Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od oliveras » pre 9 godine

Cestitam minus Luna, sve je lakse kad je ishrana u redu :mahalo:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

79.ti dan i 10 kilograma, čestitam! :pivo:
    Kad izračunaš prosek tempa gubljenja kilograma to je apsolutno za svaku pohvalu iz kojeg god ugla da se pogleda... S obzirom na to da je ovo postignuto takoreći bez dijete, tempo je odličan jer 10 kg nikako nije malo, naprotiv. S druge strane, nije mnogo jer si skidala prosečno 1kg na 8 dana, dakle zdrav tempo, tempo koji bi trebalo da ti garantuje održivost kilaže a koji se ne može negativno odražavati na zdravlje ili neke procese u organizmu.

Što se tiče priče o obimima i konkretnog ,,slučaja,, od -6cm sa paralelnih -1kg (sve i da to nije 100% precizno, tj da nije potpuno precizno merenje obima što svakome može da se dogodi)... ja na to gledam kao na rezultat ishrane sa svakodnevnim unosom proteina (na pravilan način naravno, zna se kako se jedu proteini i koliko) i kontrolisanim unosom UH.

Mogu dve osobe da imaju istu kilažu i istu visinu ali da postignu sasvim različit izgled, strukturu tela i obime jer jedna osoba jede ovako kao što sam napisala gore a druga osoba unosi suvišan skrob i nedovoljno proteina.
    Teorije kažu da svaki 1gr prostih UH može da veže 5 gr vode... pa računajte šta znači redovan prekomeran unos prostih UH...

:wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Luna85 napisao:upravo nadgledam pravljenje domace salame - cisto meso, slanina samlevena i domaci zacini. Mislim da cu se snabdeti za par meseci ovim.

E, ti stvarno imaš fantastične ideje ... ja salame inače baš nešto ne volim, ali obožavam domaću paštetu (džigerica, slanina i domaći začini ...). Jedini je problem što se pašteta teško jede bez poveće količine hleba ... ali to mi nije smetalo da ovih dana smažem jedno parče tonusa namazanog debelim slojem domaće paštete (to mi je došao sasvim prihvatljiv doručak .... uz salatu, naravno)

Debeliccka, ima logike tvoje objasnjenje ... to gubljenje obima uglavnom u stomaku desilo se sa mojim prestankom posta i prelazak na ishranu sa više proteina.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Leonida, hvala na poverenju! Pričam i pričam i pričam istu priču već sto godina... a da ti ne pričam koja je razlika između mog tela nakon 3+3 meseca glupe UN (sa održavanjem) i šest meseci kasnije, pa još kasnije (dakle posle MOJE ishrane)..... Kao da su u pitanju dve različite osobe - bez vežbanja. (samo redovno kretanje i pešačenje i seks hehe naravno) :wink:

Inače, nakon skoro 3 meseca UN sam sticajem okolnosti bila u prilici da radim merenje na onoj pametnoj vagi koja meri sve (sa firmom išla na neki sistematski) pa posle za godinu dana opet (nakon moje ishrane).. da ti ne pričam o razlici.... doduše beležila sam te rezultate negde u dnevniku (posle tog drugog merenja)...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Eleonor hvala na ovom poletna, tek kada to procitam skontam da dnevnik takav utisak odaje, jer ja sebe uglavnom ocenjujem sa lenjom. Priznajem imam napade tog poleta ali nisu tako dugorocni. Mogla bih da procitam svoj dnevnik i ja ponovo :)
    Debelicka tacno 1 kg na 8 dana sto je super. Bas sam zadovoljna a pogotovo sto garderobu sada mogu i bez probanja da kupujem. 10 kg mi je ogromno, iskrena da budem nissm verovala da cu uspeti.
    Leonida salama ceka na degustaciju. Nije moja ideja jer smo kupovali od tog coveka, medjutim juce smo kupili celu svinju od njega i oko 15 kg cistog mesa je otislo u salamu, prevarila sam se za slaninu nju nije stavio. Tako da mu to dodje cisto meso u omotu. Pun mi je zamrzivac snicli sada, uz povrce koje dolazi bice odlicni ruckovi:D
    Vaga stoji na isto, mislila sam da ce se podici jer onaj dan nisam jela ali nije, izgleda je sve u normali.
    I samo da napomenem da vec mesec dana nemam oscilacije od 2-3 kg gore dole kao pre, vec je maksimum pola kg gore dole ponekad.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Da, i ja sam uvek imala oscilacije, a sad baš odlučila da pratim (da bih videla uticaj različitih namirnica na moj metabolizam, a po nagovoru već navedenih zlih sestara ... pogotovu me zainteresovalo to što sam ukapirala da mi je post izazvao skupljanje tečnosti ili već nečeg drugog u stomaku, a baš sam pazila na kalorijski unos ... prosto nije loše malo proučavati kako koje namirnice utiču na nas, budući da je svaki organizam u tim sitnicama priča za sebe ... postoje univerzalna pravila, ali postoje i neke manje bitne stvari koje nas razlikuju, a ja se bacila u proučavanje svog organizma) - 3 dana zaredom vaga pokazuje 67,9 ... što je vrlo čudno za moj organizam koji obično skače bar 300 gr gore dole, ja se dosada nisam nervirala ni za pola kg tamo - vamo.

