Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od narcisa » pre 9 godine

Minus je minus :D .
    Nemoj misliti na sendvič, nemoj misliti na sendvič, ne........... Budi pametna! :009:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

:skakutalo: Čestitam za minus. Poznat mi je taj problem "ne znam šta ću sa rukama". Veruj mi kasnije ćeš se pitati šta ti je to uopšte trebalo. Budi istrajna i baci ih :ljubav2:
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

od Luna85 » pre 9 godine

Narcisa savest mi nije dozvolila da uzmem sendvic iako je proslo 7 sati od rucka, jela sam ipak tikvice, pečurke i krastavac i malo piva :)
    Tzlj imam neku staru elektronsku iz ranijih dana ostavljanja pa povucem nju ponekad. A danas idem da kupim neku malo bolju.
    Vaga me je opet obradovala, izgleda ono mesecno brljanje nije napravilo veliki haos. Doduse nisam okusila hleb ni tu vrstu UH 4 dana a smanjila sam i meso. Ishrana je sir i povrce i cini mi se da su rezultati brzi ovim tempom. Plus sam pojacala kretanje. Jedino sto voce nisam jela mesecima, inace ga ne jedem osim ako to nije grozdje, lubenice i slicno, ne znam koliko je to bas normalno. Doduse povrca sam unela za medalju. Ovaj moj malo ubrzaniji sistem skidanja mislim da dugujem bas povrću i salatama, jer za 30 godina, povrce sam jela jednom nedeljno a salate samo leti i to krastavac i.paradajz. Ovo se organizmu mnogo vise svidja :)
    I nemam naviku da jedem na kasiku, to bih mogla da promenim. Opet se setim leonide i njenog lonca sa povrcem, kod mene toga nema nikad. Ne bi bilo lose da uvedem i corbice te vrste za rucak.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Bilo bi super da uvedeš te lonce sa povrćem. Uči decu dok su još mali da jedu na kašiku :) ja sam mojoj mami neizmerno zahvalna. Time ćeš unositi i tečnost u organizam, a ishrana će biti dodatno obogaćena. :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Slažem se sa TZLj po pitanju čorbica, ako klinci sada isključe postojanje takvog jela teško da će se ikada navići (evo ja sam živ primjer).
    Fino za ubrzani tempo, bićeš misica do jula. :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Meni je mama stalno spremala supice i čorbice pa eto ja nisam nasledila tu naviku, daleko od toga da ih ne volim ali prosto nemam naviku da ih spremam svaki dan. Kada je na meniju čorbica onda je taj dan samo ona :)

Dan 4
    D 8h - ražana tortilja, malo šunke, kačkavalj i krastavci
    R 13h - pečeno svinjsko meso, pečurke i salata od krastavaca, kupusa i pavlake.
    V 21h - planiram sos od tunjevine uz špagete od tikvice ili tikvice sa puno domaćeg kačkavalja

Jutros mi se baš jeo sendvič tj neko konkretno testo ali nisam baš htela da to bude beli hleb pa sam napravila tortilju od ražanog brašna, to mi je delovalo najbrže i najjednostavnije. Samo sam pomešala ražano brašno, so i vodu i vrlo malo masti. Umesila u tvrdo testo i rastanjila na pek papiru najtanje što sam mogla. Pekla na teflonu na samo podmazanom tiganju i ispalo je super. Mana je što sam toliko zadimila kuću da sam vetrila sat vremena. To je uvek problem sa tortiljama, sledeći put ću to u rerni ali sam bila toliko gladna da nisam mogla da čekam da se zagreje pa ispeče, umrla bih čekajući. Danas opet prevelika razlika između ručka i večere a nisam u mogućnosti da užinam, eventualno mogu da primenim onu leonidinu varijantu, malo pečenih lešnika za poneti :)
    Inače žena od koje kupujem sir, počela je da pravi i kačkavalj, a po mojoj želji je napravila kačkavalj sa susamom. Večeras ću ga svakako isprobati uz tikvice.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Baš je muk na forumu, ali razumljivo, vikend, prelepo vreme, samo ja sedim u kući i radim ali što se mora nije teško :zid:
    Inače, kažu slušaj iskusne, pa sam se tako ja danas setila iskusnih sa foruma koji ne savetuju brljeve za doručak jer ti to traži novu hranu a pogotovo UH. Jutros sam prvo obišla sve prodavnice i pokupovala namirnice i mrtva gladna pokušala da napravim neke integralno ražane palačinke koje su završile u kanti a ja pregladnela. Onda sam sela i ono što sam planirala jela uz beli hleb. Količina je bila poveća a ja gladna ponovo već za dva sata pa se nastavilo sa sladoledom jer nije bilo šanse da mu odolim, pritom gric sira, gric mesa i tako. Ali dobro, nije to strašno toliko nego je zanimljivo da pogrešan doručak vodi u dalje brljeve u toku dana. Ali ručak i večeru ću pametno.

