdinstana paprika, tikvice, pečurke i jaja plus salata od paradajza i krastavca. Dorucak je bio jedan krastavac, pecurka i malo jogurta a rucak parce crnog hleba i neka pašteta.
    Uskoro putujem kod sestre na par nedelja i ne mogu da docekam da nam spremam klopu.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

S obzirom na to da sam bas brljala - rezultat od 2 kg manje za mesec dana me je odusevio!!! Jutros sam usla u vruce pantalonice i jos samo par kilograma i ponosno cu ih prosetati. Do pre dve nedelje sam mislila da cu puci - stomak jako naduven, sva sam otekla i ogledalo sam izbegavala, medjutim u roku od par dana doslo je do neke cudne transformacije i bas vidljivog mrsavljenja i po ogledalu i po vagi.
    Koliko je dobar osecaj biti zadovoljan svojim izgledom! Ja ne znam da sam ikada bila mrsavija i to je poseban osecaj koji me ispunjava ponosom i zadovoljstvom. Hvala svima na forumu koji su me naucili da jedem povrće. Dugo sam razmišljala kako je doslo do minusa uz takvu hranu i shvatila da je to zbog povrca. Ja zaista nikada u zivotu nisam jela salate a povrce pogotovo, krompir jr bio jedino povrce....sada ne postoji obrok u kome nemam i povrce i salatu i valjda mi je telo zahvalno:)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Da, u stvari, to je i moja najveća promena ... umesto krompira, pirinča i testa jedem svakakvo neskrobno povrće ... i nema ama baš nikakvog problema sa linijom i mogu da jedem količinski koliko god smatram da je potrebno da napunim alavi stomak!
    Bravo za minus!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Hiz
    Početnik
    Početnik

od Hiz » pre 8 godine

Odlično! Iz poruka ti izbija zadovoljstvo! A za povrće se pridružujem. Jesam ga uvek jela, ali uz krompir/testo/pirinač.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 8 godine

Bravo! :veseljak:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Danas putujem kod sestre. Njen cilj je oko 5 kg za mesec dana a bilo bi lepo da to uspem i ja, mada sumnjam jer je dobar višak već nestao, svakako ću uskoro ubaciti i neku svežiju sliku pa ako uspem i da je zamenim za avatar :)
    Plan je da primenim onu ishranu koju sam imala kada sam došla na forum, tj da se pridržavam u toj meri jer su i rezultati bili odlični. OD FA planiramo rolere, šetnju, bajs i jogu a u dvoje je sve mnogo zanimjivije!
    Ona će biti zadužena za nutri bulet užine a to će taman rešiti i moj problem neuzimanja voća.
    Napraviću i svoj hleb od proklijalih zrna ali se samo bojim da će mi se od ovih vrućina pšenica ukiseliti pre nego što proklija :shock: Iako sam dosta eksperimentisala sa pravljenjem tog hleba, ipak nisam našla dobar recept pošto se dosta lepi za zube dok se jede, pa ako neko ima recept ili savet rado bih ga saslušala :)
    Već danima zagledam ljude na ulici i oblik tela i neverovatno je kako možeš provaliti kako se neko hrani baš po obliku tela. Ja imam jaču pozadinu i noge ali ništa ne visi, zadnjica je formirana i ne talasa se. Uglavnom mnoge žene imaju mršavije noge i pozadinu ali kada se okrenu iz profila, stomak im je mnogo veći nego moj - koliko sam ja primetila čim sam uvela testo i više hleba u ishranu (pre oko 2 nedelje) stomak je porastao drastično, kada sam to ukinula vratio se na normalu. Sviđa mi se kako mi se oblikovalo telo ishranom, prosto neverovatno pošto sam do sada uvek mršavila samo uz vežbe a sada je ovo isključivo hranom.

