Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Debeliccka » pre 9 godine

Sve si ti draga moja debelicka u pravu to sam i ja shvatila u svom zadnjem izlaganju :) I zato više ne brojim nikakve kalorije, probala i videla da ja to ne umem da rasporedim kako treba i da to nije to.

Naravno, ali i ako ih ne brojiš... (kalorije)... opet treba da raspoređuješ... NIsam ni ja nikad u životu brojala ali svejedno moram da rasporedim obroke, i ja i svako... sa ili bez brojanja..

:)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Pink rose, ja sam mislila da ne mogu da živim bez krompira. Evo, i dalje nam je skoro svaki dan na stolu (retki su prilozi uz meso koji ne sadrže krompir, a koje mm jede), a ja sam ga tako uspešno zamenila karfiolom, brokolijem, šargarepom, tikvicama, plavim patlidžanom, boranijom, evo sad i prokeljom ... zaista više nemam neku potrebu da jedem krompir.

Ono što me nervira je što kad pojedem nešto slatko ... bio to kolač ili banana (ili UH kao krompir, pirinač), osetim vrlo brzo da mi organizam traži još. Bukvalno su potrebne mnogo veće količine ovih namirnica da bih ja bila sita . Znači, jedina varijanta da pojedem taj pire, a da posle ne budem gladna bilo bi uz puno mesa ili povrća ... znamo da ovo meso/skrob nije dobro ... znači ostaje puno povrća ... i opet, pošto nije bilo proteina u obroku, brzo se ogladni ... (pasulj/grašak su bolje varijante ... imaju proteine u sebi i duže me drže sitom) ... tako da krompir kao takav u svim oblicima izbegavam, ne zbog njegove kalorijske vrednosti, već zbog toga što me ne zasiti ... u mom slučaju, jedino mogu da zamislim da ga na dijeti koristim u onoj kombinaciji variva grašak, luk, šargarepa, krompir, pa bi me taj obrok zasitio zbog graška... kasnije kad ne budem na dijeti, naravno da ću sebi povremeno priuštiti i taj pire ... ali iz navedenih razloga, zasada ga izbegavam ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Ja sam danas planirala baš pire ali bez mleka i uz dodatak nekog sosa od pečuraka. Uglavnom namerno tipujem da bude bez mesa, videću baš da li ću ogladneti brzo i kako je posle mesec dana uticao na mene :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

ja nemam taj problem da brzo ogladnim posle bilo kojeg obroka... nemam pojma u čemu je fazon. Ali, uvek se setim mog tate, koji je i inače baš voleo da jede i nije pravio pitanje - uvek mu je bilo dobro.
    I tako jednom prokomentariše: "E, dobro je ovo nasuvo sa sirom. Ali, dok se uhvatim za kvaku ja sam gladan!"

PS Izvinjavam se, promakao mi je post TZL na temu "krš brašna" i onog obroka sa gomilom banana.
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Da, sa testom imam najveći problem (usput budi rečeno, naravno da ga obožavam, to nam je ovde tradicionalna kuhinja), bukvalno bih ga mogla jesti na svakih 1/2 sata !!!
    Naravno, nismo svi isti ... pratiš svoj organizam, pa donosiš zaključke kako reaguje na koje namirnice ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Tako je :) dok sam jela sve ništa mi nije smetalo a sada kada sam sve regulisala počinje da mi smeta svašta. Evo recimo testo i kiflice, sinoć sam mislila da je slučajno, jutros uzmem jednu i dobijem blokadu želuca i kiselinu, očigledno da mi više testo ne prija ali tim bolje :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • alfa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od alfa » pre 9 godine

Ali zato meni prija. Uvek :)
    Ja sam juče pravila kiflice ... one što su sve kako ne treba: belo brašno, mleko, puter... i još ih filovala koječime...
    I pojela 4-5 komada (male su baš... da ne bude zabune) i ni malo mi nisu smetale :). Danas bih mogla ponovo, ali na svu sreću sve sam ih odnela... za svaki slučaj.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Što neko reče tek sada otkrivam ukus hrane jedeći bez hleba i mislim da mi se sviđa :D

Dan 25
    9h D - sir, crni hleb
    12h U - kiflica
    15h R - pire krompir + tikvice + kupus salata
    19h V - džigerica + kupus salata sa susamom
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Alfa ja sam poput tvog oca ne pravim pitanje, ali ako je hrana "suva" ja sam najgladnija osoba na svetu posle sat vremena...zbog toga sam naučila da kuvam i retko kad sam gladna, a uz to unesem i odredjenu količinu tečnosti :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Hm misliš da je fora u tečnoj hrani? Zato ti tražiš nešto na kašiku :D Gledala sam neku emisiju o hrani koja je istraživala koja nas hrana drži duže sitim, pa su jednoj grupi fizičkih radnika dali normalnu hranu a drugoj grupi istu tu hranu ali izblendiranu i pretvorenu u supicu. Uglavnom ta druga grupa sa tečnom hranom je bila duže sita i na osnovu njihovih komentara ali i na osnovu ultrazvuka koji im je snimao stomake :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 9 godine

Odličan izbor za ručak i večeru! :wink:
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

O hvala Debelicka :D da i ja nešto potrefim već jednom, al danas nisam računala nijednu kaloriju i opustila sam se, jela sam u suštini kako mi je organizam tražio :)
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

O da...ja sam srasla sa kašikom, osim kad jedem meso, medjutim i njega napravim na kašiku u većini slučajeva :D volim da mi je sve u jednom tanjiru i volim da pomešam i ono što niko nikad ne bi - ali poštujem kombinacije namirnica :D nema kod mene ono "boleće te stomak od toga i toga" ne-neće :D
    Mogu da izjavim da chia deluje veoma..."probavno" ako se uzima ujutru :D svidja mi se!
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Dan 26
    9h D - jaja, malo slaninice, sir, kiflica, kupus salata
    15h R - spanać, sos od pečuraka i praziluka
    20h V - karfiol kratko obaren pa kratko propržen sa malo šunke i preliven sirom i mlekom.
    FA - izazov 150 čučnjeva, bogme je bio izazov!

Ručak je bio slab pa sam za večeru spojila dva proteina - malo domaće šunke i sir i mleko. Jedino što se ne sećam da li je ok mešati mlečne proizvode između sebe kao što sam ja uradila - sir i mleko ili mleko i pavlaka pa da se time preliva nešto? Uglavnom ko preživi pričaće :)
    Pšenica klija klija :)
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Navijam za pšenicu i čekam fotke proizvoda :D .
    Ok je ta kombinacija, samo jaja+meso nikada nisu dobra ideja.
    Bravo za izazov!!!
    :mahalo:
Odgovori 885 postova