Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • usamljena_bucaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od usamljena_bucaa » pre 8 godine

Ja sam pila laneno sjeme nakisali se uvece dvije kasike u litar vode i to pijes, sluzavog i pomalo gadnog je ukusa al dok se ne priviknes i kile su mi isle brze dole, uz to sam pila i zeleni caj, bas drugarici govorim kako trebam krenut opet piti..
    06.01.2020.g 102 kg
    07.02.2020.g 93,400 kg
    07.03.2020.g 87,300 kg
    07.04.2020.g 82,400 kg
    07.05.2020.g 78,700 kg 😟
    07.06.2020 ?
  • usamljena_bucaa
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 10 godine

od usamljena_bucaa » pre 8 godine

Ja sam pila laneno sjeme nakisali se uvece dvije kasike u litar vode i to pijes, sluzavog i pomalo gadnog je ukusa al dok se ne priviknes i kile su mi isle brze dole, uz to sam pila i zeleni caj, bas drugarici govorim kako trebam krenut opet piti..
    06.01.2020.g 102 kg
    07.02.2020.g 93,400 kg
    07.03.2020.g 87,300 kg
    07.04.2020.g 82,400 kg
    07.05.2020.g 78,700 kg 😟
    07.06.2020 ?
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 8 godine

Da, to je jedan od načina za konzumaciju :)

Napravila sam "sirup" i prilično sam zadovoljna ukusom, dala sam i komšinici jednu teglicu pa da probamo, ali sam unela i neke izmene. Sada samo da nađem dobar odnos svega ali mi se jako dopada da ovo pijem ujutru na prazan stomak pa i pre glavnog obroka.

Dan 10
    D - jogurt, čija, ovsene pahuljice, malo suvog voća
    U - dve, tri pločice sa semenkama, režanj šunke
    R - paprike punjene pečurkama, prosom, krompirom i parče hleba.
    V - paprike od ručka

Danas sam rešila da bude dan bez mesa ali sam pregladnela između doručka i ručka i ugrabila režnjić šunke ali nije strašno.
    Jednom sam umesto pirinča u paprike stavila proso i mnogo mi se dopala ta kombinacija tako da sam i ovaj put kombinovala proso, pečurke i paprike. Narendala sam i dva krompira u smesu da dobijem na količini, ispalo je skroz kul :)
    Današnji dan je bez FA - oni dani iako je dan za pilates.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Dan 11

D 8h - pločice, sir, malo slanine, paradajz
    R 15h - džigerica, krompir, kupus salata
    U 18h - (napad gladi) pločice, režanj šunke, sir + slatko od smokava, par kašika
    V 21h - mafin s tunjevinom

Današnji dan u potpunom kolapsu, ni jelovnik nije ništa bolji :) večera će možda biti inspirativnija :)
    *edit - ipak je deo posle ručka bio još veći zbrlj. Samo što sam donekle prilagodila mafine nekom zdravijom varijatnom pa neće biti mnogo strašni.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 8 godine

Luna, sutra samo se vrati na svoj put koji daje proverene rezultate i nemas brige.
    Videla sam da si postavila cilj za NG. Srecno ti bilo i da ga ostvaris! :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Hvala Voljo :)
    Ima li neko preporuku za neku kremu u kupovnoj ili domaćoj radinosti za suvu kožu lica? Ovo je već postalo nepodnošljivo koliko mi je lice suvo a pogotovo čelo, šta god da namažem. Mazala sam i ulja za lice i kokosovu mast ali koža to upije za sekundu i sve bude isto za par minuta. A zanimljivo je da mi se kosa jako brzo masti, tj teme, na svaki drugi dan moram da perem kosu a lice izuzetno suvo, nigde veze :neznalica:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Zavisi da li imaš suvo lice u smislu da nije masno ili suvo u smislu da nije hidrirano.
    Moj je problem bio da mi je lice u načelu masno (znači stvaraju se mitiseri u kritičnim zonama), a u isto vreme nehidrirano i svaka hidrantna krema koju sam kupila (neke veoma skupe i izvikane) posle 2-3 dana korišćenje izazivala je pubertetske bubuljice ... dodatno mi je zamastila ionako masnu kožu dok nisam naišla u Idea prodavnici (drže ih samo u većim prodavnicama) na vrlo povoljnu biljnu kremu našeg proizvođača ... linija se zove Botanica, cena je smešna (134 dinara ako se dobro sećam), a ona sa kolagenom se pokazala idealnom za moju kožu. Imaju različite kreme sa raznim biljčicama, sve su hidratne, ali su namenjene za različite tipove kože ... u svakom slučaju, s obzirom na cenu ... zaista nije problem da je bilo ko od nas isproba :)
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Ima li neko preporuku za neku kremu u kupovnoj ili domaćoj radinosti za suvu kožu lica?
    Kako sam krenula u poslednje vreme, sa svojom đumbir opsesijom, verovatno ne bih iznenadila kada bih rekla da namažeš lice pastom od đumbira :16: , ali neću to da kažem hehe...

