Bila sam malopre u apoteci, iako je onako prilično snabdevena nema ništa od ovoga što ste mi preporučili, čak nemaju ni kapsule vitamina E, samo tablete neke. Na kraju sam kupila neku Evelin kremu sa maslinovim uljem i još nečim i kupila sam kantarionovo ulje pa ću nešto da iskombinujem. Odem do zdrave hrane i vidim tamo reklamu za biljnu kremu sa nevenom i vit E, bez ikakvih gluposti i hemije i dodataka pa sam naručila i nju.
Današnji dan je karastrofa, prvo ciklus i bolovi i sve što on nosi ali to nije sve, nervoza je na granici da preraste u histeriju. Onda sam onako ljuta vratila kompletan nameštaj na mesto, ispomerala sama sve ormane, krevet i što treba iako ništa nije završeno ali me tačno boli uvo - zidovi su odrani, prozori samo postavljeni i sve je kao u nekom horor filmu.
U sred spremanja sestra mi šalje ovu priču
"Moje dame!!!!
Zapamtite da naslaga prašine štiti drvo koje se nalazi ispod. Kuća postaje dom kada na nameštaju možete ispisati - Volim te. Znala sam svakog vikenda provesti bar 8 sati čisteći, jer sam htela da sve bude savršeno, za slučaj da neko navrati do mene. Konačno sam jednog dana shvatila da niko nije došao- svi su bili negde napolju, živeći i zabavljajući se. Danas, kad me ljudi posećuju, ne moram im objašnjavati stanje svog doma , svi su uglavnom zainteresovani za stvari koje sam radila i radim dok živim i zabavljam se. Ako to još niste shvatile same, molim da poslušate ovaj savet. Život je kratak. Uživajte ga! Čistite koliko morate.... zar ne bi bilo bolje da naslikate sliku, ili napišete pismo, ili ispečete kolače, ili zasadite cvet, naučite razliku izmedju ŽELIM i MORAM? Čistite koliko morate... ali nemate previše vremena.... sa rekama koje možete preplivati, planinama na koje se želite popeti, muzikom koju želite čuti, prijateljstvima koje želite zadržati, i životom koji želite živeti... Čistite koliko morate, ali život je tamo napolju, sa suncem u vašim očima, vetrom u vašoj kosi, pahuljama snega na vašem licu, kapima kiše.... Ovaj dan se neće ponoviti! Čistite koliko morate, ali imajte na umu.... Starost ce doći, i ona nije ljubazna... a kad umrete, a umreti se mora.... vi sami ćete napraviti samo još više prašine... "
Što se tiče jelovnika, doručak mi je danima baš slab samo nešto bacim u usta u prolazu pa pregladnim do 14h i onda pojedem parče hleba sa nečim i tako sve bezveze. Iako imam dobru volju da spremam, vreme me ne sluša već nekako prebrzo prolazi.
Dan 13
D - pločica, malo domaće paštete od belog mesa
U - parče belog hleba, sir, pašteta
R- V- 2 ćevapa, par ražnjića, pola kobasice, dva piva
Edit: Rođendan je prošao odlično, odolela sam toni peciva nisam ni mrvu uzela dok su svi davili samo u pecivima i tortama. Pojela sam malo roštilja i bilo mi je dovoljno. Zadovoljna