Stranica 1 od 1

Ishrana,ventralna hernija i helico bakterija

Poslato: 27 Jan 2012, 09:19
od filip.mm
Molila bih vas za pomoc.Imam 35 godina i nakon drugog porodjaja mi je otkrivena ventralna hernija.Dr mi je rekao da je ne bi dirao dok ne pravi probleme i da radim lagane vezbe za stomak.Na moje pitanje koje su to kagane vezbe,rekao je da probam polako trbusnjake i sl.A na netu nadjoh da se ne smeju raditi trbusnjaci.Zanima me ima li neki poseban rezim ishrane kod tog problema?Takodje sam imala helico bakteriju i pila AB al imam opet iste simptome pa mislim da se bakterija vratila.Postoji li takodje neki rezim ishrane kod te bakterije?Puno hvala unapred!
PS. Ako treba jos informacija napisacu.

Re: Ishrana,ventralna hernija i helico bakterija

Poslato: 04 Feb 2012, 17:55
od mirkaa
Oko ventralne hernije ti ne mogu pomoci, ali za heliko balteriju, nadam se da mogu. Ja se u zadnje dvije godine borim sa istom i u dva navrata sam pila trojnu terapiju, ali se simptomi vrate vrlo brzo, a i od same terapije mi bude jos gore. prije nekih dva mjeseca sam ponovo imala probleme sa doticnom i sa bolnim i naduvanim stomakom. Guglajuci naletila sam na tekst o idjirotu i odlucila da probam. Pila sam ovaj caj redovno mozda tri nedelje i simptomi su nestali. Sada ga popijem samo ponekad preventive radi.
Evo ti linkovi pa mozes da procitas i da probas i ti - meni je mnogo pomoglo.

jos neka iskustva
http://forum.roda.hr/threads/40575-Prot ... na%C4%8Din
http://www.facebook.com/permalink.php?s ... 3149341021

Re: Ishrana,ventralna hernija i helico bakterija

Poslato: 07 Feb 2012, 12:49
od filip.mm
Hvala ti puno.Reci mi samo koliko si pila na dan?Samo ujutro jedna solja?

Re: Ishrana,ventralna hernija i helico bakterija

Poslato: 07 Feb 2012, 18:14
od mirkaa
Trudila sam se da pijem i prije i poslije svakog obroka. U pocetku su to bila ujutru 2dl, ali kasnije sam smanjila. Iskreno ne znam ti tacno reci, ali pokusaj da i prije i posle obroka uzmes po par gutljaja. Mislim da ne mora biti velika kolicina, koliko da uzimas redovno, pa ces vidjeti. :)