olivera hvala
Veco bas tako. I ja obozavam svoj posao, ali nekad dodje "zuta minuta"...
dudo hvala

, ali nije bilo prebrzo - za 2 i po meseca 7,3kg. Statisticki lep prosek, zahvaljujuci i tvom cik-caku, a nesto i ne zurim... Kako god da ide, samo da ide!
02.02.
D: 2 mandarine
U, R, U: oko 1l domace supe i 3 knedle (sa dzigericom, od griza) - iz 3x
V: pire od zeleni za supu sa kasikom pavlake, sir sa paprikom
FA: 5x15min laganog pedalanja, istezanje
HA: casa belog (u toku)
OK, knedle sa dzigericom od griza nisu bas idealna kombinacija, ali ih obozavam i resila sam sebi da priustim nesto sto bas-bas volim. Kalorijski znam da nije mnogo, pa mi je ovo taman test da vidim kakav uticaj kalorijski ogranicena a nepravilno kombinovana hrana ima na mene.
Inace, knedle uvek spremam tako sto ohladim supu, pokupim masnocu odozgo, pa od nje (uz dodatak jaja, griza, nekad dzigerice ili mlevenog pa dodatno blendiranog mesa, persunovog lista) spremim knedle, zagrejem supu i ukuvam ih.
Usput, knedle mogu i da se zamrzavaju! Pripreme se knedle na uobicajen nacin, skuvaju u supi, pa se vade rupicastom kasikom i ocede malo, pa se zamrznu u pojedinacnim porcijama. Ovu supu cu definitivno pojesti u cugu pa nisam isla na zamrzavanje, a inace (zbog manjka mesta u zamrzivacu) vec skuvanu i procedjenu supu ukuvam na 1/10, ohladim, razlijem u kalup za led, pa kad se zaledi umotam u komadice folije i ubacim u kesu ili plasticnu kutiju. Tako u zamrzivacu imam svoje "kocke za supu" koje ubacim u lonce vrele vode sa 1 porcijom knedli, pustim da prokuva i imam instant-supu koja nije puna kojekakve hemije. A istini za volju - i mnogo ukusnija!