Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Zbog divnih recepata i pametnih postova...dižem dnevnik.
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Evo i mene malo, citam vas s vremena na vreme ali poslednjih dana malo cesce.
    Kod mene je situacija, oko kg ipo u plusu, vrtim se oko 63,5 - 64 ali s obzirom na to koliko sam brljala zadnja dva meseca cudi me da nije i vise. Prosto sam izbacila iz glave pravila i da nema grickanja izmedju obroka i uzmem svaki dan slatko nerazmisljajuci i rezultati su tu. Medjutim ne opterecujem se previse iako sam ponovo resila samo da postanem svesna hrane koju jedem. Eto od danas sam se opet psihicki spremila da nastavim po novom sistemu a to je samo da budem svesna sta unosim.
    Danas dorucak jogurt, cija i lan oko 8h pa dorucak br 2 je krastavac pomesan sa sirom ( u poslednje vreme jedan od omiljenih obroka i vecere). Za rucak sam planirala boraniju sa jajima ali skontam da za nas cetvoro ta boranija nece biti zasitna pa cu skuvati par listova testa za lazanje, preliti dinstanom boranijom, i pavlakom i jajima i to cu zapeci u rerni. Znam da je testo tu suvisno ali trenutno nemam bolju opciju. Imam neku obuku od 17h pa do 23h i necu stici nista drugo da jedem pa sam kasnu veceru opet planirala krastavac, kupus i sir. Eto tako nekako, pozdrav i od mene :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Drago mi je što si se vratila.
    Sad samo pametno, i brzo će se stanje vratiti na normalu.
    Ta grickanja i jesu najveći problem.
    Kad baš dobijem napad, ja uzmem šaku semenkica/orašastih plodova i to tretiram kao užinu.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Luna85 napisao:.... i uzmem svaki dan slatko nerazmisljajuci i rezultati su tu. Medjutim ne opterecujem se previse iako sam ponovo resila samo da postanem svesna hrane koju jedem.

Naravno da ne treba da se opterećuješ...
    A što se tiče svakodnevnih slatkiša... moglo je da se dogodi i da nemaš ni grama plusa, ali to je i dalje pogrešno. Jednostavno, slatkiše ne treba da imamo svakodnevno u ishrani i to je ono što treba da bude cilj na prvom mestu a ne izbegavanje gojenja (dakle sve i da ne postoje te male bakterijice koje se zovu kalorije i koje mogu preko noći da se namnože u plakaru i da nam smanjuju garderobu)... To ne treba da bude svakodnevno u našem sistemu...
    Ovo nije kritikovanje nego samo pametovanje (ali šta ću kad tako mislim, tj apsolutno sam uverena da je tako :neznalica: 8) )

:mahalo:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Podigoh ja tvoj dnevnik i eto, kao da sma te dozvala, dobrodošla nazad :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Sto najgore ja cak ni ne volim previse slatko al eto.
    Izgleda smo se povampirile u isto vreme!
    Moja vecera nije ona koju sam napisala, stigoh kuci i pojela sam bananu i otvorila pivo :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Drago mi je da si ponovo sa nama :009:
    Ja više volim slaniše od slatkiša, ali sam se vremenom navukla na njih neverovatno, to mi je jedino što sebi "uskraćujem".
    Jednom nedeljno nešto slatko (ako i kad mi se jede) mi se čini kao razumna mera, inače bih se lako vratila na staro, dovoljno je samo par dana pms-a ili posla i umora preko glave.
    Slatkiši su zarazni, sram ih bilo :wink:
    Brzo ćeš se vratiti u normalu, samo napred :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Definitivno, mada ja nisam neki preterani ljubitelj slatkiša (postoje nekoliko vrsta koje baš volim, ali prema većini tortica i kolača sam prilično ravnodušna), ali kad sam umorna dobijem neku neverovatnu potrebu da pojedem nešto slatko ... umor izaziva neke čudne reakcije u našem organizmu.