Ja ti neću predlagati neku posebnu kupovnu kremu jer je to sve pitanje kako kome koja odgovara (npr Eucerin koji nije obična krema nego takoreći medicinska... poznajem nekoliko ljudi kojima ne da nisu koristile njihove kreme i preparati nego su naprotiv pogoršali stanje).... Ali, predložila bih ti da probaš malo sa kantarionovim uljem, kad je već u pitanju tako izražena suvoća. Ono je svakako jako dobro za lice, ima antibakterijsko dejstvo, rešava akne, ulepšava kožu i čini je nežnom i mekanom... pa sam sigurna da bi moglo da ti pomogne.... Možda da to probaš?!
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 8 godine

Moj slučaj je kao Leonidin, masna a dehidrirana koža, većina krema mi je isuviše jaka, a one sam voćnim kiselinama nisu dobre na duže staze.
    Dobila sam danas email od eucerina sa temom: Oktobar - Eucerin mesec SUVE KOŽE (ala su potrefili kome će da šalju :) )
    Nemam iskustva sa ovom linojom proizvoda ali ovo su linkovi iz maila:
    •Za suvu i veoma suvu kožu tela http://www.eucerin.rs/preparati/complete-repair
    •Za suvu kožu lica, ruku i stopala http://www.eucerin.rs/preparati/urea
    •Za suvu kožu lica na kojoj se poajčano javljaju bore http://www.eucerin.rs/preparati/hyal-urea
    •Za atopijski suvu kožu lica i tela u svim fazama oboljenja http://www.eucerin.rs/preparati/atopicontrol

Moja baka je uvek koristila prirodne maske, e sad meni su pun pogodak voćne i od meda, ali ako se ne varam tebi bi mogao da odgovara jogurt sa nekim uljima, medom... treba malo probunariti po netu (baš nisam pratila savete za suvu kožu :neznalica: ).
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 8 godine

Ши путер, bi vjerovatno pomogao. Odlicno hidrira, a ne budes gnjeckav.
    Kapikam da bi i ona smjesa za kafene kocke bila ok. Probam veceras pa ti javim.
    :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Kako to masna a dehidrirana? :)

Juče sam držala masku s medom i jogurtom a danas sa kurkumom i jogurtom od koje je koža jako meka i narednih par dana, videću rezultate.
    Ići ću sutra da proverim šta imaju od kantariona. Kafene kocke sam iskoristila sinoć ali za telo, ne znam zašto nisam stavila i na lice :)
    Danas je bilo previše posla mozak mi više ne funkcioniše a čišćenje oko ugradnje prozora me tek čeka - kada je mm ujedno i majstor sve stoji po dve tri nedelje na sred sobe, pa tako i šporet i moj radni sto a okolo haos, što bi rekla duda ko nomadi, skroz sam se pronašla.

Dan 12
    D - jedan mafin sa sirom
    U - pločica, režanj nečeg dimljenog
    U2 - 5,6 čipsa (nisam mogla da odolim)
    R - čorba od karfiola, šnicle u sosu od sira + pečurke, kiseli krastavci i parče hleba čisto da se sos ne baci :D
    V - malo ribe, grozdje, 3 napolitanke, crno vino

Danas sam spremala dudin recept ali sam umesto belog mesa ispekla svinjske šnicle i unela još poneku izmenu ali je ispalo skroz dobro. Ja pravim sličnu varijantu ali je ovo prvi put bilo sa krastavcima, doduše nisam ni sada koristila slatku pavlaku već običnu. Jedina razlika je što posle svega meso nastavim da krčkam u tom sosu da se sjedine svi ukusi.
    Uglavnom klinci to zovu "ono meso u onom sosu" - kontam da to ono znači ono posebno ukusno :)
    Ovaj pms me ubija psihički, danas posle dugo vremena dala sam klincima zeleno svetlo da kupe čips pa mi je od onog krckanja voda pošla na usta i morala sam da uzmem malo. Inače ja čips obožavam, tj malo je reći obožavam...
    Stiže mama uskoro a to je kao da stiže deda Mraz, verovatno sa njom i slatkiši, prosto će biti ovo izazovno veče.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ići ću sutra da proverim šta imaju od kantariona.
    Samo da znaš, mislila sam na ono obično kantarionovo ulje, kućna radinost. Ti sigurno znaš kako se pravi (ti sve znaš :) ).
    (Inače, dobro je i umesto vaginaleta. Povremeno (npr jednom mesečno ili jednom u par nedelja) upotrebiti tako što se tampon umoči u ovo ulje. Ne preporučuju samo babe nego i ginekolozi, tek da se zna.
    Mojoj drugarici je ovako potpuno nestala ranica na grliću.)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 8 godine

Imam kod kuće domaću kantarionovu mast ali mi ne prija za kožu pošto je dodatno isušuje to sam prvo probala. Mislim da je mešana sa nekom masnoćom koja mi isušuje kožu plus, nešto ne štima :) Možda bih mogla da probam da napravim svoju, dobro si me podsetila.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac

Ne mast nego ulje.
    Ne možeš sada to da praviš. Bere se recimo krajem juna kada cveta (kantarion), stavlja u ulje (maslinovo ili hladnoceđeno suncokretovo recimo), ostavi se na prozoru 40 dana i onda procedi. Posle toga se stavlja u tamne flaše odnosno ne drži na direktnoj svetlosti.
    Za mast ne znam, sigurno je korisna za nešto. Pričam samo o ulju jer njega koristim. Imala sam i neku ranu na ruci, nezgodnu posekotinu, koja nikako nije htela da se smiri jer je na nezgodnom mestu pa sam stalno zapinjala za to i ponovo se ,,ranjavala,,.
    E onda sam se setila... par dana kantarionovog ulja i sve je bilo sređeno. Rana se zahvaljujući ovom ulju odmah zamiri a ožiljci su minimalni ili ih nema, zavisi šta je u pitanju i da li se odmah koristi ulje (ili kasno kao što sam se ja tek kasnije setila toga).
    Za lice može da se koristi i smatra se izuzetno dobrim (možeš da pitaš i gugla)...

(kad me ne zovu đumbirka zovu me kantarionka :oops: :neznalica: )
    Poslednja izmena od Debeliccka u 05 Oct 2016, 23:44, izmenjeno 1 put ukupno.
    Slika

• dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

od dudank » pre 8 godine

Meni se isto suši i ljuspa od ulja jer je masna a nehidrirana. (Masnoća isušuje višak vlage, zato se bebama maže guza masnim kremama.) Nego ako si za kupovne varijante, probaj Sebamed (imaju dnevnu i noćnu za suvu kožu), probano savršena krema. A ako si za domaću varijantu, probaj da umutiš neko čvrsto ulje (kokosovo ili ši) sa aloe vera gelom i nekom ampulicom vitamina E (imaš ih i obogaćene, npr. sa ekstraktom šipka, ovoga, onoga), s time što se za hidriranu a nemasnu kožu muti prvo gel pa se ubacuje masnoća, a za nehidriranu a masnu ide prvo masnoća pa gel. (Ja dodam i malo ružine vodice jer smiruje upaljenu kožu.)

Treća varijanta za tu vrstu kože je jedna savršena jeftina krema koju sam našla u jednoj apoteci (pravi neka beogradska laboratorija i odličan je sastav), ali da me ubiješ ne znam kako se zove. :D Ako je nađem, javljam...
Odgovori 885 postova