Evo me konacno - poslednji gosti otisli, a ekipa koja ostaje obicno do zore se leci (grip), pa sam poslala dragog da im razveze klopu - dobro ce im doci domaca supa! I sve ostalo...
Veco
Leonida i meni su ta domaca testa rak-rana.
13.01. Kuvarski brljodan
D: 2 mandarine, nes
Ostatak dana: kuvanje i probanje
Nakon ovakvog dana (x2) sam se mislila da li uopste da stajem na vagu danas, posto mi je subota zvanicni dan za merenje - cisto da me ne strefi srcka. Kad mi ona tri put namignu brojkom
71,7 
Obime nisam stigla da izmerim, kratka sam bila sa vremenom citav dan (gle cuda!), ali sam "one" pantalone danas nosila sa kaisem!
Sad se mislim da moja kulinarska brljanja ipak nisu bila toliko kalorijski brljiva. Realno, u kuhinji se ponasam kao profi-kuvar (edukacija bate od tetke, koji jeste profi), pa imam svoju kasiku za probanje u koju kasikom kojom mesam sta-vec uspem par kapi cisto radi provere zacinjenosti, pa je gurnem pod vrelu vodu, a pre i posle svakog probanja uzmem po nekoliko dobrih gutljaja vode da isperem usta. Dehidrirala sigurno nisam jer narocito kad kuvam pijem hektolitre vode.
14.01. Slava
D: nes, lopata zita (5 kasicica), komadic slavskog kolaca
R: tanjir supe sa 1 knedlom, 2 sarme
U/V: 1 projica sa cvarcima, 2 puzica (ajar i spanac), kasika ruske, kasika pijanih pecuraka, gomila tursije, 10-ak maslina, prsuta, pecenica, kulen (sve domace, kolicina da u jednom sloju pokrije dezertni tanjiric), 1 bajadera, 2 bombice (smokva i crna cokolada), konjski
1 kolutic, visnja-cokoladasta korpica, 3 case vina (bice jos 1)
Kad pogledam, mogla sam da preskocim kolace, ali posto ce sve sto je ostalo biti spakovano i razdeljeno vec sutra, odlucila sam da pojedem po 1 komad od mojih omiljenih.
Koleginica s faksa me je pohvalila za klopu i za (po njoj veoma vidan) gubitak kilaze na njen uobicajen, blesav nacin. Podigla je casu i rekla: "Samo nasa drugarica moze da nasprema ovol'ku hranu, da pregura praznike i da uz sve to smrsa! Mrzimo je, jel da?" Iako je inzenjer, gaji neko svoje sujeverje, pa umesto "cestitam" ili "svaka cast" uvek koristi negativne komentare. Drugar koji je upoznao dragog i mene je to obrazlozio: "Ma ona se jadnica istopi uz sporet, a ovaj pojede sve!" Kuma jeste negodovala sto nema mojih lisnatih testa, ali mi je oprostila na racun puzica - i uzela recept.
Na rucku je bila familija, a posto je bata-kuvar nekim cudom u zemlji, pohvale su bile na profi osnovi. Doduse, tetka (njegova majka) ga je cusnula uz komentar "Cuti, Remzi!" nakon sto je razmazao salate po tanjiru i hvalio sto nisam koristila gotove mesavine povrca i sto sam sastojke za pilecu salatu isekla na savrsen zilijen. Brat i sestra od strica su me udostojili prisustvom, ali su odjednom postali vegani, pa su uzeli samo zito i tursiju, na kolutanje ocima ostatka familije. Ja sam bila fina domacica i zamolila ih da mi sledeci put unapred kazu u kojoj su prehrambenoj fazi, da bih mogla kako treba da ih ugostim - prethodno su jeli bez glutena (iako nemaju celijakiju), pre toga bez laktoze, pa strogo paleo, pa bez soli... Baka i deka se okrecu u grobu na njihove prehrambene akrobacije
Odoh malo da prelistam dnevnike i da spremam ponude za deljenje