@leonida, ja otkad sam prosle zime kupila elektricni cajnik (tzv. ketler) dnevno popijem bar litar caja, pored moje redovne vode. Obicno ujutru spremim termos zelenog ili crnog, a popodne nane ili kamilice. Za stres, nervozu i napetost mi pomaze zalfija. Planiram da ovih dana skoknem do Kuce caja, da se snabdem nekim aromaticnijim varijantama. Inace otkad sam pricala sa jednim prehrambenim tehnologom, caj kupujem samo u rinfuzu - kesice izbegavam iz istog razloga kao i virsle.
I juce sam pijuckala moje cajeve, ali kad se uklope hormoni i ludo vreme - slaba je pomoc!
23.11. sramotnih 960 kalorija (i zbog broja i zbog sastava)
D: Mandarina, nes
R: Pecen krompir u rerni (u ljusci, samo blago posoljen), kupus salata
***a onda je PMS prerastao u MS i***
U1,2,...,n: Moji mafini (7 kom)
Od aktivnosti imam da prijavim pravljenje nove ture mafina - ovi su ispali dosta bolji, ali mi jos fali "nesto". Inace, tokom jednog od bezbroj putovanja preko sam otkrila tzv. "bran muffins", kao popularan zdrav dezert i zaljubila se, pa su ovi moji "mafinozi" u osnovi upravo to.
Znam da je ovo prolazna faza i da sledecu mogu da ocekujem tek tamo u martu-aprilu ako opet zvekne ovako uvrnuto vreme (a klimatske promene su u zamahu, pa su dobre sanse da hoce), ali mi ipak malo "ide na ganglije". Obicno potraje nekoliko dana, a ovaj put mi se lepo zalomilo da nemam previse posla (tj. ne moram ovakva nikakva da vitlam po sastancima, samo od kuce riljam kojekakve gluposti).
Danas se nadam da cu imati malo vise energije da spremim i pojedem nesto kvalitetnije i normalnije. I da ce mi se jesti bilo sta normalno. I da cu imati energije barem za jedno pristojno istezanje i malo spinnera. A mozda bi trebalo samo da izvadim svoju omiljenu cvetnu solju za caj, umotam se u cebence i slusam muziku.
Ja sam inace jedna od onih "stalno u akciji", pa se ne snalazim bas najbolje kad mi natrci ovakav period. Ako nemam "poslovnog posla", nadjem sebi nesto sto cu da petljam. Tako sam recimo ovaj moj spinner nasla preko oglasa za 150e, uz napomenu da je u kvaru. Za dodatnih 20-ak evrica u kojekakvim delovima i mazivima i jedno 10h aktivnog rada sam uspela da ga dovedem u stanje da bez problema moze da izgura jos 10 godina. Ostaje mi jos da zamenim sediste, jer je postojece ono grozno "banana", pa ga trenutno resavam uz pomoc 2 podmetaca za bastenske stolice. Mada, i to sediste ima svojih prednosti - natera me da na svakih 10-15min odradim bar 3-4min stojeci
U glavi (i stomaku) sam barem nesto bolje, pa mogu da aktiviram kreativnu energiju. Posto sam navucena na iglu (obicno 2, nekad i 5 - volim da pletem), verovatno cu se malo baviti dzemper-zaketicem koji sam zapocela, a mozda i dovrsim dizajn i konstrukciju za jedno 'aljince od svilenkastog mikrofibera, mada i drugo 'aljince vec odradjeno u glavnim crtama treba dovrsiti u smislu detalja. Dakle, i kad nemam posla ja imam posla i tako volim