Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Luna85 » pre 9 godine

Ovaj grip je bio gadan. Bukvalno nisam ustajala osim do kupatila jer sam imala jake vrtoglavice cim stojim. Ne pamtim ovako jak grip, tek danas osecam malo poboljsanje, tj bar sam bila na nogama.
    Ne znam ni sama sta sam jela - neke supice sa malo povrca i cajeve i puno mentol bombona jer ne znam vise cime da umirim kasalj. Imam jaku upalu svih stomacnih misica od kaslja, sama pomisao na kasalj mi je mucna. Od povrca nista nisam jela 5 dana jer nema ko u nabavku, valjda cu danas uspeti da prosetam malo do prodavnice. Jela sam i beli hleb i neke kifle, uglavnom nista pametno i nista mnogo. Stanem na vagu jutros i 63,9. Nisam se bas ni obradovala jer je to posledica bolesti. Ali pratim sta se dalje desava :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Ala zla. Cuvaj se. Minus je minus, minusu se ne gleda u bolest. Cmok.
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 9 godine

Luna, ako se ne varam, caj od belog sleza je zakon za kasalj. Ukus mi je uzasan ali meni je uradio posao. Brzo ozdravi. :009:
  • NevenaS
    Početnik
    Početnik

od NevenaS » pre 9 godine

Luna sve te nazalost razumem. Ovaj grip trazi da se odlezi i mora da se odlezi :(
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Kašalj se umirio ali sam od juče popila neke tri tablete protiv kašlja iako baš ne volim da pijem lekove, morala sam i baš su mi pomogle. Međutim izgleda su prejake ili prosto tako "rade" ali se izbacivanje sekreta pojačalo neverovatno, toliko da ceo dan ne mogu da jedem ništa zbog osećaja mučnine. Ali bukvalno nisam zalogaj hrane stavila u usta danas, osećam mučninu pri samoj pomisli na hranu. Probala sam parče sira i ispljunula. Pila sam čajeve i to je to a probaću sutra i od belog sleza, ukus mi nije bitan kakav god da je. Spremila sam jednu šniclu za večeru ako ogladnim i neko je ostavio ulazna vrata otvorena i glupa mačka je ušla i pojela moju šniclu :shock: :shock: toliko sam je ganjala, jurila i bila besna da joj neće skoro pasti na pamet da priđe vratima. Mačke sam prosto obožavala ranije, ali mi je ovaj mačak ogadio sav mačiji rod za sva vremena pošto je toliko bezobrazan i stalno se ušunja i krade nešto sa stola. Ali izistinski sam počela da ga mrzim.
    Na kraju sam pojela jedan krastavac i to će biti sva hrana za ovaj dan. Nadam se sutra boljem danu. Neke sile su se izgleda okomile na mene ovih dana :neznalica:
    Nevena u pravu si, toliko lomi da mora da se odleži, ja ne pamtim jači grip u svom životu od ovoga da me je zakačio.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Probaj da smućkaš neku čorbicu/supicu ... obično prija u takvim okolnostima ...
    Koprivu još nisam potražila ... ne želim ni da prepričavam svoje obaveze ovih dana ... ako se uskoro ne organizujem, u dvorištu ću od trave izgubiti svoje pse (imaju preko 60 kg i nije ih baš lako izgubiti u korovu, ali ... ako se potrudiš, sve je moguće ...).
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Sax
    Amater
    Amater

od Sax » pre 9 godine

I meni je beli slez pomogao par puta, kao i lipa. Dobro je što izbacuješ sekeret, još malo i bićeš kao nova :009:
    Da li možeš makar supu od kocke da popiješ? Preporučuju je zbog soli (elektrolita), a i zbog tečnosti nije na odmet.
    :mahalo:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Zatvaraj vrata od kuce i bice sve ok;).
    Pobrsti frizider/zamrzivac i stvarno skuvaj corbicu. :009:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Devojke hvala na savetima :009:
    Evo danas sam vec uveliko sredjivala dvoriste i kosila travu, najzad sam zivnula i stala na noge, medjutim od apetita nista i dalje. Jutros sam ustala pre 6 kako bih napravila neku proju posto su nam najavili restrikcije od 8 do 15h tako da sam pojela jedno parce proje i malopre casu jogurta i to je sve. Vaga stoji na 63,9 tako da je to sada zvanicno. Ove tablete su nesto neverovatno, gde ne saznah za njih ranije.
    Kupila sam danas 2 kg krastavaca, mislim da cu njih jesti cim mi se vrati apetit :)
    Sax supu od kocke obozavam, ali cak mi se ni ona ne jede. Kapiram da je to sve zbog sekreta.
    leonida znam muke dvorista i korova, ja imam veliki plac i sav je u travi, nema trunke betona nigde osim male stazice do kapije i trava raste kao blesava. Čim krene proleće, mora da se kosi na nedelju dana. Međutim mene više brinu krpelji. Prošle godine je komšiji uginuo staford od ujeda krpelja, baš se bojim tih zaraženih :( a ima ih svuda.
  • Eleonor
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Eleonor » pre 9 godine

