Odgovori 885 postova
Lunin dnevnik "Ješću sutra"
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: Lunin dnevnik "Ješću sutra"

od Luna85 » pre 9 godine

Urnebesno je sita, ja sam i danas pravila, jedna je maksimum koju mogu pojesti. A šta inače praktikuješ za doručak, ona se baš može filovati bilo čim i povrćem i namazima. Jedino ako izbegavaš UH za doručak?
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 9 godine

Jedem malu količinu UH + manju količinu proteina (ona baš nije preterano velika pretpostavljam), pa verujem da će se uklopiti + salatu (bez salate inače teško gutam slane stvarčice - tu ne podrazumevam samo zelenu salatu, verujem da bi se i pečena paprike dobro uklopile uz neki sir za namaz ...), vikendom imam vremena da se igram za doručak ... inače je sve nabrzaka ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Mislim da bi namaz sa paprikom bio super uz ovo jer je jači a sama palačinka nema neki ukus. Merila sam moju ima oko 80 gr i oko 100 kalorija kada sam sve sabrala.

Dan 14
    8h D - palačinka sa sirom, šunkom i salatom, ovaj put jedna. Naterali su me ponovo da ih pravim.
    14h R - jedva ga dočekah, bela riba pečena u rerni u foliji sa pečurkama, zelena salata.
    20h V - rolat sa belancima i fil od ribe i pečuraka, tikvice

FA - 0. Narukvica jedva 8000, da napomenem da toliko pređem samo kada odem do prodavnice u nabavku tj kada šetam oko sat vremena. To mi je sjajan pokazatelj koliko je važno da se čovek kreće, danas sam lenja, verovatno zbog ciklusa i preskočiću i izazov i bilo kakve vežbe.

Pravim dosta velike razmake između obroka tj koliko računam to je oko 6 pa i 7 sati nekad. Meni to odgovara tj nisam gladna i ne smeta mi ali se pitam da li je to u redu. Onda se setim pre samo 14 dana kako sam jela na svaka dva sata i kako prođem pored stola nešto uzmem i koliko je sve samo u glavi. Realno jela sam ribu bez hleba i samo salatu pre više od 4 sata i meni je želudac i dalje pun. Čini mi se da sam počela da razlikujem dosadu i glad, jer kako kažu jedemo iz dosade.
    Danas sam pričala sa koleginicom i pokušavam da joj pomognem oko jelovnika i pitam šta je danas pojela i ona kaže
    - hleb sa sirom i šunkom, pa kasnije još jedan, pa dva nesa sa šećerom, dva mančmeloua (jeb*m li ga kako se pravilno piše), čašu soka. - Kažem ok, sada nemoj da jedeš 4 sata.
    - Aaaaaaa, toliko dugo???

I onda se setim da sam ovo ja ceo svoj život bila. Ne kažem da sam ja gotova u ovome, jer sam pokušavala već sa dijetama ali nikad ovoliko motivisana, jer ovo je samo početak ali je poenta da non stop moraš da misliš o tome, da nema opuštanja dok ti ne pređe u naviku. A ako ćemo da slušamo neka istraživanja, nakon 20 dana tek stvari mogu da pređu u naviku šta god da radiš :D Uglavnom, da li sam motivisana ili nisam, ja ne jedem, čak ni u PMS-u, čak ni kada oko mene jedu svi ono što najviše volim, jer sam možda po prvi put rešena da pobedim samu sebe, kako piše u nečijem potpisu ovde na forumu i po prvi put nisam alava na hranu, nemam potrebu da trpam u sebe svašta kako bih zadovoljila neko čulo na sekund :) I nadam se da će ovo i potrajati, kako mi neko reče na početku, samo se vraćaj na ovo što si napisala u prvom postu dnevnika i zaista ako krenem da brljavim ovaj forum mi je jedini način da tu i stanem.
    Poslednja izmena od Luna85 u 22 Jan 2016, 19:52, izmenjeno 1 put ukupno.
    Početak 9.1.2016 - 74 kg 17.4.2016 - 61.3 kg drugi novi početak 17.9.2017 - 66 kg
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Sviđa mi se tvoj stav prema dijeti(ishrani, šta li je već). Dnevnik je odlično gradivo i ja se mom stalno vraćam i stalno dođem do novih zaključaka. Mislim da si na pravi način pristupila rješenju problema. :mahalo:
    Sama palačinka je teška 80 g ili sa punjenjem?
    Drugaricu uputi u ono korisno štivo što si pripremila za štampu :) .
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Prosledila sam joj i napravila neki plan pošto radi po smenama. Uglavnom ja sam joj savetovala pošto radi od 18h do 7h ujutru, da oko 20h uzme užinu i neki obrok a oko ponoći proteine koji će je zasititi, tipa belo meso sa povrćem kako bi je držala sitost do jutra i kako ne bi grickala sve i svašta tokom noći kao što inače radi, hleb i dzem i te varijante. To mi deluje nekako najlogičnije.
    Mislim da sama palačinka jer je baš teška, integralno brašno za palačinke nije isto kao klasična koje su rastresite i gde ide puno jaja i mleka pa dobije tu teksturu, ovo je voda i brašno i više mi liči na tortilju ako ćemo iskreno ali je zato jedna dovoljna :) Računala sam i kalorije, oko 100 kalorija ima palačinka a oko 170, 180 sa filom ali ako uzmemo da je jedna dovoljna za obrok mislim da je to prilično ok, ispravite me ako nije. Jedna čokoladica ima toliko.
    Inače gledam one štapiće, klasične slane, koje pojedeš za 5 min uz film, imaju oko 300 kal. A ne osetiš da si jeo, ovo bogami osetiš :)

Ovo je moja večera, međutim kasno sam se setila da mešam dva proteina pa možda i tri jer sam napravila omlet od belanaca, dodala pečenu ribu od ručka i pečurke koje sam izblendirala i iskoristila za fil. Ako računam ovo jelo ima oko 200 kalorija - 50 kalorija belanca, fil oko 100 kalorija + dve kašike ulja i tikvice. Kakav je vaš stav povodom mešanja dva proteina, da li je to dozvoljeno u ovoj varijanti belanca + riba?
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Probaću i javim. Nije poenta u kalorijama nego u tijestu :) Ja jedem oko 100g hljeba koji prepečem na dvopek, tako da mislim da bi ta palačinka bila skroz ok, naravno sa sirom. Drugarica može glat i oko 2 da jede, pa dok dođe kući na spavanje. Tačno kad ustaje itd?. Ja ne radim noćnu smjenu, ali kao da radim. Doručak je uvijek čim ustanem, pa ručak za par sati, pa večera zna biti i u ponoć...
    Period navikavanja je između 21 i 28 dana. Toliko ti cca treba da se iščisti tijelo od odrova. Narkomananima i alkoholičarima isto toliko treba, ostalo je psihička igra. I kad imaš moždani udar i sl do 21. dana je kritično, a ako preguraš računaju da si ok. :mahalo:
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Pa tačno to, psihička igra.
    Za drugaricu hvala, pokušaćemo da nađemo najbolje rešenje :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Stvarno ne znam šta da ti kažem za kombinaciju (iskreno meni ne bi ni pala na pamet, a meni baš svašta padne na pamet), ali bitno je da kalorijski zaista nije puno.

Tvoja hrana baš divno izgleda i ti si neiscrpni izvor ideja!!!

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Pa bilo je da iskombinujem šta imam u kući a dva dana nisam izlazila iz kuće pa su se zalihe smanjileee i onda otkud znam, uglavnom valjda je bitno da li mi je palo teško ili nije, meni je ovo palo ekstra lako u smislu da sam sita i ne osećam se teško. Još uvek istražujem šta i kako, malo me je onako zabrinuo Debelickin komentar da se ljudi ugoje kada prekinu sa hrono i komentari drugih da je jako teško, a meni je ovo toliko lako, pa jedino što pomišljam je ili da nešto ne radim kako treba ili da je ovo ishrana koja mi baš odgovara po svemu. Naravno ne odgovara mi što nema testa i pržene hrane ali Bože moj :)
    Ono što mi se dopada je svakako jak doručak jer ja bez doručka ne mogu, imam jake vrtoglavice i bukvalno prebledim i bude mi užasno loše i uvek sam morala da doručkujem čim ustanem. Druga stvar je što volim meso i sir i proteine i onda mi to ništa ne pada teško. Treća stvar je što ne jedem voće nikako , jako jako retko, eventualno grožđe ili lubenicu i ovo isključivanje voća mi je savršeno. Četvrta stvar koja mi ne odgovara ali koja je dobra za mene je uključivanje povrća koje inače nisam jela nikada a sada u svakom obroku imam salatu + povrće. Peta stvar je što sam stalno kod kuće i radim od kuće i onda mi je lako da spremam svaki obrok u isto vreme.

Uglavnom suprug je video šta spremam sebi pošto prvo spremim njima pa onda sebi, oni su svoju večeru izneli i čekao je pored mene da završim i uslikam i uzeo tanjir i pokazao deci "evo šta mama sprema sebi a šta nama" :D A ćerka je danas imala izjavu "mama, kako se zove ona tvoja ishrana - horor ishrana?!"

Tako da horor ishrana ili hrono ishrana je*em li ga ali videćemo rezultate. Mesec dana gore dole ionako sam se tovila ko prase pred Božić.
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Merih se danas - 69 kg i 5 cm manje sa kukova, 1,5 sa butina za 14 dana. Pa i muža merim svaki dan da vidim da li je vaga ok, i njemu stoji na istom meni se smanjuje tako da mora biti ok :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Pa bravo!!!
    Samo se malo treba potruditi i ide to !!!

• Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Baš o tome mislim celo jutro :009:
  • Tebi_Za_Ljubav
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 10 godine

od Tebi_Za_Ljubav » pre 9 godine

Čestitam na minusima... ti si nam baš lepo i pozitivno osveženje na forumu i drago mi je da ti tako lepo ide :)
    Bez obzira šta mi se desi, ja sam borac, a ne žrtva!
  • Luna85
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Luna85 » pre 9 godine

Hvala ti stvarno :) meni je ovaj forum postao utočište, to se i da videti po porukama. On je prvo što ujutru pogledam i poslednje što uveče pogledam na internetu. Čak prvo forum pa email i ostalo :) Ovde pričamo istim jezikom i razumemo se. Za minuse se nadam da nisu neki bumerang efekat pa s oprezom stajem na vagu svaki put ali je ovo što sam ja izdržala smešno naspram većine ovde. Tako da verujem da će biti i pluseva ohoho ali Bože moj.
  • m a sh a
    Početnik
    Početnik

od m a sh a » pre 9 godine

Pre nego sto sam pocela sa dijetom,najpre sam malo istrazivala da vidim sta bi to meni moglo odgovarati.I zadrzala sam se i na hrono.Ono sto me je odbilo je prvo,nekoliko nelogicnosti(mada njih ima svuda) tipa moze jogurt,ne moze kiselo mleko(radi se samo u razlici oko toga koje gljivice se upotrebe za fermentaciju).Iako uopste ne koristim ni jedno ni drugo-nema nikakve sanse da to da li je jogurt ili kiselo mleko utice na ishranu.Onda zumanca.Znate li koliko dobre rezultate daje maska za lice na bazi zumanceta,da ne pricam o kosi?U njemu je prakticno citav kvalitetan deo jajeta i jako se dobro koristi u organizmu.Naravno,ne treba preterivati,ali toliko ogranicenje je nelogicno.Ili celer.Celer je odlicna namirnica u svakom obliku.I sadrzi izuzetno malo kalorija i odlican je i pozeljan u svakoj dijeti.I da ne nabrajam dalje,ono sto me je definitivno odvratilo od hrono ishrane su "Hrono centri" i cinjenica da se na tome i te kako lepo zaradjuje.Nemam nista protiv zarade,ali ovo mi jednostavno deluje prekomercijalizovano i zato mi je bilo neprihvatljivo.Ti ako uspevas da hrono prilagodis sebi i svojim navikama,i daje ti rezultate,to je odlicno.Ali i oni stalno isticu kako je to nacin ishrane,ne dijeta i to "Zdrav" nacin ishrane i samim tim sugerisu da se tako covek treba hraniti uvek.I niko nigde nije rekao sta se desava ako se upotrebi kao dijeta i nakon toga vrati nekoj normalnoj ishrani bez da se gleda na sat i ubace se najnormalnije namirnice tipa krompira ili pasulja.Mesanje proteina razlicitog porekla nije pozeljno pre svega zbog svarljivosti.I jedna vrsta proteina se teze i duze vari u organizmu,ako se pomesaju onda se stanje samo pogorsava tako da to ne treba da bude praksa,ali s vremena na vreme,ako ti ne smeta,nije strasno.
Odgovori 885 postova