Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Megili
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Megili » pre 9 godine

Ti se diviš sebi a ja čitam pa se i ja divim tebi :D vidi se da si se baš posvetila ovom režimu ishrane, i spremaš i smišljaš i svaka čast. I cela porodica učestvuje,super :D Meni je kuhinja onako- mogu,znam ali ne volim da kuvam.
    Samo napred!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Megili hvala ti :oops:

Iskreno kada sam krenula sa hrono bila sam opet nekako rešena da to bude kombinacija, da ne izbacim jogurt i mleko i da jedem hleb, međutim zbog ovog foruma me je bilo sramota da dodajem jogurt ili hleb kada oni tu ne idu a pogotovo da lažem samu sebe pa sam rekla sebi ideš na sve ili ništa :) Ono što mogu da potvrdim već, ne znam da li je u glavi samo ili nije, ali meni se više ne jedu testa i pite i ne jede mi se ništa prženo ni masno. Eto opet sve ponavljam kao papagaj ali zaista prvi put u svom životu ja nemam potrebu da jedem hleb i nemam potrebu da jedem čips i ostalu Antihranu kako bi je nazvala Debelicka. Uglavnom mislim da je ovaj forum velikim delom zaslužan za to. Ušla sam u ovo sa malo motivacije i nekim planom a evo 8 dan ishrane sa malo brljanja i sada je to sve mnogo poraslo :) sada ću kao one misice kada pobede da poželim mir u svetu i da se zahvalim svima ovde :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ni ja nemam više potrebu za tim glupostima, prosto se desi, kao što sam već rekla, kad ti se čula pročiste od aditiva ... mada, meni su trebali meseci pročišćavanja ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • m a sh a
    Početnik
    Početnik

od m a sh a » pre 9 godine

Luna,svet je pun izazova i nezdrave hrane.Prvi rezultati i dobijene prve bitke puno znace,ali ako si jednom stekla te navike,spremi se na citav rat.Isto kao kad pusac ostavlja cigarete.Srecno!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Od rezultata još ništa, nemam vagu a merila sam obime koji su manje više isti ali me to baš i ne obeshrabruje. Za sada sam rešena, videćemo kasnije :)

Dan 8
    10h D - crni hleb sa leblebijama i sirom i semenkama (chia, lan, pečeni susam) i malo suvog vrata.
    15h R - oslić u rerni sa maslinovim uljem i začinima, spanać sa pečurkama i prazilukom i malo mleka, koliko god hrono isključivalo mleko ovo je od proverene krave i prosto mi nije jasno zašto se ne sme piti mleko ali hajde :)
    20h V - omlet od belanaca sa pečurkama punjen sirom i suvim vratom, kupus salata sa malo đumbira i celera.
    21h - kuvano vino bez šećera

Danas je bio turbo dan, sa generalnim spremanjem i pranjem tepiha pa još nisam uradila moje izazov vežbe ali narukvica pokazuje skoro pa cilj - 17000 koraka.

Ono što mi je zanimljivo i što moram da podelim sa vama je da ukućani uopšte ne jedu između ništa, nikakvo grickanje, nikakve dopune. Ja im kažem ručak u toliko, pa pitam jel može večera u toliko i svi složni, ne traže između ništa. Prosto sada mislim da je to do mene, jer ne pravim ništa pa ni ne iznosim na sto, ne vide mene da grickam između obroka i nisu ni gladni. PAketići stoje na vidnom mestu puni grickalica i ne diraju se, a do skoro su se tamanili non stop. Zamenila sam pavlaku kiselim mlekom i ne bune se, međutim uredno spremam po dva ručka i dve večere jedno za mene drugo za njih i nije mi uopšte teško. NAvike su čudo, nadam se da će nešto od ovoga ostati i dalje. Užina mi nije potrebna, sita sam do svakog obroka a izgleda i njima.

FA - 46 sek plank, 60 čučnjeva.
    Poslednja izmena od Luna85 u 17 Jan 2016, 18:09, izmenjeno 1 put ukupno.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Super je što si sita. Tako i treba da bude !!!
    Meni ovaj hleb zvuči baš ukusno.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Jeste, sinoć sam u 2h ujutru naručila vagu za merenje, nekako ne mogu a da ne znam šta se dešava :)
    Leblebije su jako jeftine a pritom spadaju u baš zdravu namirnicu i mogu da se kombinuje lepo. Jutros sam iskoristila deo tih leblebija i dodala još nešto i napravila mafine za doručak. I one za sada mirišu lepo, čekam da se ispeku.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 9 godine

