Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Debeliccka » pre 8 godine

Ma dobro, ne odgovara svima ista stvar naravno. Predlog je bio da proba a vidim da Luna spominje mast pa sam htela da kažem da ja ne znam za mast nego za ulje... Eto vidiš, korisno je kad se više ljudi upetlja da demantuje kad treba...
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 8 godine

Heh eto ja sam mislila da mislimo na isto, tek kad sam izguglala vidim za ulje a ja znam za mast :D
    Probaću i kupovnu i domaću pa da vidim šta odgovara, hvala :)
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Imaju ova Botanica linija i neku kremu sa kantarionom, to je navodno za suvu i ispucalu kožu .

http://www.gabbiano-company.ba/botanica.php
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Botanica sadrži kancerogene parabene, u stvari većina krema sadrži. Sebamed ne, zato sam preporučila. (Kao i ta jeftina krema, za koju ću verovatno već danas ili sutra da imam info, pošto treba sebi da je uzmem. :) )
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Au ... a reklamiraju je kao prirodnu ... a ja posle godina traženja jedva našla šta mi odgovara :(
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Bila sam malopre u apoteci, iako je onako prilično snabdevena nema ništa od ovoga što ste mi preporučili, čak nemaju ni kapsule vitamina E, samo tablete neke. Na kraju sam kupila neku Evelin kremu sa maslinovim uljem i još nečim i kupila sam kantarionovo ulje pa ću nešto da iskombinujem. Odem do zdrave hrane i vidim tamo reklamu za biljnu kremu sa nevenom i vit E, bez ikakvih gluposti i hemije i dodataka pa sam naručila i nju.
    Današnji dan je karastrofa, prvo ciklus i bolovi i sve što on nosi ali to nije sve, nervoza je na granici da preraste u histeriju. Onda sam onako ljuta vratila kompletan nameštaj na mesto, ispomerala sama sve ormane, krevet i što treba iako ništa nije završeno ali me tačno boli uvo - zidovi su odrani, prozori samo postavljeni i sve je kao u nekom horor filmu.
    U sred spremanja sestra mi šalje ovu priču
    "Moje dame!!!!
    Zapamtite da naslaga prašine štiti drvo koje se nalazi ispod. Kuća postaje dom kada na nameštaju možete ispisati - Volim te. Znala sam svakog vikenda provesti bar 8 sati čisteći, jer sam htela da sve bude savršeno, za slučaj da neko navrati do mene. Konačno sam jednog dana shvatila da niko nije došao- svi su bili negde napolju, živeći i zabavljajući se. Danas, kad me ljudi posećuju, ne moram im objašnjavati stanje svog doma , svi su uglavnom zainteresovani za stvari koje sam radila i radim dok živim i zabavljam se. Ako to još niste shvatile same, molim da poslušate ovaj savet. Život je kratak. Uživajte ga! Čistite koliko morate.... zar ne bi bilo bolje da naslikate sliku, ili napišete pismo, ili ispečete kolače, ili zasadite cvet, naučite razliku izmedju ŽELIM i MORAM? Čistite koliko morate... ali nemate previše vremena.... sa rekama koje možete preplivati, planinama na koje se želite popeti, muzikom koju želite čuti, prijateljstvima koje želite zadržati, i životom koji želite živeti... Čistite koliko morate, ali život je tamo napolju, sa suncem u vašim očima, vetrom u vašoj kosi, pahuljama snega na vašem licu, kapima kiše.... Ovaj dan se neće ponoviti! Čistite koliko morate, ali imajte na umu.... Starost ce doći, i ona nije ljubazna... a kad umrete, a umreti se mora.... vi sami ćete napraviti samo još više prašine... "

Što se tiče jelovnika, doručak mi je danima baš slab samo nešto bacim u usta u prolazu pa pregladnim do 14h i onda pojedem parče hleba sa nečim i tako sve bezveze. Iako imam dobru volju da spremam, vreme me ne sluša već nekako prebrzo prolazi.

Dan 13

D - pločica, malo domaće paštete od belog mesa
    U - parče belog hleba, sir, pašteta
    R- V- 2 ćevapa, par ražnjića, pola kobasice, dva piva

Edit: Rođendan je prošao odlično, odolela sam toni peciva nisam ni mrvu uzela dok su svi davili samo u pecivima i tortama. Pojela sam malo roštilja i bilo mi je dovoljno. Zadovoljna :)
    Poslednja izmena od Luna85 u 06 Oct 2016, 21:58, izmenjeno 2 puta ukupno.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Ja koristim neke kreme, dnevnu i noćnu, proizvođača Yukohemija, linija Multiactiv - Revitaderm. Jako sam zadovoljna.
    Inače, slučajno znam, preko osobe koja je inženjer hemije i koja radi u jednoj stranoj trgovinskoj firmi (ta firma je uvoznik i distributer sirovine) da ova Yukohemija nabavlja sirovine za svoje kreme i preparate upravo od njih. Tada mi je rečeno da ovi kupuju upravo najkvalitetnije sirovine. Tako sam i počela da koristim ove kreme.... E sad, informacija je od pre, nadam se da se nije nešto promenilo. Ja sam i dalje jako zadovoljna. Ne sadrži paraben. (Navodno.)
    Osim tih krema, od tih nekih proizvoda kupujem još jedino sebamed sapun (onaj obični, za kožu sklonu eventualnim aknama) i veoma sam zadovoljna.

(zvučim kao one tete iz reklama :roll: )
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Luna, kupih sebi danas tu vitaminsku noćnu, setila se apotekarka srećom. :D Epo skin se zove (ako je reklamiranje, prepiši pa nek me brišu). Ako naletiš, znaj da je dobra za vlaženje kože (a ne masti je preterano). Siva kutijica, i stoji krupnim slovima da je bez parabena.

Apoteke su generalno čudno opremljene, danas sam u tri apoteke kupovala tri sastojka... :010:
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 8 godine

Kako je dobar ovaj citat sto si dobila! Definitivno cu ga prepisati u svoj dnevnik da me podseti sta je zaista bitno.
    Ne znam sta je najbolje za suvu kozu. Ali za nokte, kosu..meni se biotin pokazao fenomenalno. To mozes da nadjes u obliku tablete kao suplement.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Hvala na preporukama, zapisala, nešto ću naći :)
    Volja - da citat je sjajan, stvarno da se zapitaš za neke stvari :)

Ludi pms je prošao pa nema ni napada gladi. Danas sam planirala potpuno drugačiji jelovnik od onog na koji sam navikla. NE pamtim kada sam ručala UH. Danas planiram i da probam novi hleb, bez glutena, pa ću napraviti neki u kombinaciji sa kukuruznim i heljdinim brašnom. Neko vreme planiram i da izbegavam semenke pošto su baš kalorične a ja sam preterala sa njima.

Dan 14
    D 8h - dva jajeta, pečurke, krastavci s pavlakom.
    R1 13h - malo domaće slanine, parče hleba.
    R2 17h - špagete sa paradajz sosom
    V - čija puding sa kokosovim i običnim mlekom i bananom
    FA - pilates

Večera mi deluje zanimljivo već u najavi. Par kašika čija semenki u kokosovom i običnom mleku i malo suvog voća ili banana, još ću videti kako će se složiti. Kokosovo mleko je iz domaće radinosti - potopi se nepuna šolja kokosovog brašna (običan kokos u kesicama) u oko 2 šolje vruće vode i to odstoji neko vreme. Može se dodati med a i ne mora i izblendira se, na kraju se sve dobro procedi kroz gazu. Pretpostavljam da će klinci biti zainteresovani da mi pojedu obrok pa ću napraviti malo više toga. Večera je posle pilatesa, pa mislim da će mi odlično doći.
  • usamljena_bucaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od usamljena_bucaa » pre 8 godine

Citat je predivan.. bas sam se pronasla ...
    06.01.2020.g 102 kg
    07.02.2020.g 93,400 kg
    07.03.2020.g 87,300 kg
    07.04.2020.g 82,400 kg
    07.05.2020.g 78,700 kg 😟
    07.06.2020 ?
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Dan 15

D - dve integralne galete, malo sira, pola krastavca
    R - rolnice od šnicli punjene pečurkama i kačkavaljem + spanać
    V - salata - krastavci, paradajz, kupus sa pavlakom

Bila sam skeptična za ove galete pošto sam samo nabacala sastojke ali je ovo ispalo mnogo bolje nego što sam očekivala. Recept - https://www.dijeta.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=4681
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

Sto ovo dobro izgleda! Bravo Luna na svim ovim idejama. Kako si ti kreativna! A vidim da se koriste mnogo kvalitetniji sastojci od klasicnog belog brasna. Bas cu jednom probati! Ja bas i nisam nesto previse mastovita u kuhinji kao ti a i nisam bas vesta..svaki put mi smesa bude vodnjikava i nema dobar oblik..ne znam gde gresim, valjda dodam previse tecnosti.
    Bas cu pokusati ponovo..
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Galete su pun pogodak! Planiram večeras da napravim veću količinu i da stoji u kutiji kada se klincima gricka nešto a i meni :D
    Ja sam ih onako pečene prelomila i dobila dva tanja dela koja sam malo samo vratila u modle da se zapeče i ta strana i kada se sve to ohladilo dobila sam odličan slani keks. Za namaze, sir i paštete dušu dale :D Hrskave su od kukuruznog brašna, mislim da bi to trebala biti osnova a ovo ostalo brašno je proizvoljno. Kome smeta gluten može samo kukuruzno i recimo malo heljdinog i dobije se isti efekat.
    Volja, jel misliš na galete da su ti vodnjikave?
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

Nisam nikad galete pravila. Pravila sam samo kao zemiske i hleb. Zemicke su meni i mami ispale tvrde i drobile su se. Koristile smo brasno od prosa. A hleb mi je bio iznutra nekako mekan..gnjecav. Razmisljala sam da uzmem onaj aparat sto pravi hleb? Kontam da jedino tako necu omanuti.
    A probala sam jednom da pravim i kolac od ovsenih banane javorovog sirupa..i isti slucaj. Bilo je opet suvise vodenasta smesa. Ja nji lako razlijem po pek papiru ali ona nikako ne uspe da mi se ispece a da bude kompaktna. Pokusam i duze da pecem pa krene da gori. I onda mi ostane jedino da jedemo kasikom, iako je prva zamisao bila da budu stanglice.
Odgovori 885 postova