1. Kakvo je vase misljenje o hranjenju ispod BMR-a?

. Elem, imam 176cm, 62kg i 24 godine i do sada sam unosila manje-vise oko 2000kcal dnevno i bila savrseno zadovoljna time, nisam ni gubila ni dobijala na tezini. Medjutim sada sam mnogo aktivnija nego prethodnih par godina, pocela sam vise da treniram i uopste vise da mrdam i desava se da se osecam vrlo slabo i kao da mi je "pao secer"
. Cini mi se da sam malo i smrsala. Za koliko bi trebalo da povecam dnevni unos, za jos jedan obrok?Pokusala sam da izracunam BMR i TDEE na sajtu i on kaze da za umeren do veoma aktivan tempo zivota u mom slucaju treba oko 2200-2600kcal, pa samo da proverim i sa Vama?

, teska 53-54kg, imam 24 godine. Znam, sada cete verovatno reci sta ce osobi te kilaze dijeta, medjutim, u stomaku i butinama imam dosta naslaga. Na ovom sajtu sam radla BMR test i on iznosi 1345Kcal, i TDEE test - 1614. Zelela bih putem brojanja kalorija da smrsam oko 5kg, ali posto generalno zene ne treba da unose manje od 1200kcal dnevno (ili ako ne unosim manje od mog bmr-a 1345kcal), to bi za mene znacilo da cu tek za 26 dana izgubiti 1kg
zbog dnevne razlike od samo 300kcal (unosim 1300, a tdee 1600). 

)

. Jel moguce da samo 200-300kcal toliko menjaju nesto, odnosno da mrsavim i osecam se slabo ako mi nedostaje samo toliko??

Draga Aniksy, obično se procenat mišića (ne kg) kod onih koji se ne bave sportom kreće oko 35-40%. Navedeni procenat (62%) bi pre odgovarao vodi....
Vaša idealna težina bi bila od 70-75kg (zavisno od građe, s obzirom da kažete da vam se ne mršavost ne slaže uz karakter onda pre 75).
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta
Copyright 2017 © Dijeta.net. All Rights Reserved. Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Limited.