Narcisa, hvala

Nekako mi lukac ne ide u ovaj moj "sirup", ali zato dodam tucani beli luk po 1 cen u solju jogurta sa ovsenim i semenkama.
Veco, hvala! Recept za mafine:
- 1,5 solja ovsenih mekinja
- 1/2 solje brasna (moze belo)
- 2 belanceta
- 20 tableta stevije rastvorenih u malo tople vode (ili ekvivalent u prahu/tecnosti ili 5 kasika secera)
- 2 srednje jabuke, narendane
- 100g suvog grozdja, namocenog u malo tople vode (moze i sa stevijom)
- 1,75 solja jogurta
- vanila, cimet, muskatni orah
- 1 kasicica praska za pecivo
- na vrh noza sode bikarbone
1. Umesaj mekinje i jogurt da nabubre. Potopi grozdje i steviju. Narendaj jabuke na krupno.
2. U brasno dodaj nabubrele mekinje, zacine, prasak za pecivo i sodu bikarbonu, steviju (ili sta vec koristis), belanca, umesaj samo dok se izjednaci, pa ubaci i lagano umesaj jabuku i suvo grozdje. Ne valja previse mesati da ne bi bili zilavi.
3. Sipaj u pleh za mafine i peci na 180C oko 20 min (proveri cackalicom da li su peceni).
4. Sacekaj da se ohlade i cuvaj u zatvorenoj posudi u frizideru.
1 midi mafin (precnika 6cm) ima oko 50 kalorija ako se koristi stevija.
E sad, mala licna napomena: posto si ti na UN-ki, mozes sebi slobodno da na UH dan dopustis neki "pravi, ne-dijetalni" kolac koji volis. Koliko ja shvatam, poenta te UH vecere je da nauci "dijetalca" da moze povremeno uzeti neki lep kolac i da se od jedne pristojne porcije nece ugojiti, ali i da napravi tzv. cik-cak efekat jer su ostali dani u ciklusu prilicno niskokaloricni.
Sad malo o meni
05.12. bolesni ne broje

D: banana, 2 mandarine
U: mandarina
R1,2: 2 velike porcije moje corbe, kiseo kupus salata, par zalogaja fete
U: kriske limuna klot (dopingujem se)
V1,2,3: 3 tanjira standardna supice iz kesice, prepeceni lebac natrljan belim lukom
C: galoni caja sa medom i limunom
HA: solja kuvanog vina sa karanfilicem i biberom
Inace sam retko bolesna-bolesna, najcesce to bude prehladica koju rese cajevi, vitamin C i utopljavanje i povremeni "stomacni virus na 24h", ali ovakva nisam bila od srednje skole! Nos mi je crven i otecen, disem na skrge, osecam pucketanje u sinusima. Ovo poslednje je dobar znak (kao klinka sam imala problema sa sinusima, a takve senzacije se ne zaboravljaju), jer sta god da je unutra polako otpusta. Krajem prosle nedelje sam imala neku blagu prehladicu na pola dana, a vec sutradan sam otisla u shopping peske, sa kapom koja je vise modni nego toplotni detalj. Oh, well... Lekcija naucena!
Jos uvek nisam kandidat za antibiotik, sto mi je veoma drago jer sam poslednji put iste koristila na fakultetu za upalu grla. Ni temperatura mi nije skocila. Ko zna, mozda neko normalan ovako nesto redovno pregurava, a ja sam razmazena
I tako, odgovaram na SMS-ove i druge poruke zabrinute rodbine (snajka rekla svojoj svekrvi, a ova razglasila), pijem cajeve, smrdim k'o ribarnica (na beli luk - prim.prev), trosim maramice i labelo i smaram se od kreveta do kompa i natrag... Prelezala sam dobar deo dana, pa cu nocas da citam ovde...