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Tacno je ono bio ludi ciklus i luda zelja za hranom, u sustini to traje 2,3 dana pa nije mnogo strasno. Eto od jutros nemam apetit, na silu sam popila casu jogurta cisto da nesto unesem.
    Meni je vec navika da stajem svako jutro na vagu i ne vidim ništa lose u tome, cak to moze biti i pozitivno. Ali isto tako se ne opsedam cifrom koju vidim. Jedva cekam teretanu jer ce to biti samo plus, a onda je ovo super jer su kg nestali samo ishranom za sta kazu da uglavnom nije moguce :)
    To je ono sto je Debelicka rekla da je bolje skidati ishranom jer ako se skida vezbama, sta ce biti kafa prestanemo sa njima. Kucam sa mob, izvinjavam se na slovnim greskama.

Dan 80
    D - jogurt
    R - dinstana pileca dzigerica + sos od pecuraka i tikvica + zelena salata i rotkvice
    V - omlet od jaja i koprive sa sirom

Danas sredjivanje dvorista, prelep dan!
    Poslednja izmena od Luna85 u 30 Mar 2016, 00:12, izmenjeno 1 put ukupno.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Citanje sopstvenog dnevnika je odlicna aktivnost i ja je cesto praktikujem.
    Divno stanje u zamrzivacu, a nema sumnje bice to odlicni ruckovi.
    Ma ti si bas sprasila ove kile, a otice i to sitno sto si zamislila.
    Ja se ubih objasnjavajuci ljudima mudrost o vjezbanju, ali mi samo blijedo gledaju.
    :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Narcisa nisam do sada čitala ali mislim da ću početi od sutra :)
    Ovo za vežbanje je meni na prvo čitanje izazvalo nevericu, međutim kada sam malo razmislila i kada sam najviše zbog toga prekinula izazove i teretanu, shvatila sam da je to 100 % tačno, tj u suštini toliko je očigledno da je neverovatno da se previdi :) Da me neko pogrešno ne razume, ja obožavam vežbe i teretanu i jedva čekam april i da počnem sa njima, ali je opet neverovatnije da je većina kilograma otišla bez vežbi.

Napravila sam savršenu večeru za muža i mene, pogrešno zaključujući da je klinci neće jesti, međutim kada su videli šta sam nam spremila bili su razočarani što su jeli nešto drugo.
    Omlet sa koprivom i sirom. Ovaj obrok košta najviše 50 dinara a ako ne stavimo sir, može koštati i samo 20 din ako uzmemo u obzir činjenicu da koprivu uberemo negde. Ja imam jedan deo u dvorištu gde raste kopriva i nikada taj deo ne kosim jer je ona Bog biljaka. Čak mislim i da raste samo na zemljištu koje je bogato azotom, tj ne raste baš bilo gde. Moja mama je pravila neki eliksir za kosu od koprive i spasila je tetku od ćelavosti. Uglavnom danas sam ubrala koprivu, malo je obarila oko 5m, sitno iseckala, začinila i kratko propržila na masti, dodala sam dva umućena jajeta,so, promešala i ostavila da se zapeče, okrenula na drugu stranu (malo se raspalo pa sam po pola okretala) i zapekla i drugu. Premazala sam sirom, urolala i gotovo. Ukus je toliko dobar da sam fascinirana i sigurno ću sutra ubrati svu koprivu koju nađem i napuniti smrz sa njom. Da ne pominjem njenu lekovitost i šta sve daje organizmu.

