Luna85 napisao:TZLJ bez mesa nema ni sitosti izgleda kod mene

evo ceo dan sam gladna čak sam i jela između obroka, malo čokoladicu, malo mleka, malo jogurta, prosto danas nikako nisam bila sita a i kako bih pored čorbice za ručak, trebala sam uzeti još nešto. Kada jedem meso i to malu količinu koju jedem, često i manje od 100 gr ja sam baš sita dugo. Ručak čorbica, bez hleba daj Bože da je jadna imala 100 kcal, a večera tikvice i pečurke i sir, nije mi bilo dovoljno.
Tvoj post a i tvoj jelovnik sadrže zajedno i problem i objašnjenje uzroka problema.
Doručak žužu - nije ni čudo da je loš dan jer je krenuo loše... po jutru se dan poznaje a po žužuu se poznaje gubitak kontrole
Žužu daj komšinici drugi put (nekoj koja te nervira) a ti se zadrži na normalnom hlebu.
Ručak čorbica, bez hleba daj Bože da je jadna imala 100 kcal
Ovo nije ručak nego užina. Naravno da si grickala između obroka. Imala si mali skromni skrobni ručak (čičoka skrob) sa dodatkom mrve pavlake... Ovde je trebalo da dodaš punu dozu neke namirnice koja će ručak činiti ručkom. Npr celu pavlaku ili celu količinu mladog sira npr (200gr). Ručak od 100 kcal nije ručak... ovo je odličan primer zašto se sa slabim obrocima ne može bazirati jelovnik niti imati kontrola... Verovatno je i ta sardina bila neka mini sardina... Tačno je da meso zasićuje ali zasićuju i druge namirnice ako se uzme normalna količina.
Mislim, sama si shvatila... ali te opet koristim za primer drugima... loše isplaniran dan dovodi do loših ishoda.
Ono što uvek pričam i davim je da se za glavne obroke uzima
puna doza nečeg konkretnog (mesa / sira / jaja / skroba / šta god)...
Nije nikakav smak sveta, sutra je novi dan, ali ovakvi incidentići dovode do gubljenja kontrole, neplaniranog jedenja šta se stigne u letu i šta se nađe pri ruci i poremećaja tog nekog našeg sata i mehanizma koji inače može besprekorno da funkcioniše samo ako ga dobro uspostavimo (a to je jaaako jednostavno i lako a pogotovo tebi kojoj nije strano ni da kuvaš ni da nabavljaš ni da eksperimentišeš.. )....