Uh, vidim i tebe gadno steglo :(
    Ja se mucim vec nedelju dana, puni sinusi, a jos nece napolje. (gadno, al ne znam kako da kazem bezbolnije....). Gde si kupila te tabletice? Meni stalno nude sirupe, al od njih slaba vajda.....
    Sto se tice krpelja, raspitaj se po onim poljoprivrednim apotekama. Mozda imaju nesto za prskanje. Necim zaprasuju parkove, pa mozda ima i za domacinstva... :neznalica:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Eleonor ovo je Flavamed od 30 mg - meni je od suvog kašlja, posle 3 tablete samo sazreo i krenula sam sve da izbacujem. Prosto nisam mogla da verujem da su tako brzo odradile posao, evo danas jako malo kašljem. A što se tiče krpelja, ne postoji ništa tako efikasno, tj postoje neke ampule ali za ovu količinu dvorišta koju ja imam nemoguće je, jer pored je i jedan prazan plac koji se kao "održava" i svuda je trava, dvorišta su nam spojena tako da eto samo redovno košenje i sreća tu igraju ulogu.
  • Cirkončić
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od Cirkončić » pre 9 godine

Evo i mene kod tebe! :013:
    Želim ti da brzo ozdraviš... :) Mene (skoro sve u kući ne samo mene) je spopao virus početkom marta i dobre dve nedelje me je držao. Imala sam i temeperaturu i iskašljavanje i jedva sam bila na nogama, ali hvala Bogu prošlo je. Čuvaj se, pij dosta tečnosti i ručkaj dosta povrća i voća, supica i odmaraj. Najvažnije je da odmaraš. :hi-fi:
  • pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 9 godine

Luna, nadam se da si ozdravila, to kao prvo.
    Kao, drugo...tvoj dnevnik je sigurno najveca inspiracia ovde, usprkos svoj ovojoj prici o lenjosti, ono sto vidimo kod tebe je pregrst dobrih ideja, boja, kombinacija. zaista svaka cast na kreativnosti. A da spazih slicicu pralina, ma fantasticno...
    I kao trece i nista manje vazno, cak naprotiv, svaka cast na ukupnom minusu, kod tebe reklo bi se sve ide po Ps-u .Zapravo od pocetka citanja tvog dnevnika, a zapravo u isto vrmee smo priblizno i pocele, nista manje od tebe nisam ni ocekivala. Zato veliko bravo i ne sumnjam uopste da ces nastaviti upravo tim putem. :wink: :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

pinki draga, drago mi je što si se vratila, nije te bilo neko vreme :009: Hvala ti od srca na ovim rečima baš si me "udarila" po emocijama ionako sam sva raspilavljena :D Izgleda sam ovde samo ja i dalje nevernik :oops:
    Jesam se oporavila ali apetita nigde i počelo je da me to malo brine jer ne mogu da se nateram da jedem, osećam konstantnu mučninu pri pomisli na hranu. Evo sada jedem parče hleba samo da nešto stavim u želudac jer je toliko prazan da boli.
    Vaga jutros 63,3 kg to je ceo 1,5 kg manje za tri dana, jeste da je minus minus, ali više bih volela da idu normalno dole. Sad će neko reći ona se samo žali :shock: ali mene ovo već počinje da brine na neki način, uopšte me nije obradovao pošto mi je trebalo mesec ipo dana da siđem sa 65,5 kg na 64,8 i onda za tri dana bukvalno padnem na 63,3.
    Pravila sam sinoć sladoled od banane i malo sam pojela i na kraju je sve završilo napolju, organizam mi ne prihvata hranu i dalje.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Jel postoji mogucnost khm?
    Jest onako alarmatno, sacekaj jos koji dan pa skontaj da li da se radujes minusu ili kod doce. :mahalo:
    A i tvom gladovanju pogoduje mlad mjesec....
Odgovori 885 postova