Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od narcisa » pre 9 godine

Fb grupe su pune svega i svačega...ja sam aktivna u jednoj oko Un, da bih iole spriječila da neki ljudi prave nezamislive gluposti, ili još gore da nekoga savjetuju kako je to njihovo ispravno.
    Ove lepinjice http://hronohrana.com/recepti/dorucak/i ... ta-lepinje. Meni se baš sviđa kako izgledaju.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Hvala nisam ih videla do sada, probaću ih ovih dana

Mene iritira toliko pametovanje nečega što čak ni u originalnoj knjizi ne piše i toliko ega i sujete ne mogu da varim na ovoj ishrani 8)

Dan 11
    10h D: heljda u zrnu, kajgana sa pečurkama, kiselo mleko, zelena salata sa chia semenkama, lanom i susamom.
    17h R: boranija i celo jaje (skuvano u boraniji) i malo guščijeg mesa, daj Bože da je bilo 20 gr.
    21h V: boranija od ručka ali ću joj dodati na teflonu guščijeg belog mesa (tj po boji je to više crno)

Jurila sam po vagu pa po namirnice i tek u 10h uspela da doručkujem, danas sam hleb zamenila heljdom u zrnu iako je nikako ne volim. Ručak je bio baš kasno 7 sati nakon doručka i to baš onako bezveze uopšte me nije zasitio ali neka ovo bude dan čišćenja sa jako malo hrane :) Večeri se već radujem, popila previše kafa, gosti su me izludeli danas. Narukvica već pokazuje skoro pa cilj dakle buran dan sa baš malo hrane. Opet sam potvrdila sebi da kada ne unesem za doručak jak protein ili UH prosto pregladnim do ručka a pogotovo danas.
    Izazov 60 sek plank i 70 čučnjeva
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Svaki put kad ovde dodjem pokupim neku korisnu informaciju. :D
    PRvo da čestitam na tih 70 kg....svaka čast i nisam ni trenutka sumnjala da tvoja teorija povezana sa "praksom" neće doneti rezultate. Vidi se da si dosta upoznata sa svim i svačim vezano za ishranu i super je što to praktikuješ :)

Kome je meso višak prosledite ga meni :D Ne mogu svinju u oči da pogledam...a ni koku...ni jagnje...evo sad ni ribu :D
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od melisa » pre 9 godine

Cao Luna..vidim odlično ti ide :pivo:
    Krašću ti jelovnike...naročito mi se svidjaju oni omleti za večeru sa sirom...
    Večera mi je najgora....

Evo upravo sam i ja jela ručak za večeru i smekam bananu smeka ona mene...ali izdržaću.
    Slika
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Tebi_za_ljubav hvala ti, počastvovana sam. A za ishranu sam pokupila od vas sve i mislim da mi pomaže i malo to što valjda u svom životu nikada dva ista jela nisam skuvala uvek nešto drugo dodam pa mi ovo dođe i lako. Sve što sam počela da praktikujem za ovih 6 dana odavde je sa foruma, nisam do sada uspevala da iznesem ručak na ovaj način, samo proteini ili samo UH mislila sam nemoguće je! pričaju gluposti, kako, kako, kako?? Pa i kada sam počela da pišem ovde rekla sam nemoguće da se neko navikne na takvu ishranu, pa šta jede?? Ali eto ja nisam gladna, i izgleda da je moguće i ja jedem :D
    Melisa kradi slobodno iako se ponavljaju :) Ono kako ja radim je da uvek imam ono što se trenutno može naći kod nas a to je kupus, salata, pečurke, kelj, plavi kupus, konzerve tunjevine (iako je ne preporučuju), brdo susama, lana i začina. I onda recimo bezukusnu salatu ja pospem ispečenim susamom i mlevenim lanom, da li susam išao za večeru ili ne ja tako radim. Kada ne znam šta za večeru onda izdinstam po malo luka i malo pečuraka i onda dodam ili belanca ili malo mesa i tonu neke salate sa strane rendane (kupuse, malo ovoga, onoga, i celer, djumbir, semenke) nije da je baš jako ukusno ali je jestivo :D E sada taj sir navodno ne bi trebao za večeru međutim ja stvarno iskreno mislim da su oni malo po tim grupama preterali jer opet kažem TOGA U KNJIZI NEMA. Dakle sir može za večeru po mom jeloviku tj ja ga koristim ali onako umereno, malo i ne stalno već kada imam tako siromašan meni kao danas bez UH i mesa uopšte onda pojačam proteine za večeru. Možeš i neku ribu na teflonu pa pored da dinstaš malo povrća. A za bananu ješćeš sutra :D skloni je negde da ti je ne pojedu i ostavi je za sutra.
    EDIT: narcisa pogačice su savršene, malo sam izmenila recept samo
    Slika
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Dan 12
    9h D: lepinjice sa kiselim mlekom i sirom
    14h Fa - teretana 10 min trake, 10 min vežbe za noge i zadnjicu, izazov plank (60sek) čučnjevi (70), narukvica već oko 17h pokazivala cilj tj 18 000 koraka, dan svakako ispunjen fizičkom aktivnošću.
    15h R: gulaš (svinjsko meso, praziluk, luk, paprika) špagete tikvice, mlevenim lanom zgusnut gulaš.
    21h V : treći put editujem ovu večeru - boranija od juče, 3 kašike i delić lepinje od doručka otprilike 10 gr, apsolutno nemam apetit i ovo je bilo mučenje

