Ne znam jel da cekam da se otvori decembarska tema pa da vas pitam

posto je danas prvi

ili mogu i ovde...
Imam 31g, 70kg, 168cm, i porodila sam se pre mesec i po dana. Pre trudnoce sam se ugojila sa 58 na 65kg- a do porodjaja sam dosla na 80kg.. 10kg je spalo u prve dve nedelje, i sada vec mesec dana stojim na 70kg..Posto ne dojim pocela bi sa nekim izmenjenim rezimom ishrane jer mi se apetit od trudnoce nije smanjio ni malo, a pretpostavljam da kilogrami nece sami vise spadati vec ja moram da uticem na njih..
Ne bih da pocinjem drasticne dijete (nikad nisam drzala ni jednu, jer mi tezina nikad nije varirala vise od 2kg) obzirom da mi se organizam jos verovatno oporavlja vec sam pocela sa zdravijom ishranom- manje hleba, soli, vise kuvanog, vise povrca i voca, bez slatkisa koje sam potpuno izbacila pre par dana...
Sta je moj problem ustvari- ogroman apetit i konstantna glad,pa je iako zdrava hrana kolicina problem, sto ce mislim prestati vremenom, i druga stvar- posto beba nema jos ustaljen ritam po noci, meni se noc ne razlikuje mnogo od dana i tokom nje moram nesto pojesti jer ustajem svaka 2h na po sat, sat i po, i ne mogu da izdrzim od 20h do 7 ujutro da ne jedem nista kako svi preporucuju.
Sta bi mogla jesti ili piti u tom periodu a da to ne remeti gubitak kilograma?
jer najlakse se razbuditi ili dobiti energiju nocu od neceg slatkog..a to ''ne ide''....
Postoji ili uopste nesto sto bi mogla jesti ili je ''cuti trpi i pij caj'' jedini recept?
Takodje fizicka aktivnost mi je ogranicena jer je prehladno za setnje s bebom a nemam mogucnosti da odem i vezbam, ili makar i sama odhodam sat vremena..
Izvinjavam se na ''romanu'' od posta i hvala