od leonida » pre 9 godine
Pink rose, ja sam mislila da ne mogu da živim bez krompira. Evo, i dalje nam je skoro svaki dan na stolu (retki su prilozi uz meso koji ne sadrže krompir, a koje mm jede), a ja sam ga tako uspešno zamenila karfiolom, brokolijem, šargarepom, tikvicama, plavim patlidžanom, boranijom, evo sad i prokeljom ... zaista više nemam neku potrebu da jedem krompir.
Ono što me nervira je što kad pojedem nešto slatko ... bio to kolač ili banana (ili UH kao krompir, pirinač), osetim vrlo brzo da mi organizam traži još. Bukvalno su potrebne mnogo veće količine ovih namirnica da bih ja bila sita . Znači, jedina varijanta da pojedem taj pire, a da posle ne budem gladna bilo bi uz puno mesa ili povrća ... znamo da ovo meso/skrob nije dobro ... znači ostaje puno povrća ... i opet, pošto nije bilo proteina u obroku, brzo se ogladni ... (pasulj/grašak su bolje varijante ... imaju proteine u sebi i duže me drže sitom) ... tako da krompir kao takav u svim oblicima izbegavam, ne zbog njegove kalorijske vrednosti, već zbog toga što me ne zasiti ... u mom slučaju, jedino mogu da zamislim da ga na dijeti koristim u onoj kombinaciji variva grašak, luk, šargarepa, krompir, pa bi me taj obrok zasitio zbog graška... kasnije kad ne budem na dijeti, naravno da ću sebi povremeno priuštiti i taj pire ... ali iz navedenih razloga, zasada ga izbegavam ...
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.