Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1
DIJETA POSLE UPALE PANKREASA
  • LEONTINA
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 15 godine

    DIJETA POSLE UPALE PANKREASA

    od LEONTINA » pre 15 godine

    Postavila sam pitanje na opstoj dijeti ALI NEMA ODGOVORA PA CU POKUSATI OVDE.

    Moj otac je operisao zuc pre 20 dana nakon cega je dobio jaku upalu pankreasa i zbog toga jos uvek lezi u bolnici i 15 dana je bio samo na infuziji.

    Trebao bi polako da pocne da jede ali mene zanima koji rezim ishrane mu vi preporucujete sobzirom da mu je izvadjena i zucna kesa a i da je imao upalu i to jaku pankreas.

    UNAPRED ZAHVALNA I CEKAM VAS ODGOVOR :(
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Postovi: 1914
    Pridružio se: pre 11 godine

    Re: DIJETA POSLE UPALE PANKREASA

    od Debeliccka » pre 9 godine

    Leontina,
    Ovo ipak nije stručni niti medicinski forum a pankreatitis je ozbiljna stvar. Sa takvim pitanjem konsultuj lekare, pitaj gastroenterologa. Postoje i neki medicinski sajtovi na kojima može da se postavi pitanje lekarima (na ovom forumu zvanično nema lekara) ali ti neću savetovati nikakav konkretan sajt. To bi bilo nezahvalno jer internet ostaje internet što znači = nepregledno more korisnih informacija ali i mnogih dezinformacija.
    Definitivno razgovaraj sa lekarom.
    Sve najbolje želim tvom ocu!
    P.S. Verovatno bi trebalo da uzima onaj dodatak ishrani, Digestal, koji sadrži enzime pankreasa, ali i to ćeš pitati lekara.
    Takođe znam da se nakon odstranjivanja žučne kese i dalje preporučuje ishrana kakva se preporučuje osobi i pre odstranjivanja žučne kese tj u periodu u kojem se osoba pazi zato što ima kamen u žuči i priprema se za operaciju - ishrana koja ne stimuliše lučenje žuči, ishrana koja ne dovodi do nadimanja.. Verovatno ne bi trebalo da jede žumanca neko vreme, kupus, pasulj i sve što nadima....
    Slika

    5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju