.Nemam pojma koliko sam prešla u kilometrima, ali sam krepala. Doslovno cijeli dan uz brdo, niz brdo, od prodavnice do prodavnice, doslovno nisam sjela pet minuta... Dođe mi sad da pazarim jednu tu narukvicu što je stalno uz mene...

.
ali mislim da je to zbog ovog foruma ipak iako ja sve to negde držim u glavi godinama nikada ovako nisam rešila. Neverovatna podrška su ljudi sa foruma a pogotovo saveti, kao jedna enciklopedija ishrane i načina života na jednom mestu. Jer svaka od nas nešto zna ili ima iskustvo sa nečim, pa se sve samo nadopunjuje. I ja čekam merenje iako ne znam da li sam imala 72 ili 74 kg jer sam bila čas jedno čas drugo ali sam preterala krajem decembra pa mislim da je ipak ova gornja cifra. Obim je spao sa 1 cm sa butina i oko 2,3 sa kukova od prvog merenja ali meni to nije validno, nikad ne znam kako namestim taj metar malo sam smotana 
broji i kalorije recimo ali nešto malo haha, recimo na 10 000 trenutih i 5 km je 300 kalorija potrosenih.
).

. Kako god da je, važno je da ja nešto radim po tom pitanju, a fino je znati ove podatke koje si iznjela.

(a ja jadna skoro dva sata potrošim na tu aktivnost...c.c.c. ali bar zateže i učvršćuje
). 

. Pročitala sam sve dnevnike i koliko se sećam ti si baš skinula dosta. A koliko dugo si u teretani?

Ali jako je važno i šta se jede posle treninga, možda je i to problem narcisa? Jer u roku od sat vremena mora se uneti neki jači i bolji protein kako bi mišići uopšte i radili svoj posao i kako bi se nahranili jer koliko je u ishrani važno da se nešto ne preskače i da je zabranjeno kršiti, kao što je doručak, tako je i ovde zabranjeno ne uzeti protein posle. E sada to je dodatno potrebno posle jačih vežbi. KAda bi mogla teretanu pre ručka i nakon toga neko meso jer je za njegovo varenje pojačana potrošnja kalorija tela. Jer kada se vežba i mišići rade oni za oporavak upijaju proteine i UH i ako se ne jede uspava se sam mišić a on topi salo. Tako da džaba i trening ako se ne unese protein. Pre treninga se jedu UH koji se sprije vare (ovsene pahuljice recimo) kako bi dale energiju tokom treninga, a posle treninga je to protein. Ne znam kako se ovo može uvesti u svakodnevicu ako se moraju praviti velike razlike u vremenu što bi značilo i dodatnu užinu i dodatne kalorije, ali veovatno da postoji način i da nije potrebna toliko rigorozna ishrana ako se trenira više.
), a ja sam od polovine oktobra u znojenju. Znam za proteine poslije treninga i redovno ih uzimam. Najčešće nisu iz mesa, ali ih ima dovoljno (nisam ljubitelj mesa, pa se više družim sa sirevima i jajima). Uh-ovi mi se ne uklapaju u režim, pa ništa od tih pahuljica. Od početka godine praktikujem voćnu užinu na 45 minuta prije teretane, da bar neki vid dodatne energije unesem.

Izbegavati jedenje 4 sata pre spavanja. Ukoliko uhvati neizdrž, jesti nešto masno (bademi, crna čokolada, čvarci) ili sok od paradajza sa belim lukom. Generalno pravilo je da do 5g CHO i 10g proteina ne podiže značajno insulin i da masnoće nemaju nikakav uticaj na njega. Jedenjem pred spavanje se bazično sprečava gubljenje težine u toku noći i remeti prirodan ciklus tela.

Luna85 napisao:Ali teretana dodatno pojačava potrošnju kalorija i čak metabolizam i sutradan sagoreva više kalorija, ne može biti džabe...
... nadovezah se na vašu priču...

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.