narcisa odlična ideja tj tako sam nešto i planirala samo si mi potvrdila

ja uvek imam u činijicama pripremljen pečen susam, samleven lan pa i kikiriki, tako da ponekad u salatu ubacim i kikiriki kada je baš neukusna. To sam ranije radila kada sam imala pokušaj da držim heljdinu dijetu - jedeš heljdu dok se ne use**eš i to je nešto najgore što čovek može sebi priuštiti

Ako ste besne na sebe i želite da se kaznite

držite heljidnu dijetu! Fora je da je jedeš u neograničenim količinama a ona je toliko teška za jedenje da sam je "začinjavala" svim i svačim, izdržala 3 dana i rekla nikad više. Računala sam posle toga da sam dnevno unosila oko 400 kalorija, jezivo.
Inače fora sa pečenim susamom, pošto sam čula par puta kada se žale da je gorak, je da se stavi na tiganj i meša sve vreme na tihoj vatri i čim počne da dobija neku drugačiju boju, sklanja se sa vatre i obavezno i iz tiganja jer ako se ostavi u njemu on se sam od vreline još ispeče pa bude gorak. Inače se takav susam kasnije melje i pravi se
tahini pasta, doda se malo ulja. E sada ta tahini pasta ide posle u leblebije za
humus i to je odličan jako ukusan i vrlo hranljiv namaz koji opet odlično ide sa nekim pločicama ili hrskavijim pecivom. Ja sam tahini odnosno susamovu pastu dodavala u razna jela, ne mora samo u leblebije.
TZLJ ti si divna

eto do malopre sam samu sebe smatrala neaktivnom ali ako ti tako kažeš ja ti verujem
leonida zanimljivo je da nam je sada sve mnogo kada pazimo šta jedemo, bilo bi isto tako zanimljivo da je neka od nas izračunala koliko smo unosile u onim fazama prejedanja, ja više ni ne znam kako to izgleda ali sam često jela pohovano meso i sigurno svaki drugi dan neka pita i to onako vruća direktno iz rerne

i to pita u koju stavim obavezno i jogurt i jaja i sir i pavlaku + pečenicu ili suvi vrat pa i zdenku ili kačkavalj u sve to

bila sam kraljica pita.
Kore za pitu 500 gr - 1225 kcal
Sir 300 gr - 700 kcal
Jogurt 2 dc - 100 kcal
Kačkavalj 50 gr - 200 kcal
pavlaka 50 gr - 100 kcal
pečenica 100 gr - 230 kcal
jaja 4 kom - 280 kcal
ulje 2 dc - 600 kcal
Sramota me je da saberem ovo sve - 3435!!! Ovo ne pojedem ja sama naravno ali ako podelim ovo na jednu četvrtinu dobijam 800 kalorija i to onako za užinu a gde je ostala hrana i hleb i svašta nešto. Samo hleb uz svaki obrok, mininum 1 parče, dakle i po 500, 600 kalorija samo na hleb, neko meso i krompir uz to, ručak ne manje od 500 kalorija. Dakle računica je da kada nisam pazila sigurno sam unosila više od 3.000 kalorija. Ako mi je potrebno i 2.000 a imam višak od 1.000 kalorija dnevno to je onda dobijen kilogram na 10 dana.

Pošto moja deca gledaju šta radim i naravno slušaju o čemu pričam u toku celog dana, sin je danas došao iz škole i rekao uzeću samo jogurt, majonez ima puno kalorija

Njegov komentar je bio posledica jučerašnjeg dana jer je bio sa mnom u teretani i gledao onu traku za trčanje i potrošnju kalorija koja pokazuje da sam za 10 min trčanja sagorela 150 kalorija i objasnila sam mu da su to dve kašike majoneza. Deca usvajaju navike roditelja, tako da treba da im budemo primer svakako