Inače prestala sam da pušim, ima oko mesec dana ali sam zamenila cigarete elektronskom cigaretom i čak i to koristim jako malo u toku dana tako da sam prilično zadovoljna što sam se otarasila te loše navike i što nemam potrebu za cigaretama uopšte!
    Uradila sam i tattoo :) i sada bih još jednu 8)
    Sve u svemu jako sam zadovoljna postignutim a pogotovo što ovo priželjkujem već 12 godina, sada mi deluje lako iako nije bilo i što je najbitnije čak i kad sam jela mnogo više i kada nisam pazila skoro mesec dana, ipak se nisam ugojila ništa već stagnirala što samo potvrđuje to da je višak otišao na pravi način i pravim tempom.
    Pisaću u dnevniku i sestrine rezultate pošto će mi to doći kao neki projekat :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Sve si ti to odlično skockala, još od početka. Baš mi je drago zbog tebe. :)
    :veseljak: Ti si srećom vrlo brzo pohvatala konce, videla šta ti odgovara a šta ne, usvojila neke nove stvari, tako da stvarno nije bilo nekog praznog hoda… Rezultat: veliki manjak kilograma bez dijete i truda. Šta drugo poželeti?!
    Ne razumeh samo, da li je ovo konačno stanje (težina na tikeru) ili imaš još manje kg?
    :mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

od narcisa » pre 8 godine

Bravo za ostavljanje cigareta!!!

Jel taj hljeb može da klija u frižideru ili podrumu? Mislim nagdje gdje nije pakao?što se ljepljenja tiče možda bi ipak valjalo dodati i malo standardnog brašna.

Uživaj na putu i u voću :D . Odličan izbor za ljeto.

Ja sam sigurna da će odlelujati i tih par kila i onda stvarno očekujem slike prije i poslije.

Navijamo za sestru!

:009:
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 8 godine

Bravo Luna, tvoja poruka zrači pozitivnom energijom! Vidi se koliko si zadovoljna :)
    Bravo i za pušenje! :14:

Kako ti je telo oblikovano zavisi dosta od genetike, ali stomak generalno svima raste od testa, tu genetika ne može pomoći :D A imati čvrstu pozadinu i ravan stomak je san svake žene 8)

Samo napred, navijamo i za sestru! :mahalo:
    visina 157cm, godine 26
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Debelicka trenutno 61 ravno, do juče je bilo 61,4 :) A ovih 58 sam stavila pošto nekako ne mogu da poverujem da će biti manje, ali ako bude išlo još dole - odlično! :)
    Devojke hvala vam :)
    Helena mislila sam na istu osobu i drugačije telo, drugačije je kada se mršavi vežbama, drugačije gladovanjem a drugačije ovakvom ishranom.
    Narcisa ne znam možda bi i mogao u frižideru, pokušaću, to je odlična ideja a u pravu si i za brašno, pokušaću i tako.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Uredan unos proteina, neuzimanje onoga što nije hrana ili uzimanje retko, dovoljno povrća i zdravih namirnica i garantovano se postiže bolja struktura tela. Ako još na to dolazi neki pametan sport tj vežbe onda uspeh nema šanse da izostane (pametan sport= izbegavanje disciplina koje ne doprinose lepom ženskom telu). Ples je odličan na primer... :)
    Tih 58 ti možeš da postigneš bez problema i to vrlo brzo, mada nema potrebe da žuriš :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Ja jako volim trčanje, mislim da ću to uvesti i vožnju bajsa po prirodi. Bože, kad bih videla tu cifru ili čak 5. samo mislim da bih se onesvestila u neverici.

Danas
    Doručak - ražana podloga + pečurke, malo šunke i kačkavalja + paradajz
    Večera - jaja sa tikvicama, paprikom, pečurkama + krastavci + pivo

Danas dan jurnjava, došla je sestra po mene, pa u nabavku, na polaganje kursa, pa putovanje i sve je to prošlo uz baš malo hrane a nisam ni gladna.
    Sutra sam planirala punjenje tikvice sa belim mesom i nekim improvizovanim bešamelom, u glavi mi deluje ukusno, videćemo kako će se pokazati na delu.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Luna, izvini što upadam kao padobranac, ali čitkaram šta ima novo na forumu (a volim da virnem u tvoj dnevnik zbog uravnoteženih jelovnika i lepog uspeha - čestitam! :) ), pa mi zapade za oko bešamel, što mi dođe kao kec na deset da "prodam" izum koji primenjujem odnedavno. Kad mi treba nešto a la bešamel za pojedina jela (neki dan sam konkretno pravila sos za rezance od tikvica), upotrebim propečen i samleven susam, pa u njega polako ulivam mleko i mešam na ringli do gustine bešamela. Fantastičan ukus, zdrave masnoće, 0% UH, a gađa se sa svime, od kačkavalja do pržene šunke, i naravno, raznoraznog povrća. Preporuka od srca! :pivo:
Odgovori 885 postova