Počela sam da kombinujem Debelickine savete u vezi planiranja obroka i tako sam samo u ručak unela jači protein posle treninga a za večeru ću neku laku čorbicu. Inače špagete od tikvica!!! Prvo da kažem da sam ih mrzela i rekla kako neko može da ih jede međutim uradila sam kako je rekla, sveže, žive, iseckane tanko i napravljene špagete od njih, prelila vrućim gulašem i ovo je TOP hrana :) veliko hvala :01:
    Nije bilo tikvica kod nas i naiđem danas na dve male i toliko se obradujem jer sam se setila svega što može sa njima, muka mi je od kupusa više, još malo pa prolećeee i povrćeeee.

Inače ciklus samo što nije, na kratko dobih želju za čokoladom ali sam ignorisala i nisam uzela ništa.

Slika
    Poslednja izmena od Luna85 u 20 Jan 2016, 21:53, izmenjeno 3 puta ukupno.
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Na slici izgleda epten dobro, a kazes i da je bilo super, pa ide kod mene na jelovnik, inace i ja sam mislila da mi sveze tikvice nekako ne idu...ali ovako sa gulasom bi mogle.... :hi-fi:
    jelovnici su ti stvarno dobri, sigurna sam da ce biti rezultata, i svaka ti cast sto volis da sve testo spremas sama, bravo :)
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • pink rose
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 12 godine

od pink rose » pre 9 godine

Slazem se se, savrseni su ti jelovnici...moracu ja cesce da svracam :wink: :D
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Prosto nemaš osećaj da jedeš nešto drugo a da nisu špagete jer su tikvice neutralnog ukusa imitiraju hranu na koju smo navikle, neka više neka manje, i pritom upiju sav sos od gulaša. Još jedna dobra stvar je što se lanom idealno sve to zgusne i pritom je to dobitna kombinacija.

A testa volim da pravim pa volim i onda nekako to zbućkam za dva minuta sve, eto i neke koristi od mog decenijskog mešenja testa pa poznajem strukuturu i već znam kakvo će biti kada se ispeče. Ostavila sam recept za pogačice u hrono receptima viewtopic.php?f=18&t=3162&start=60
    Tu je i recept za heljdine palačinke koje sam malo izvukla iz konteksta recepta tj prilgodila sebi, njih ću sutra za doručak.

Ono što bih ja da podelim sa vama je jedno moje slučajno testiranje u vezi lana. Pravim hrono hleb dugo već, međutim naprvila sam jednu turu sa čak 100 gr mlevenog lana, susama, chie i ostalih semenki i naravno ražanog i integralnog brašna. Recimo konzumiranje tog hleba dovodi do potpunog pražnjenja creva, nikakva dijareja već ono prirodno izbacivanje.
    Nakon toga nisam imala lan i napravila sam hleb bez njega i nije bilo tog efekta. Lan sam ubacivala u druge stvari i opet nije bilo tog efekta. Pa sam shvatila da u toj kombinaciji obavezno ražano brašno i integralno + lan donose pun pogodak.

