Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1
Ciscenje organizma po Malahovu
  • jedna mala
    Amater
    Amater
    Postovi: 418
    Pridružio se: pre 16 godine

    Ciscenje organizma po Malahovu

    od jedna mala » pre 15 godine

    Citajuci Normin dnevnik bas sam se zainteresovala za temu lecenje gladovanjem pa evo dodjoh do jako zanimljivog teksta koji bi da podelim sa vama .

    Genadij Petrovič Malahov je vrlo intersantan autor i praktičar koji je uspeo da sažme razna drevna, narodna i savremena učenja o raznim metodama lečenja i čišćenja organizma širom sveta te kroz praksu kombinujući i pronalazeći najoptimalnije metode praktično i formira sopstveni sistem.
    U mnogim zemljama je prilično poznat dok u Rusiji često gostuje vikendom u kontakt programu na prvom tv kanalu. Kod nas je do sada izdato petnaestak njegovih knjiga. Da nabrojim samo neke: Čišćenje organizma, Urinoterapija, Gladovanje, Ishrana i hrana...

    Njegov sistem je uzuzeztno obiman tako da je vrlo teško početi od neke tačke.
    Za početak bih samo napravio mali osvrt pa ću kasnije pisati detaljnije i posebno obratiti pažnju na delove koji budu zanimali druge forumaše. Takođe bih bio vrlo radostan kada bi se još neko sa iskustvom i praksom uključio u diskusiju.

    Čišćenje organizma po Malahovu ima više slojeva. Trudiću se da pričam iz sopstvenog iskustva i iskustva ljudi koje poznajem a tamo gde zapne konsultovaću literaturu!

    Pravilna ishrana Dosta često se posvećuje pažnja preventivi tj. zdravoj ishrani. Naročito se potencira da se voda pije pola sata do bar deset minuta pre jela ili bar dva sata iza jela (ako se jede meso i znatno duže). Glavni razlog je razblaživanje želudačnog soka pa varenje traje mnogo duže nego što treba. Preporučuje i upotrebu voća bar pola sata pre jela jer se ono vari u tankom crevu. Ukoliko se jede na kraju ono će se svariti tek pošto sve drugo proće kroz tanko crevo što će imati znatno manji efekat. Često dolazi i do efekta vrenja koje ima negativne posledice. Malahov mnogo pažnje posvećuje kombinovanju namirnica ali to je duga i posebna tema koju treba zasebno obraditi. Strogo preporučuje i korišćenje besvasnog hleba zbog štetnog delovanja industrijskog kvasca koji pospešuje patogenu mikrofloru u crevima.

    Taloženje štetnih materija i redosled čišćenja organizma Kao početak svega kada je u pitanju čišćenje organizma Malahov navodi važnost debelog creva i jetre tj. dva organa koja su prva na udaru nezdrave ishrane, toksina i hemije kojima smo svakodnevno izloženi. Sve što ne može da se svari taloži se prvo na sluzoži debelog creva. Kada se te naslage povećaju zbog smanjene cirkulacije krvi postoji velika verovatnoća da se to kasnije pretvori u polipe (dobroćudne tumore) a da oni kasnije krenu maligno da se razvijaju. Kada se sposobnost absorpcije štetnih materija debelog creva smanji dalje štetnim materijama krene da se zagađuje jetra (izuzezno važan organ), nakon jetre štetne materije krenu da se šire i talože po organizmu po zglobovima, krvi i td.
    Zato Malahov preporučuje tačan redosled čišćenja organizma. Prvo se praktikuje čišćenje debelog creva, nakon toga čišćenje jetre pa bubrega pa se onda može krenuti konkretno dalje na čišćenje zglobova itd. Naravno posebna se pažnja posvećuje i akutnim teškim oboleljima. Malahov navodi da su mnoge bolesti samo posledice zaprljanosti najvažnijih organa kao što su debelo crevo i jetra i kada se oni pravilno očiste često se smanjuju i simtpomi tih bolesti.

    Metode čišćenja Metode koje Malahov navodi su više ili manje radikalne i mnogim čitaocima će neke od njih izgledati možda i ektremne.
    Da nabrojimo prvo lakše pa da krenemo ka težim.

    Ceđeni sokovi Pripreme za čišćenje i profilaksa se obavljaju uz pomoć pijenja ceđenih sokova od tačno određene vrste vođa i povrća u odrećenim razmerama. Za tu shvrhu se koristi blender koji treba da odvoji tečnost iz voća i povrća od suve materije. Na primer za čišćenje debelog creva se kao jedna od više koriste kombinacija šargarepa, cvekla krastavac i koren peršuna dok se za čišćenje jetre koristi jabuka i cvekla u određenim razmerama. Pored ovoga Malahov preporučuje veliki broj raznog voća, povrća, bilja i čajeva u zavisnosti od vrste bolesti i organa. Praktikuje se korišćenje svih delova biljki od korena, preko stabla lista i ploda u zavisnosti od toga šta se želi postići.

    Joga vežbe Za svaki organ Malahov preporučuje i određeni set joga vežbi koje pomažu pri čišćenju jer tačno na odrećeni način preusmeravaju tok krvi, pritisak i energiju kroz određeni organ. Ono što meni dosta smeta je i insistiranje na koncentracijama i meditacijama istočnog tipa koje idu uz jogu koje lično nisam primenjivao.

