Pa nije ali koliko sam ja istraživala sve to i beležila to ide ovako, možda nekome i zatreba

Telo samo po sebi troši kalorije pa tako uglavnom
oko 1 kaloriju u minuti, ako trčimo onda se ta kalorija pojačava za recimo 5 - 8 puta pa trošimo
5 ili 8 kalorija u minuti, čak i dok spavamo trošimo kalorije.
*Hodanje troši oko 2,3 kalorije u minuti
*čišćenje kuće oko 4 kal/min
*pa čak i sedenje tj kancelarijski posao troši oko 2 kal/min
*spavanje oko 25 kalorija za pola sata pa ako spavamo 7 sati to je 350 kalorija samo dok spavamo.
To bi značilo da telo čak i u potpunom mirovanju - 1h = 60 min * 24 = 1440 min =
telo potroši oko 1400 kalorija.
Ovo praktično znači da vi koje ste na brojanju kalorija do 1300 i ako ne radite ništa pa samo presedite 24h potrošićete te kalorije a svaka dodatna aktivnost pojačava. Pa ako dodamo recimo čišćenje kuće koje ubrzava kaloriju za 4, pa hodanje za 2, pa kuvanje za oko 3 mi sagorimo još 500 kalorija otprilike.
Recimo
30 min čišćenja = 120 kalorija;
1h hodanja = 120 kalorija;
30 min kuvanje plus pranje sudova = oko 200 kalorija. Dakle samo uz one najobičnije aktivnosti
ode 2000 kalorija. A gde je kada se još aktiviramo?
To praktično znači da su oni koji unose 1300 kalorija u prednosti za oko 500 kalorija minimum dnevno.
Pa pošto je potrebno da
se sagori 7700 kalorija za 1 kg masti, onda se to
dogodi za 7 - 10 dana u najgorem slučaju (primer sa kalorijama do 1300) . Ako se samo malo nešto pokrene, uradi par čučnjeva ili ide uz stepenice, zateže zadnjica dok se peru sudovi ili se dižete na prstima dok se peru sudovi ovo se sve povećava.
*ovo je statistika za težinu od 70 kg, svaka veća težina troši i više kalorija.
Dodatno hrana povećava potrošnju pa tako i pola grejpa crvenog uz obrok ili posle obroka ubrzava varenje i doprinosi da se kalorije više sagorevaju pritom i skuplja masti iz hrane. Međutim po svim pravilima ovde voće ne ide uz obrok i to poštujem. Onda začini isto ubrzavaju metabolizam i podstiču kalorije. Senf vezuje masti takođe, jabuka isto, ananas...
Eto pa sledeći put dok sedite mrdajte nogama, dok kucate na forumu držite zategnut stomak i stežite i opuštajte mišiće i stomaka i zadnjice jer 1 po 1 i eto skupi se 600 kalorija na onih
redovnih 1440 što MORA svako telo da potroši samo po sebi. Kada se smanje kalorije unete hranom
to je i mršavljenje. Nisam otkrila toplu vodu ali možda ovo neko ne zna

Moja narukvica meri kalorije od kada ustanem pa dok ne legnem ali recimo 12 sati za 400 kalorija, ali ona ne računa one u mirovanju već sve one preko tog standarda. Dakle ako potrošim svakako 1440 recimo onda plus ovo to je oko 2100 - 2200 kalorija dnevno. Jedva čekam da krenem da trčim ovo mi je već neizdrž