Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Luna85 » pre 9 godine

hvala draga :009:
    Upravo smisljam onu picu što je Helena pomenula, podloga od sira i lana :) razmisljam ako se na to dodaju samo šampinjoni eto idealna proteinska večera bez griže savesti! moram to da napravim što pre, samo da me udostoji recepta :D inače sam ja kao i ti malo dala sebi oduška i pravila divne kalorične večere ali neću da delim te recepte :D
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Hahah Luna, samo da javim da sam te udostojila recepta :D Link je u mom dnevniku. Taj recept sam našla zapravo čitajući tvoj dnevnik od početka, ti si postavljala recepte za onaj gulaš sa špagetama od tikvica koji nameravam da probam :12: I tako sam naišla i na druge zanimljive hrono recepte.

Inače, kad sam prvi put ušla na ovaj sajt tvoj dnevnik je prvo što sam pročitala i mnogo su mi značile one tvoje cake sa početka, prepoznala sam se i baš si me motivisala! Ali tad nisi bila baš aktivna pa ti se nisam javila. Čitam u tišini i kradem recepte :D

Čestitam na velikom uspehu, energiji i kreativosti i želim ti uspešnu i ukusnu borbu do cilja!
    visina 157cm, godine 26
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Jaoj kako je lepo kad si nekome motivacija, baš ti hvala na tome :) sada ću ja da kradem od tebe recepte počevši od ove pizze :D
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Stvarno jesi, čak smo i počele od iste kilaže :)
    Recept je Dudin, da ne bude da sam ukrala autorska prava :D
    visina 157cm, godine 26
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 9 godine

Ma i ja sam prevodila sa drugih sajtova, ponekad uz neke moje male modifikacije, ali u suštini je sve to već "pokradeno"... samo napred! (Jedino za šta prisvajam "autorsko pravo" jeste slučajno provaljena lažna popara, ima je tamo - PROBAJTE!)
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ova "pica" je ispala skroz kul iako sam recept potpuno izmenila jer nisam imala topljeni sir u kući već samo mladi i nisam stavila sir u testo i dodala sam i brašno. Od juče mi je ostalo malo smese za gibanicu (jaje, pavlaka, ulje) pa sam to iskoristila kao tečnost i u to sam dodala brašno od susama (samlevene semenke) i samleveni lan, trunčicu praška za pecivo, malo soli, mlevenog belog luka, ali sam dodala i par kašika ražanog brašna i jednu kašiku ovsenog jer mi je bilo baš tečno (ta količina tečnosti koju sam dodala je bila previše). Stavila sam na pek papir, preko stavila foliju i rukom sam rastanjila što više. Ubacila u rernu na 180 kao što Duda reče da se malo zapeče, izvadila i dodala malo ajvara i sira, malo cepkane šunke i pečurke. Zapekla još malo i na kraju stavila krastavac jer ga jedem sa svim i svačim :)
    Utisci odlični, količina prevelika, mm je pojeo polovinu. Kora ima ukus integeralnih štapića i baš je ukusna.

Slika
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Pica izgleda odlično, kao i sva tvoja jela. Tvoja kuhinja je za mene izvor ideja.

Helen, špagete od tikvica sam probala uz razne gulaše/paprikaše i odlična je kombinacija, meni čak bolja nego testo (a kad ti to kaže neko ko je odrastao na testu ...).
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Leonida mislim da to važi samo za testasta jela :D za ova kuvana sam dibidus.

Dan 2
    8h D - integralna pica sa sirom, pečurkama, malo ajvara i krastavcima
    13h R - pasulj od juče, bez mesa i hleba i krastavci
    21h V - zamislila sam palačinku od rendane tikvice i sira, videću kako će ispasti.

Ovih dana sam malo stopirala sa mesom ali ne namerno, ali zato sir ne izbacujem. U rendanu tikvicu sam planirala da dodam jaje i verovatno neki topljeni sir i da napravim palačinke koje će ići uz krastavce ili kupus. Nisam planirala užine ali ako ogladnim pre 17h ću pojesti bananu ili jogurt i ovsene pahuljice.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

:14: :12: :01:
    Odlično izgleda!
    Tikvica puti puno vode, tako da preporučujem da smjesu ispečeš u tepsiji, mnogo je jednostavnije nego da stalno miješaš, a nikako da se zgotovi + u rerni dobije divnu boju, a ukusno je baš.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Hvala na savetu tako cu i da uradim :)
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Da podelim odusevljenje sinocnom vecerom, posto su mi ukucani pojeli sve i komentarisali da dugo nesto tako dobro nisu jeli.
    Izrendana tikvica, izrendane pecurke ( 5 manjih), izrendan kackavalj ( oko 50 gr), malo pavlake da sve to veze, malo origana, soli i dve kasike samlevenog susama to je to. Ja sam stavila na pek papir i rukom rastanjila da bude sto tanje ali ne previse, smesa je gnjecava. Peci 20ak min dok malo ne porumeni, ali ne skroz, po krajevima samo. I to je to. Krajnje jednostavno a preukusno.
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Novi talas interesantnih recepata :013: , mogla bih da isprobam ovaj sa tikvicama, taman sam ih juče kupila gomilu. :07:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Čim je Luna tu, nove ideje naviru :skakutalo:
    Jesam li ja stalno kukala da ona nedostaje?
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Da ne preterujemo :oops:
    Kao od danas ne palim cigarete i eto još uvek nisam a valjda i neću, malo ne znam šta ću s rukama i samom sobom ali regulisaće se to :D

Dan 3
    D 8h - jaja, krastavci, malo sira i malo susam štapića ( nikako ovaj sir nije bio potreban ovde, nije mi legao)
    R 14h - tikvice, pečurke i kačkavalj (isto kao i za večeru) ali sam preko stavila belo meso uvaljano u susamovo brašno i pekla + krastavci
    v 21h - malo tikvica od rucka + krastavac i sir + pivo

Sada dok se ne smirim ima da rendam tikvice i pečurke, ali eto danas na meniju i meso. Za večeru nemam ideju šta ću, ali znam da mi je sira i krastavaca već preko glave a kada dođem kući biću baš gladna pa se nadam da neću napraviti sendvič.
    Treći dan kontrolisanja i eto već pola kg dole, danas 62.8 ali neću pomerati tiker sada, to ću ostaviti za vikend ako se održi :) Ovo znam da je sigurno minus jer se merim svako jutro i već mesec dana variram od 63.3 do 64, prvi put da je palo ispod.
    Poslednja izmena od Luna85 u 20 May 2016, 07:44, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Bravo Luna za minus! :pozdrav:

Ovo što se tvojim ukućanima dopalo deluje preukusno, kradem :D
    visina 157cm, godine 26
Odgovori 885 postova