Odgovori 1289 postova
Krećem i ja
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

Re: Krećem i ja

od leonida » pre 9 godine

Ma ... nagovoriše me ... ja prosto ne volim da se ističem, ali ... ako može nekome da pomogne ... meni je forum pomogao, pa se nadam da će pomoći još nekome ...
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • Vedrana
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od Vedrana » pre 9 godine

Leonida, i ja sam pročitala tvoju priču. Ja svoju planiram da dopunim, da dodam neke lepše slike kad skinem još neku kilu, ali otom - potom.
    Manje - više, kod svih nas je uglavnom bila slična situacija - mnogo testa, slatkiša, grickalica, sokova i vremenom se doživi neprijatno iznenađenje kad se stane na vagu, ili kad je nemoguće obući neki odevni predmet od pre. Treba imati snage i boriti se.
    Još nešto bih dodala, nadam se da neću biti shvaćena pogrešno, nije mi namera niti da ismevam niti da vređam. Vojvođani važe za ljude mirnog mentaliteta kod kojih je sve laganica(a Srbijanci su okvirno temperamentniji), tradicionalna vojvođanska kuhinja je poznata po raznim super gurmanlucima, a sve se to odrazi i na kilažu. Jednom sam čula jednog starijeg Vojvođanina, kad je kazao onako simpatično ''rastegnuto'' ''ta kakva je to žena koja nema 100 kila''. A debljina jeste nezdrava i protiv nje treba da se borimo.
    Poslednja izmena od Vedrana u 23 Jun 2016, 22:22, izmenjeno 1 put ukupno.
    19.09.2018. 103.3 kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Tu smo da pokažemo da se može ... da uopšte nije teško ... verovatno ljude mrzi da čitaju kilometarske dnevnike ... ovako kad napišeš ukratko uz sliku pre i posle ... lakše se motiviše neko da krene sličnim putem (ne mora istim, nekim svojim), ali ... da krene

• narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 9 godine

Odlicna ispovjest! I neka si nagovorena. :wink: :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Računam da će se uskoro pojaviti i tvoja priča :evil:
    Stvarno, kad budeš smatrala da je vreme ... tek tvoja priča bi bila motivirajuća ...
    Ne zaboravi, ti i Giga ste mene motivisali da krenem :)

• Hiz
    Početnik
    Početnik

od Hiz » pre 9 godine

Super si napisala svoju priču, posebno smernice za ishranu! Kad sam ja počela da pratim forum, tvoj dnevnik mi je bio među omiljenim za klopu, a Sax-in za FA. Verujem da će još nekome pomoći! A o ishrani mogu samo da dodam da i kod mene ima efekta!
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Inače ... o ukusu Vojvođana (Vedrana je to spomenula) ... da, većina komšiluka je jako zabrinuta za mene i ubeđeni su da sam bolesna :D
    Kad mi je baka Sremica kad sam jednog leta došla na rasput sva srećna rekla "Kako si sad lepa!" znala sam da je krajnje vreme za dijetu :shock:
    Ona je često srećno citirala onu pesmu "Neko voli crne, neko voli plave, a ja volim Sremice, debele, pa male" (usput budi rečeno, ona sama nije imala 50 kg sa sve garderobom - bila je jako sitna ženica), ali ona bukvalno nije stajala ni jednog momenta, stalno je bila u pokretu i nešto radila ... mesila, kuvala, prala, radila u bašti ... i stalno pričala sa nama usput ... mislim da je tajna njene linije (i pored svih testa koje je jela) bila ta neverovatna fizička aktivnost :neznalica:. Da, i puuuno domaćeg povrća iz bašte ... bože, kad se setim onog paradajza - voda mi krene na usta.

