Moje skromno iskustvo na ovom forumu (ima ih ovde koji daleko duže prate ove dnevnike i imaju da kažu puno pametnijih stvari od mene, ali sad su nešto utihnuli

) me je dovelo do zaključka kome se kile brzo vrate, a ko uspešno održava kilažu.
Ako se neko strogo drži dijete ... bila to UN, hrono ili neka treća, ne trudeći se pri tom da malo proučava ishranu uopšte, savete nutricionista (ima ih na sve strane), da proučava kako koja namirnica deluje na njegov organizam lično, on će kile skinuti, ali budući da se nije potrudio da nauči nešto o ishrani i svom organizmu ... te kile će se vratiti kad se vrati na staro.
Ko se malo potrudi i nauči nešto o ishrani i pri tom poštuje pravila koje je sebi uveo, a koje smatra normalnom, zdravom ishranom koja njegovom organizmu prija (nismo svi isti i ne prijaju nam identične stvari, globalna pravila jesu ista, ali neke sitnice prilagođavamo sebi ... npr. ako neko ne voli karfiol ili ga teško vari besmisleno je da se na silu kljuka njime, nekom prija jači doručak, nekom jači ručak, a nekom jača večera ... itd) nema šanse da vrati kilograme. Kilogrami se vraćaju u tom slučaju isključivo ako ne primenjujemo naučeno iz ovog ili onog razloga.
Luna, ja se raspisah u tvom dnevniku, a sve u nadi da se vratiš sa tvojim divnim kulinarskim idejama

.
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.