Slika
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Dok su klinci bili mali, redovno sam im uvaljivala mlado lišće koprive umesto spanaća :evil: ,,, neverovatno je zdrava, ali ja sam tad, pre puno godina naišla na podatak da treba koristiti za ishranu samo mlade, svetlozelene listiće. U međuvremenu smo iskorenili koprivu iz dvorišta ... ali mi se čini da sam u jednom ćošku primetila začetke, pa ću baš smućkati sebi nešto slično, ova ideja za omlet sa korpivom mi je baš super!!!
    Inače, i bundeva je neverovatno zdrava namirnica, pogotovu za decu, a retko je koristimo ... moja baka je pravila divno varivo od bundeve ... kad su klinci bili mali čitave zime sam im pekla bundevu, jeli su je u neverovatnim količinama, u tim starim knjigama za ishranu dece pisalo je da su bundeve zdravije za dečju ishranu od banane (a znamo da je banana ekstra namirnica za klince)!!!

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

ovde se prave cuvene "ludajnice" pite sa bundevom, jos kada se nadje bas slatka, secera ide bas malo. Ja sam zimus pravila dzem od bundeve i narandze i svideo nam se bas. I napravim ja tako smesu za 10ak kg dzema i kao hajde da izbendiram da skratim postupak i dok sam se okrenula zagorelo mi je sve i otislo u kantu.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ja džemove pravim u pećnici u đuvečari ... budu malo tamniji, ali ... ne zagore !!! Nemam ja živaca da to mešam non-stop !!!

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

pravim i ja ali ne znam sta mi bi tada :shock:
    Da li neko voli puzzle? Trenutno sam opsednuta onima od 1000 - 2000 komada, ponekad spojim i po tri noci da ne spavam i slazem ih.
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 9 godine

Luna omlet ti je fantastičan!!! Koprivu sam jela na razne načine (kao spanać, u proji, u čorbi...) ali nikad u omletu, a baš mi se sviđa ideja, a vala i kako izgleda :09:

Kad počne sezona džemova mislim da nikad nema kraja mešanju (osim kad je malina u pitanju, nju je zadovoljtvo spremiti, čas posla bude gotova), možda ove godine probam u pekarici da ga ukuvam, piše da može 8)

Jaaaaaa, baš volim puzzle, od malih nogu, merkam jednu od 1200 komada (rođendanska, nisam je još slagala) već par dana i ne smem da se usudim da počnem da je slažem, kad počnem ne umem da stanem :roll:
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Nabrala sam koprivu da napravim neke kapi za kosu, medjutim onda sam resila da je ipak pojedem :12: . Mislila sam mozda mafini ali oni moraju i sa brasnom i masnocom i jos svasta nesto pa mi je ovo delovalo mnogo "zdravije" i brže. Razmišljala sam baš da li da ide u rernu ali ovako baš dinstana kopriva pa nalivena jajima je ispala pun pogodak. I taj sir je dao odličnu notu. Naoružala sam se rukavicama i uskoro krećem u borbu sa koprivama :D
    Džem u rerni je opet pun pogodak, ja imam one medene šljive i na 10 kg šljiva, ne znam da li sam stavila pola kg šećera.

A puzzleeeee :) uglavnom razvila sam celu strategiju slaganja, imam prave rituale i moram priznati uzbuđenje prilikom slaganja je bolje i od savršene hrane :D NAjveći problem je kod mene mali prostor, pa sam nabavila veliku dasku i na njoj slažem. MEđutim videla sam one njihove prostirke, slažeš na njima i samo urolaš i tako skloniš, mada za tu cenu imam 3 puzzle od 1000 kom . Slikaću baš kasnije ovu devojčicu što sam složila, na ljuljašci iznad grada. Kupila sam skoro jednu baš s namerom da je zalepim i okačim na zid, jer sam nacrtala preko celog zida grad i taman iznad grada sam zamislila te puzzle - most i purpurno nebo, pošto obožavam sve nijanse purpurne boje. I ladno je umesto jedne greškom upala jedna slagalica iz nekih drugih puzzli i sada imam rupu, ali srećom okvir je i crna boja pa nije toliko upečatljivo. Reklamirala sam ali ne vredi, bilo je sve regularno upakovano i kao nikada im se do sada nije žalio.
    Pikiram jednu astrološku ali ima 9000 komada, tu je problem što je ona 2m x 1,5m i to jedino kada se nekad u životu preselim u neki veći prostor pa da je slažem na podu :D
    Sax ni ja ne umem da stanem, tri noći za redom sam slagala, na kraju mi je pozlilo od nespavanja :nasilan: prosto kada počnem nema šanse da prestanem. Koji je tvoj motiv?
Odgovori 885 postova