proteinska i bas mi prijaaa
  • anelejanelej
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 8 godine

proteinska i bas mi prijaaa

od anelejanelej » pre 8 godine

pozdrav svima.. evo mene vec 10 dana na proteinskoj dijeti... super mi je....
    svi kazu da je pocetak dijete tezak.. meni apsolutno nije...tesko mi je sad... svakim narednim danom je sve teze...i to samo nocu...
    posto ne veceram posle 18h,nego se najedem preko dana....
    kg idu..evo 10i dan skoro 5 kg manje... iako se ne pridrzavam striktno dijete,nego neke moje verzije...
    imam jos nekih 10ak kg da skinem za pocetak....
    Eto nista specijalno...prijavila sam se ovde da cujem neka vasa iskustva sa mrsavljenjem i radi podrske....
    toliko za sada...
    pisite ... :*
  • oliveras
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

Re: proteinska i bas mi prijaaa

od oliveras » pre 8 godine

Dobrodosla i srecno :mahalo:
    Slika
    12.07.2013-04.2015 pocetak 97.7 kg. kraj 80 kg.
    UN 29.11.2015-27.02.2016 pocetak 86.6 kg. kraj 79.5 kg.
    07.05.2016 pocetak 78.5 kg.
  • anelejanelej
    Početnik
    Početnik

hvala...:) trudicu se...
  • IvanaBg
    Početnik
    Početnik

od IvanaBg » pre 8 godine

Dobrodosla! I ja sam nova i tek krenula. Ovde ima podrske na pretek i bas znaci!

Ja kad sam bas gladna ili legnem da spavam ili popijem topli caj. Kad popijem caj imam utisak sitosti. Neki piju limunadu. Meni ne prija. Bude mi jos gore.

To ti je kako ja izlazim na kraj ako mi se javi glad. Probaj, mozda i tebi pomogne :)
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Pozdrav i dobrodosla!

Koju "verziju" proteinske dijete drzis? Pisi jelovnike, dobro dodje i za samokontrolu i da bi iskusniji "dijetalci" mogli da ti ponude koju foru i caku - bas u cilju sprecavanja krize.

:mahalo:
    Slika
  • anelejanelej
    Početnik
    Početnik

pa ovako... za dorucak popijem limunadu sa djumbirom...pa kafu.(to je odprilike 11 sati) posto dugo spavam :)
    oko 13h rucam...
    proprzim na maslacu luk,pa dodam seckano meso,(uglavnom svinjski but ili od vrata) kad se to malo proprzi dodam pecurke...kad sve bude gotovo narendam kackavalj i stavim u rernu da se zapece....a sto se tice zacina...stavim jako malo bibera i prstohvat soli,jer nisam ljubitelj istih...
    zeleni caj pijem,jer ga volim...
    za veceru neku ribu zapecem,ili kad nemam vremena pojedem tunjevinu.....

i to je odprilike to. . i tako 6 dana,sedmi dan jedem sve sto zelim, osim ,hleba i slatkisa...

i da napomenem samo,kad god me uhvati neka kriza za slatkim ili za necim sto "ne smem" ja pojedem jedno malo parcence,bila to cokolada ili hleb...cisto da proverim svoju samokontrolu..i verujte mi da mi uspeva,svaki put sve manje i manje imam zelju da zgresim.. a da li cu oslabiti 4kg u nedelju dana ili 2kg..to mi uopste nije bitno..bitno mi je da ne forsiram svoj organizam..tako da samo polako,nigde ne zurim :) pisite i vi vase recepte,da dobijem jos koju ideju :) pozdrav svima i srecno.. :*
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Taj tip dijete jeste veoma efikasan i tezina se gubi veoma brzo (pricam iz licnog iskustva), ali zamka nastaje kasnije, kad postignuto treba odrzavati. Zato, recimo, u pravoj Atkins dijeti (ne onoj verziji koja vitla internetom) ta prva faza sa ogranicenjem unosa UH na 20g dnevno traje mozda 2 nedelje, a kasnije se unos postupno povecava da bi se covek navikao na neku normalnu, izvodljivu ishranu.

Inace, optimalno mrsavljenje je 0,5-1kg nedeljno i takav tempo omogucava da se izgubljeno ne vrati.

Takve rezultate mozes postici sa varijatnom proteinske dijete gde uz meso za rucak i ribu za veceru dodajes dosta neskrobnog povrca, salate... Recimo, glavica zelene salate sa prelivom od tunjevine (prakticno izrucis tunjevinu iz konzerve na opranu i naseckanu ili nacepkanu salatu) za veceru moze da ti bude prava gozba, a da i dalje imas dobre rezultate. A par kasika ajvara uz meso za rucak (ili kiseo kupus, ili nesto drugo sezonsko) ide super, plus ne kvari "posao".

Plus, vlakna iz povrca ce ti povecati sitost i spreciti nastanak krize (ono kad bi opljackala poslasticarnicu ;) ), a pomazu i probavi. O vitaminima da ne govorimo.

Razmisli malo o povrcu, naravno neskrobnom, jer pomaze na vise nivoa :headbang:
    Slika
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

od VecaPereca » pre 8 godine

Andjela, dobrodosla. Ja sam nekada davno bila na Atkinsonu i skinula sam bas dosta. Kasnije sam pokusavala ponovo, ali sam svaki put vrlo brzo odustajala. Ako ti prija, drzi je se.
  • Kufi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od Kufi » pre 8 godine

Nije Andjela nego Jelena. :D
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • anelejanelej
    Početnik
    Početnik

hahaha Andjela mi se vise svidja :)

ja planiram posle ove dijete da se drzim 4.faze Atkinsa... sve sam ja to lepo isplanirala :D pa kako bude.

a inace ajvar obozavam,i jedino se njega ne bih odrekla ni za sta :) ali naucila sam da ga jedem umereno :)

hvala na podrsci..piste mi jos neke savete kako vi izdrzavate sa vasom dijetom?
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

Oprosti, ne znam odakle meni Andjela.

I ja obozavam paprike u svim oblicima. Ustvari si mi dala jednu ideju sta da spremam za vikend.
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Samo nemoj predugo onda ovu varijantu da drzis, da ne bi usporila posle proces.

I ja sam se zablentavila u korisnicko ime, pa gledam... Analeja? Aaaa... ;)

Paprika je iz raja izasla :D
    Slika
  • anelejanelej
    Početnik
    Početnik

haha haha onda neka bude Andjela :D

evo vam jos neki recept...
    papika punjena suvim mesom i mladim neslanim sirom i pecurkama... ja to sutra spremam sebi za rucak... :)
    pisite mi sta vi jedete,i na kojoj ste "dijeti"?
  • VecaPereca
    Amater
    Amater

Samo da te pozdravim. Nase jelovnike mozes da vidis u nasim dnevnicima.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 8 godine

Dobro nam došli na forum i sretno 8)
    Slika
    Slika