    Urinoterapija Kao i mnogi drugi autori Malahov preporučuje korišćenje urina u lečenju. Uglavnom se koristi svoj urin mada se za neke vrste obolenja preporučuje i urin male dece itd. Urin ima takvu strukturu koja odgovara strukturi unutrešćih tečnosti organizma kao što su krv i limfa pa je zato mnogo efikasniji. Sa druge strane sastav urina je takav da deluje na oslobađanje štetnim materija kada se unosi u organizam na razne načine. Da bi se pojačalo dejstvo urina Malahov savetuje i prokuvavanje urina do određenih razmera da bi se efekat znatno pojačao. Najubojitije oružje za čišćenje organizma Malahov smatra prokuvani urin u razmeri 1:4 od prvobitne količine.
    Po Malahovu urin se pije, stravlja na obloge (u kombinaciji sa glinom) a koristi se i kroz klizmu (klistir) pri čišćenju debelog creva.

    Uticaj meseca i godišnja dobaObzirom da je čovek znatnim delom sastavljen od vode evidentan je uticaj meseca na čovekov metabolizam. Malahov prenosi da se određeni delovi tela aktiviraju i postaju aktivni za čišćenje u pojedinim delovima godišnjeg ciklusa ali i u toku lunarnog ciklusa. Na početku mesečecog ciklusa kada je mladina aktivna je glava i kako mesec polako napreduje aktivni su drugi delovi tela od glave ka naniže. Malavov navodi da ako vas određeni deo tela ili organ boli u tačno određenoj fazi meseca to je znak da sa tim organom nešto suštiniski nije u redu. Tako na primer 12-13 dana mesečevoj ciklusa je aktivna jetra kada se i preporučuje njeno čišćenje. Isto tako prva i treća nedelja mesečevog ciklusa navode organizam da upija materiju pa se tada preporučuju terapije oblogama dok se materija na razne načine mnogo bolje izbacuje u drugoj i četvrtoj nedelji mesečevog ciklusa kada se preporučuju uglavnom sve druge metode. Posebno mesto u mesečevom ciklusu zazuimaju određeni dani (na primer 11 dan u mesečevom ciklusu) kada je posebno pogodno čišćenje organizma kada Malahov preporučuje terapije gladovanjem. Isto tako postoji i godišnji ciklus. Dakle određeni organ je daleko lakše čistiti kada dođe njegovo vreme u toku godine. Najveći efekat se postiže kada se spoje godišnji i mesečev ciklus. To neznači da čišćenje neće biti korisno i u drugim terminima ali znači da će efekat biti znatno slabiji.

    Gladovanje U posebnim periodima mesečevog ciklusa preporučuje se i gladovanje kao metod čišćenja organizma. Gladovanje tj. neuzimanje hrane često koriste i životinje kada su bolesne. Gladovanje mora biti potpuno tj. može se piti samo voda. Ako se koristi bilo kakva hranljiva materija u toku gladovanja efekta uopšte nema jer se ne može uključiti poseban režim rada organizma u kome se organizam čisti. Tada se telo mnogo lakše oslobađa posebno od toksina, raznih zaostalih materija i sl. Ti toksini onda dođu u krv do mozga pa čoveku onda može biti muka (od toksina a ne od neuzimanja hrane). Ovo se obično desi onima koji se nisu pripremali ili to rade prvi put. Čest slučaj kod onih koji počnu da štrajuku glađu.

    Prilikom dugotrajnijeg gladovanja postoji tačan redosled u kojim se po principu prioriteta troše materirije. Prvo se potroši neka posebna rezerva u jetri. Nakon toga se troše salo, nepotrebne i štetne materije kao i delovi degenerisanog tkiva u organizmu kao što su ciste, polipi, neki tumori i sl. Praktično u toj fazi organizam živi od čišćenja nepotrebnog i štetnog!!! Tek kada preostane samo zdravo tkivo smanjuje se mišićna masa i materijal organa tačno određenim redosledom. Ovo se dešava samo kod dugotrajnog gladovanja. Najmanje se u stvari troše dva najprioritetnija organa: srce i mozak.
    U gladovanje se mora ući prililno pažljivo tj. treba trenirati od manjih perioda (jedan dan) i onda ići ka dužim periodima. Naravno postoji granica za svakog koja može biti opasna i koja se naravno ne savetuje pogotovo ne početnicima. Ja sam praktikovao gladovanje uglavnom u periodima posta.
    Prilikom gladovanja treba se kretati, piti dosta vode (Malahov preporučuje i urin), tuširanje i kretanje se u prirodi jer se organizam čisti na razne načine kroz disanje kože i znojem, kroz urin, disanjem, klasično kroz debelo crevo i sl.
    Posebna priča je ulazak u gladovanje a vrlo oprezan treba biti i prilikom izlaska iz gladovanja da bi se organizam vratio u normalan režim rada.

    Dakle eto malog uvoda. Ima tu još dosta toga kao na primer različit pristup kod različitih konstitucija tela i jo mnogo toga. Krenuću dalje sa objašnjenjima redom i-ili tamo gde prvo bude bilo interesovanja.



    izvor forum.vidovdan.org
  • bassista_eden
    Početnik
    Početnik
    Postovi: 1
    Pridružio se: pre 9 godine

    Re: Ciscenje organizma po Malahovu

    od bassista_eden » pre 9 godine

    Dali je korisnik jos na ovom forumu?

    Imam nekoliko pitanja jer ste spomenuli da ste i sami radili Mahalova Ciscenja.

    Hvala
Odgovori 2 postova Stranica 1 od 1

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju