Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od volja cini cuda » pre 9 godine

Super rezultat za mesec dana! Cestitam! Drzi se onog sto si na telu primetila da ti najvise pogoduje. Slazem se da je hrono ishrana smrt.toliko zakiseljavanje organizma mesom je jednako ubitacno kao i druga procesovana hrana i slatkisi. Samo nije mi jasno zasto si izbacila voce? Voce se ne ponasa u telu isto kao skrob. Vocni secer nam je neophodan za rad mozga, a taj secer je nase pogonsko gorivo kao za auto benzin, za razliku od skrobastog uh koji se mnogo teze sagori i odlazi u salo ako se ne potrosi.
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Bravo luna , eto polako je sve doslo na svoje mesto, moramo da pronagjemo sto je najdobro za nas organizam...
    Bravooo za minus :veseljak:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Nisam ni ranije jela voce, uzmem ponekad bananu. Vlakna uzimam iz zitarica, vitamine iz povrca a nemam neku potrebu za vocem, ne ukljucuje mi se u ishranu trenutno. Jedem lesnike ponekad, jednom u nedelju dana.
    hvala olivera :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • NevenaS
    Početnik
    Početnik

od NevenaS » pre 9 godine

Bravo Luna :14:
    Rezultati nikada ne izostaju, kada se trudis da nesto promenis :009:
    UN dijeta (I) 01.02/01.05.2016= -17kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Bravo, ovo je baš lep rezultat !!!
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Čestitam, čestitam, čestitam :skakutalo: divan rezultat :) Da, da...mesec je odradio svoje :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • signorina
    Amater
    Amater

od signorina » pre 9 godine

Bravo, Luno! :veseljak: :013: :skakutalo:
    [color=#00BF00][b][i]Nikad nisam upoznala čokoladu koja mi se nije svidjela.[/i] [/b][/color]
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Hvala drage :009:
    Juče sam imala prvi test tj goste na večeri. Ispekla sam žu žu, kiflice, mini pice, suvo meso, sir i sve po redu. Meni sam spremila štapiće od belog mesa u susamu, pečurke punjene sirom i kupus salatu. Test je uspeo, naravno sam sam to jela a i svi ostali su prvo pojeli moju hranu dok je sve drugo ostalo ostalo na stolu. Dobila sam i vilice do poda koliko sam oslabila, dakle vidi se kao i pitanja šta jedem i kako sam uspela 8)

Jelovnik za juče

Dan 31
    D 8h kefir, lan, mekinje, chia, klice + orahovača (svinja)
    D2 11h - jaje, kobasice, sir + kupus salata
    R 16h - parče piletine, pečurke, kelj papučar i kupus salata
    V - 21h - belo meso u susamu, pečurke punjene sirom i kupus salata.
    3 čaše crnog vina

*belo meso sam isekla na trakice, začinila, uvaljala u susam i stavila na papir i u rernu. Prethodno sam na papir stavila malo masnoće i ugrejala u rerni, dodala štapiće, pekla 15-ak min i dodala pečurke bez drškica napunjene sirom, pekla sve zajedno još 10ak min - pečurke su pustile vodu ali nije smetalo. Na kraju po malo kačkavalja na pečurke ali tek kada se izvadi iz rerne, samo da se rastopi.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Meni mm srećom ne otima hranu, ali danas stiže ćera koja ima naviku da mi otima ... moraću da predvidim duple količine ...

Moram priznati da bih ja teško odolela da ne probam bar komadić kiflice (žu-žu mi se tako smučio prošli put kad sam ga probala, da sumnjam da ću ga ikad u životu jesti opet)... svaka čast na odolevanju!!!!

• Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Lepo si to izrezimirala (post od juče ili prekjuče), lep ti je uspeh i zaslužuje čestitke. :pivo: Čestitke zbog minusa i čestitke zbog tog nekog odnosa prema svemu!

To kako si opisala neka okvirna pravila za doručak, ručak i večeru svodi se u nekoj suštini na to nešto što ja opisujem kao normalnu ishranu.
    Međutim, :? ovaj poslednji jelovnik (kobasice za doručak, piletina za ručak i piletina za večeru) ću prokomentarisati zbog svih koji čitaju:
    Kuka se na previše mesa u hrono (što po meni nije uvek tačno, ne mora da ga bude previše - niko nije rekao da se jede neograničeno, hrono je bezveze zbog nekih drugih stvari više nego zbog preporučenog mesa u ručku)… a sada si ti imala meso u tri obroka u istom danu :neznalica: i to u jednom neko baš jače meso – kobasice.
    Trebalo bi da meso ne bude na meniju češće od jednom dnevno plus što ne treba ni da bude svaki dan.

Ovo nije kritika tebi :) , jer ti ovo sigurno nećeš raditi svaki dan, nego samo ja koristim priliku da na ovom primeru skrenem pažnju svima koji čitaju da to ne bi trebalo da se radi.

Želim ti uspeh za dalje!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Leonida pojela sam jednu jutros, vodila se time "ješću sutra" ali toliko mi je ovo moje bilo ukusno da nisam ni razmišljala da uzmem nešto od "njihove" hrane.

Debelicka hvala :) znam da ne treba ali je takvo deljenje ispalo, zato sam danas izbacila meso iz ručka i večere. Iako se tu radi o baš malim količinama mesa - recimo 30ak grama kobasica, piletina za ručak je imala možda 50 gr, a belo meso za večeru oko 100ak. Tj pokušavam da kombinujem da kada jedan dan preteram sa nekom namirnicom, sledećeg dana je isključim.

Dan 32
    D 9h- 1 kiflica, 1 žu-žu, malo sira i malo šunke
    R 14h- čorbica od šargarepe, kelja (papučar), čičoke, pečuraka i pavlake
    R2 17h - jedna sardina, parčence crnog hleba
    V 20h- tikvice i sir.
    21h V2 - čokoladica, šolja mleka

Ova čorbica je ispala toliko savršeno da mi je mm rekao da je pravim svaki dan. Uglavnom izdinstala sam praziluk i luk, dodala seckanu papriku, 3 cveta manja seckanog karfiola, seckanu šargarepu 5-6 kelja (papučar), drške od pečuraka koje su mi ostale od sinoć, nalila vodom, ubacila kocku za supu. U rerni sam sa korom malo zapekla čičoke (divlji krompir) i oljuštila ih i stavila u čorbicu. Kuvala još 10ak min, sklonila sa ringle i ubacila malo k.pavlake i malo kiselog mleka, dodala peršun i woala. Dominira ukus čičoke koju prvi put jedem sada i ovo je zaista bila najukusnija čorbica koju sam probala a da su slični sastojci u njoj. Videću da skuvam veću količinu pa držim u frizu ili će mm seckati povrće svaki dan :D
    Poslednja izmena od Luna85 u 10 Feb 2016, 22:24, izmenjeno 1 put ukupno.
  • pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 9 godine

Odlican ti je recept.. :headbang:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ni ja nikad nisam jela čičoku, skoro su mi rekli da je peku kao krompir i da je odlična ...

• Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Prepoznala sam se u Debelicckinom postu o mesu :oops:
    Potsetila si me na moju čorbu od karfiola i još 300 povrćki. Skuvam je u lončini i bude gusta, a zdrava, a tečna...moraću ovih dana da je pravim. Mame me ti štapići sa susamom, al mislim da se od toga ja ne bih zasitila :oops:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

TZLJ bez mesa nema ni sitosti izgleda kod mene :D evo ceo dan sam gladna čak sam i jela između obroka, malo čokoladicu, malo mleka, malo jogurta, prosto danas nikako nisam bila sita a i kako bih pored čorbice za ručak, trebala sam uzeti još nešto. Kada jedem meso i to malu količinu koju jedem, često i manje od 100 gr ja sam baš sita dugo. Ručak čorbica, bez hleba daj Bože da je jadna imala 100 kcal, a večera tikvice i pečurke i sir, nije mi bilo dovoljno.
Odgovori 885 postova