• 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 9 godine

većina komšiluka je jako zabrinuta za mene i ubeđeni su da sam bolesna
    kad sam svojevremeno skinuo sa 170 na 115, celo mesto je brujalo da sam u nekoj sekti i da se drogiram :D
    Slika
    Slika
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

U mom komsiluku zivi jako mnogo nutricionista i fitnes trenera. Nisam imao pojma o tome dok nisam krenuo sa mrsanjem. Nema ko se nije nasao da nesto procvrkuce, kao ne treba tako nego ovako.
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

Tek sad sam skontao da si izbacila pricu na sajtu. Svaka cast! :)
    Samo ne znam sto si zamaglila glavu kad se svakako vidi. :)
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Ono što je interesantno ... meni niko ništa nije tupio ni komentarisao ... mislim da su pre puuuno godina zaključiili da je to u mom slučaju totalno besmisleno ... beznadežno nedokazano stvorenje :D

Giga ... vidiš ... nije isključeno da smatraju da sam u sektu ... našto me podozrivo posmatraju :16:

Kufi ... nazire se ... ali računam da me neće prepoznati na ulici :oops: . Zamisli da ti neko priđe sa pitanjem "Jesi li ti ona ... :shock: "

• volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 9 godine

I ja sam sad procitala tvoju pricu. Bravo na transformaciji! :veseljak: Bas si zgodna! Neverovatno da si ovakvu figuru postigla samo ishranom. Svaka cast! Ishrana je kljuc. Dzabe vezbanje ako se ne svedu na minimum prazne kalorije.
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 9 godine

Ne vjerujem bas da je ovaj portal toliko posjecen da te ljudi poznaju na ulici. :D Al ko te zna prepoznace te.

Ja kad sam tek krenuo nisam odmah poceo da radim sa tegovima nego sam pjesacio po 9 km svako vece. I naravno cijeli komsiluk me vidi. I svi su u fazonu super je to, daju ti podrsku...al da ti ja nesto kazem. I onda jedan kaze kako ne treba hodati po ravnom nego uzbrdo i nizbdo. Drugi kaze ne treba hodati nego trcati. Treci kaze treba naizmjenicno hodati i trcati. Cetvrti kaze nista oni ne znaju, to treba vako. Peti kaze treba onako...... I tako niko u sustini nema pojma ali svi su eksperti.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 9 godine

vidiš ... nije isključeno da smatraju da sam u sektu ... našto me podozrivo posmatraju
    Eto, o tome nisi razmišljala :D
    Slika
    Slika
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac

Kufi ... sa poznatim ljudima nemam problema ... ja sam to što jesam ... uzmi ili ostavi ... prosto ne volim da budem u centru pažnje (nikad ne bih mogla da se bavim javnim poslom, jednostavno sam tako malo stidljiva dok nekog dobro ne upoznam :oops: ) ...
    Volja, bilo je tu malo i vežbica (laganih) i puuuno šetnje ... od šetnje ne odustajem. Bilo bi dobro do je više vežbica ... ali kad sam lenčuga :oops: .
    Ali, da, vežbe same po sebi neće pomoći bez promene ishrane.
    Ja ovu ishranu zaista ne smatram za dijetu ... prešla mi u potpuno prirodnu, svakodnevnu ishranu u kojoj uživam ... bukvalno nikad ne poželim da se vratim na staro (sasvim mi je dovoljan taj jedan VK dan u 5 do 7 dana), ako mi se nešto kaloričnije jako jede (tipa pite ovakve ili onakve, slatke ili slane), ja to jednostavno ostavim za sutrašnji doručak i to računam u normalan obrok, ne u VK dan. Hoću da kažem da bukvalno jedem sve (trudim se zaista samo da minimalno konzumiram hranu sa aditivima, ali to ne smatram za žrtvu, već za dobru stvar koju ćinim za svoje zdravlje ...). Jedino ... sladoled ... njega jedem u daleko manjim količinama nego nekad (pre sam hladno sama pojela celo pakovanje sladoleda, koliko god bilo, sad se ograničim na jednu porciju i to računam kao obrok - čak ni to ne računam kao VK dan).

Odgovori 1289 postova