Dan 5
    D 8h - sendviči sa suvim vratom, sirom i krastavcem
    U 13h - sladoled
    R 16h - spanać sa mlekom i krmenadla
    V 20h - krastavci, sir i pivo
    Poslednja izmena od Luna85 u 21 May 2016, 21:44, izmenjeno 1 put ukupno.
  • Bejb
    Početnik
    Početnik

od Bejb » pre 9 godine

Cestitke za minus, citamo se..

P.S. otvaram dnevnik i citam * 8 jaja... Mislim se... Svasta :D
    Nisam videla da stoji 8h :roll: :D
    Slika

Najbolji način da izgubiš na težini je da zatvoriš usta
  • Hiz
    Početnik
    Početnik

od Hiz » pre 9 godine

Super ti ide! Šta je sa vežbanjem, da li radiš i dalje?
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

Hiz napisao:Super ti ide! Šta je sa vežbanjem, da li radiš i dalje?

Vjezba ona redovno. ;)
    Prikačeni fajlovi
    sejad.jpg
    sejad.jpg (69.36 KiB) Pogledano 784 puta
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Bejb 8 jaja bi bila pravi izazov :)
    Hiz nisam vezbala dugo. Krenula na pilates ali sam zbog neke obuke morala da odustanem. Medjutim planiram dzak samo da se organizujem malo bolje. Ako mislis na onaj izazov cucnjeva, dosla sam do 150 dnevno pa sam odustala iz vise ne znam ni ja kog razloga. Mada bih mogla da pocnem ponovo :wink:
    Kufi tvoja podrska je neprocenjiva :D
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac

Valjda mi je negdje odležala informacija o tvom kačkavalju sa susamom pa sam odlučila večeras moj sirac da začinim istim. Mnogo fino.
    Loš start zna da prouzrokuje sunovrat, ali važno je vratiti se na kolosjek. Sutra će biti bolje. :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Sir je bruka :)
    Inace krenula sam sa izazovima opet, prekinula sam jer sam htela da oslabim samo ishranom ali sada je vec sve pod kontrolom pa uvodim opet cucnjeve i plank, samo sto pocinjem od 50 cucnjeva i 60sek planka.
    Inace od onda nisam zapalila cigaretu, vucem elektronsku a mislim da je ona kriza apetit od juce povezana sa cigaretama. Danas vec apetita nema, sreca pa je trajao jedan dan. Juce sam dobila takav napad gladi oko 19h i napravim ogromnu salatu od dva krastavca, sira, kackavalja i rendanih pecuraka i list sunke samo da zamirise i to me je drzalo do 3h ujutru. Tako da je dan završen bez brljeva osim u prvom delu dana.
  • Helen
    Amater
    Amater

od Helen » pre 9 godine

Sir i susam se taaaako dobro slažu :09:

Luna, ti si sad već jako blizu cilja i imaš veoma mali višak tako da mislim da je sad baš pravo vreme za vežbanje :)
    visina 157cm, godine 26
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Da, i ja tako mislim. Zato sam i počela sa pilatesom, ali viša sila, ostaju mi čučnjevi, plank, džak i trčanje.

Dan 6
    D 9h - ražana podloga sa pečurkama i kačkavaljem.
    R 14h - paradajz supa bez rezanaca, oslić u kukuruznom brašnu, pire krompir i krastavci + pivo
    U 18h - 2 kocke zerbo pite
    V 20h - bez večere
    FA - dan 1: 50 čučnjeva, 60 s plank

Za večeru baš nemam ideju, možda malo preterujem sa sirom nisam ga nikada toliko jela pa ću gledati da ga izbegnem za večeru. Nešto mi se javlja da bih mogla da spremim kajganu sa paprikama i naravno krastavce :D
    Edit: od večere ništa, apetit 0.
Odgovori 885 postova