Inače ne znam koliko je ko upoznat pa da ponovim da se u nama nalazi jako mnogo "otpada" koji ne može da se izbaci, lan to radi i čisti creva i rešava nas tog otpada. On je bogat omega 3 masnim kiselinama, vlaknima, proteinima i još mnogo čime ali nisam nigde našla koja je to količina potrebna telu za omegom. Ne postoji podatak ili ga ja nisam našla. On se mora samleti neposredno pre upotrebe jer celo seme nesamleveno samo prođe kroz organizam i ne uradi ništa, negde sam čitala da je to isto i sa susamom. Dakle lan namirnica broj 1. Ja sameljem ujutru lan, susam, potopim chiu i sameljem i malo kikrikija. Kada mi je neko povrće bezukusno samo bacim šaku ovoga i to bude super :)

Chia (čija, čia) nije jeftina ali dugo traje. Ja kupujem pola kg za oko 12 eur i traje jako dugo. Ona zamenjuje jaja, ako se unese pre obroka ona vezuje UH iz hrane i stvara osećaj sitosti. Mora se potopiti jer vezuje vodu za sebe, napravi oko sebe želatin masu. Koristila sam je i za voćni puding, to je tek otkriće. Potopi se chia u mleku i stoji u frižideru preko noći, napravi se puding od toga i unutra sam dodala neko lepo voće, bananu ili jagode i to bude nešto perverzno jer ostaje u slojevima. ali tu se troši mnogo chije pa sam odustala, skupo za moj dzep :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Ovi tvoji jelovnici stvarno mame.
    Čitala sam za te špagete od tikvica, ali sam nekako bila skeptična ... kad ti kažeš da je tako ukusno ... moraću da probam.
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Ne znam da li je problem postavljati slike tj ne bih da nekome izazivam želju za hranom ali gledam da to sve bude ono što je po pravilima i da možda neko dobije i ideju. Zdrav protein sa povrćem, nije ni masno ni mnogo kalorično. Svakako bih ovo zamenila nekim pilećim mesom ali ga nemam trenutno.

Leonida tikvice nisu nešto što bi pokvarile ovo jelo jer je dosta jak sam po sebi gulaš pa su se prilagodile, ne znam kako bi to išlo sa nekom lakšom hranom ali probaću. Meni se dopada ali ukusi su različiti :) Najviše mi se dopada što mi je mozak "tripovao" da su špagete koje obožavam jer ni špagete realno nemaju nikakav ukus samo su tako primamljive. Ovo se isto uvija oko viljuške, skuplja sos i stvarno kada se tako tanko iseku ne postoji neka razlika.
  • oliveras
    Amater
    Amater

od oliveras » pre 9 godine

Mozes li da mi kazes kada i kako stavjas lan na primer u gulasu, rastvoris ga prije toga ili kako, nikad nisam ga koristila pa neznam...inace ovaj recept za hleb bas bi probala...
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Lan samo sameljem i dodam ga na kraju za gulaš. U testa ga stavljam sa brašnom normalno ali mora da bude samleven.

Moj crni hleb - pomešam obavezno ražano i integralno pšenično brašno i ponekad dodam i po 50 gr nekog drugog (heljdino, ječmeno, ovseno), dodam mleveni lan, susam, prašak za pecivo, so i 3 -4 kašike ulja. Voda se dodaje po potrebi, mlaka i to tako da testo ne bude čvrsto a ni tako retko da može kašikom da se sipa. Jer ako je retko neće se ispeći nikada u sredini ako je umešeno da se ne lepi za prste onda će biti tvrd. Uglavnom treba biti između, ne znam kako da objasnim. Stavim papir na pleh i sipam masu i vlažnim rukama oblikujem pljosnatu tanju lepinju. Pečem ga odokativno. Treba da prvim večeras pa ću ubaciti slike i zapisati sve mere. Traje i do nedelju dana.
  • melisa
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od melisa » pre 9 godine

Zeno draga svaka ti cast :01: Kad svestignes to da spremis... Ja se nadam da cu seopasuljiti brzo i ozbiljno krenuti sa dijetom
    Slika
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Pa radim od kuće pa mi je šporet tu negde :) inače onako iskreno, mislim da zaposlene žene jako teško mogu da kombinuju hrono (čast izuzecima) ali pričam o tome da moraš da smisliš unapred 3 obroka u isto vreme. Da nisam kod kuće ne verujem da bih mogla išta od ovoga. Ja namerno stavljam recepte ovde i pišem tamo u hrono receptima, možda dobiješ ideju, jer vidim da samo nas dve pominjemo hrono na forumu u ovom trenutku. Pokušaj da imaš uvek crni hleb, pa kako si za večeru uzela belu pogaču, kada zagusti bolje da uzmeš nešto integralno.
Odgovori 885 postova