Ja zadnjih dana imam jedan mali greh ... dobila sam domaće slatko od šumskih jagoda (uz napomenu kad ti dođu posebni gosti), ja sam vrlo sebično zaključila da sam ja sebi najposebniji gost (ovo slatko nisam imala prilike da probam jedno 20-ak godina), tako da ujutru uz kafu uzmem kašičicu-dve, prosto ne mogu da odolim. Iskreno, sumnjam da će ova količina uticati na liniju, ali dok tegla traje ... ja svesno grešim ... posledice ćemo ustanoviti naknadno :D . Premorena sam zadnjih dana i treba mi ta minimalna količina slatkog .

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ma kao sto sve vec znamo i ponavljamo sve je samo u glavi. Eto cim san resila da se vratim niti apetita niti zelje da uzimam slatko. Danas sam doruckovala domace pecivo, rucala tanjir klot pasulja i krenula na obuku. Nisam ni gladna niti sam grickala bilo sta. Tako da sam se vratila u sedlo:) vaga tezi 63,3 i to je manje nego ovih nedelja tako da sam zadovoljna.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Promenila sam tiker i stavila nov cilj sa pocetnom trenutnom kilazom
    Tako mi deluje motivacionije ako je to uopste rec :)
    Vratila sam motivaciju samo zahvaljujuci citanju dnevnika clanova pa sam se podsetila zadovoljstva prilikom objavljivanja minusa. I opet se forum pokazao korisnim. Hvala tzlj sto si mi povampirila dnevnik.

Dan 1
    D - pecivo sa sirom
    R - tanjir praznog pasulja, parče hleba
    V - dva krastavca, sir, malo pečenog susama preko

Vrlo uspešan dan, bez gladi i napada za hranom, bez grickanja i bilo čega nedozvoljenog.
    Krenula sam sa pilatesom koji inače obožavam, i ukapiram koliko lako radim vežbe sa 10 kg manje. Međutim neplanirano mi je iskrsla neka obuka od skoro dva meseca i to svaki radni dan u kasnim popodnevnim satima i morala sam da odustanem od pilatesa za to vreme na moju veliku žalost. Taman sam isplanirala da se lepo zategnem ali dobro 8)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Da te utešim ... ja sam planirano na poslu još uvek (sad je pola 10 uveče) ...

Inače, forum je, dokazano, odličan za motivaciju ... ja bih bez foruma odustala posle tog drugog kruga UN-ke ...

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ja radim od kuće a plus sada ova obuka, a upisala sam još jednu za jun, jul i avgust uporedo sa ovom a kada ću ja to postići nemam pojma :) eto meni FA da bolju nisam mogla ni da zamislim.
    A što se tiče foruma eto dva puta sam potvrdila sebi isto.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Ti si i u prethodnoj fazi uradila sve kako valja (i sa mozgom 8) ), tako da sam sigurna da ces i novi tiker savladati brzo i bez problema! :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Da ti kažem draga Debelicka i ja sam sigurna nekako, hvala na podršci :009: čak i za nijansu sigurnija nego prethodni put jer tada nisam bila sigurna uopšte.
    Inače postavljam tiker i sada razmišljam koji cilj da upišem - stavim 55 kg i postavim pa mi je nekako premalo ne mogu sebe i svoju građu da zamislim sa tom kilažom i čak ne mogu to ni da zamislim kao cilj, pa sam stavila 58 iako bih realno bila zadovoljna i sa 60, iako sam realno zadovoljna i sad jer se najzad ne skrivam od odraza u izlogu čak malo i zastanem pa se pogledam sa svih strana pa se poklonim i nastavim, ali žive bile pa videle :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Pa znači i ti se vratilaaaa. Divno!
    Jedva čekam tvoje recepte.
    Vjerujem da ćeš se izboriti sa tim obukama jer si temeljna.
    I ubjeđena sam da ćeš postići svoj tiker cilj (ako ne i tih izmaštanih 55). :009:
Odgovori 885 postova