od mitar77 » pre 15 godine
Poštovana Ankice
potreban mi je savet ili dva. Visok sam 179 santimetara, težak 103 kilograma i imam 32 godine. Analiza krvi kaže da su svi parametri u redu, u normali, testirana su samo 3 parametra, šećer, masnoće i još jedna stvar, no ne mogu da se setim šta je u pitanju, jedino znam da je sve u granicama normale osim pritiska, na dva merenja u razmaku od 2 dana je izmeren 160 sa 90 i 165 sa 90. Nutricionista mi je prepisao režim ishrane, no ostalo mi je nejasno u vezi večere.
Doručak je uvek musli, tu sam dobio recepturu, pa sam da pravim sa različitim stavkama, da bih se izbegla monotonija, znači musli plus 2 deci jogurta, inače musli mi savršeno odgovara, i pre dijete sam uvek doručkovao musli, doduše onu nabildovanu verziju sa sušenim voćem.
sledi užina koja je voćka neka - ukupno dnevno da unesem pola kilograma voća iz dva puta
ručak je 2 do 2.5 dl čorbe ili supe, meso pileće, riba ili junetina, 2 kriške crnog hleba, salata, povrće
opet užina
e sada mi je ostala nejasna u vezi večere, to je zapravo isključivo moja greška nisam uspeo sve da zapamtim, ostalo mi u sećanju da večera može biti isto kao i ručak ali umanjeno, ili....
e to ili me zanima, šta biste mi vi preporučili za večeru. potrebne su mi ideje
još da napomenem da se bavim relativno teškim fizičkim radom, uglavnom radno vreme provedem na nogama
i drugo pitanje je u vezi pripremanja ribe, kako da se pripremi riba i koja vrsta ribe dolazi u obzir.
hvala vam najlepše