Dobro nam došla i sretna ti bila dijeta 8)
    Slika
    Slika
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Ja sam poznata kao pravi mesožder i osoba koja ne može da živi bez mesa, ali sam po prvi put uspela da ispostim 40 dana posta bez grama mesa (ribu sam jela 1- 2x nedeljno, ali za mene riba nije meso) . Odradila sam dobro čišćenje organizma I zaista jeste sve u glavi, ako čvrsto odlučiš nešto, to zaista i možeš. :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Pa svaka čast ali stvarno, jel si vodila dnevnik celokupne ishrane na postu? Prosto ne znam šta bih spremala a da se ne uključe jaja, sir i meso.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Jesam..negde pre posta sam i započela brojanje kalorija...nisam koristila baš puno namirnica, ali sam solidno lepo jela. Negde pre NG sam imala par dana pauze zbog odlaska u goste, ali osim tih par dana sve je bilo uredno :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ustala još u 7h da odem u nabavku i spremim doručak za ukućane (gibanica) i doručak za mene (mafine).
    Ne mogu da dočekam da mi stigne vaga pa da se lepo ko žena opsedam i ja svaki dan.

Dan 9
    10h D - mafini od integralnog brašna, leblebija od juče punjene filom od pečuraka, k.paradajaza, kačkavalja, origana.
    16h R - jedva sam ga dočekala, evo ovo je prvi put da ne jedem jaja ili meso za doručak i bila sam najgladnija do ručka do sada, ipak proteini rade svoje :) prasetina i kupus salata BEZ HLEBA
    17:30 - ukućani poludeli za slatkišima, ja otvorila čokoladu, pomirisala je i dala im, evo stoji na stolu od mene je dosta, nisam "pala" na testu :)
    21h V - verovatno isto što i za ručak, prasetina nije masna ništa, biram čisto meso.

Narukvica je na 7000, ceo dan sedenja, mada me dragi šalje u prodavnicu i kaže ionako moraš da ispuniš dnevni cilj :D za večeras sam ostavila 1min plank, to će biti izazov, a čučnjeve danas po planu pauziram. Juče 60 kom u cugu urađeno bez problema. Obimi ne mrdaju ali iako poštujem pravila, nije baš da ne jedem dosta, iako nema užina i pravi se razlika od 5 sati ipak mi deluje da previše jedem, ne znam. A rupa u stomaku je i dalje tu ali je ignorišem.
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Mislim da je tvoja rupa na psiho osnovi. Znaš da si na režimu pa....
    Super tebi idu ti koraci. Ja nemam narukvicu, mjeri mi telefon, i najviše mi je nešto manji od 7000, što mi ipak govori da aplikacija klincu ne valja. Mislim nema šanse da toliko malo kod mene pokaže, kad sam taj dan sa skoro 7000 hodala minimalno 4 sata.... Ako ništa dobra je za praćenje kretanja po lokacijama.
    Super za vagu, ali ja je ipak ne bih toliko često posjećivala. Jednom u 7 dana je dobitna kombinacija. :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ja nekako mislim da mi organizam traži mas' što bi jedna žena rekla. Priča - došla žena u bolnicu, pacijentkinja, i sada joj donose da jede a ona kaže "neću sestro ovo, ja bi nešto s mas' " - šalu na stranu sigurno je u glavi.

Ona je sa mnom i dok spavam tako da meri sve, telefon ipak nije stalno sa tobom mada kada se probudim bude oko 40,50 koraka to je dok se vrtim u snu. E sada ja ne verujem da je ona validna za korake ali je validna za moje kretanje pa onda tačno znam kada moram još malo da se krećem. REcimo merila sam pređem 40 koraka ona obračuna od 30 - 50 zavisi ali to je to, nikako da provalim kako meri te korake :D jer sigurno radi na pokret rukom, ali onda i kada perem sudove ona broji broji ali opet bitno da sam aktivna. Međutim to je to, kada crknem fizički i pogledam na nju na kraju dana ona pokazuje oko 22000 ali to znači da sam baš baš gotova i umorna. A kada ne mrdam ona je na 4 - 5 hiljada tako da je to to. Evo recimo malopre sam išla do prodavnice, šetala sam oko 45 min i računa mi oko 3.000 koraka. Kilometražu meri tačno pa se vodim time eto za danas 5 km. Tvoja 4h bi sa njom ispunila moj dnevni gol sigurno tj zavisi koliko si km tada prešla?
  • pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 9 godine

Pozdrav Luna ! :mahalo: Ja samo da uletim i da pohvalim odlicno osmisljen plan skidanja kilograma..vidi se da si iskusna u tome i da si nasla, kako kazes najbolji nacin da se izboris sa problemom. Ja ti zelim istrajnost na tom putu.....sve ostale cake vec znas, motivisana si koliko vidim....pa kod tebe nema da izostanu rezultati. Jedva cekam neko od narednih merenja. :)
Odgovori 885 postova