Au, ljudi, pa ovde ima i zavisnika od sokova!

Šalim se, ali jesu sokovi prilična navlaka, a meni se čini da što je sok više veštački, više izaziva želju da se nalivamo njime, nekako mi je i to merilo. Imala sam prilike da probam i neke kvalitetnije, i tu zaista popiješ čašu i imaš utisak da si pojeo voćku, jednostavno se zasitiš. Samo što mislim da su domaći proizvođači daleko od toga.

Lass, upravo si i meni razrešila ogromnu enigmu, jednom mi je neko doneo tu biljku - ne sećam se iz koje zemlje, pamtim samo da je bilo nešto sitno iseckano u celofanskim kesicama bez ikakvog natpisa, ne znam da li grančica ili koren - i godinama sam se pitala koja je to biljka i gde može da se nabavi.

Sad ću da pustim pipke... lepo je to imati u kući.
Juče me je Dora malo naterala da se zamislim... pa sam potražila i našla neke malo ozbiljnije tekstove o metabolizmu (bar deluju uverljivo, autori su lekari), uglavnom se svodi na to što svi znamo, da prilikom dijete i u još ponekim okolnostima usporavamo metabolizam, i da svi imamo svoj limit, tj. možemo uz veliki trud malčice da ubrzamo svoj prirodni metabolizam, ali ne možemo drastično da ga menjamo... međutim, ima i ohrabrujuća informacija da uz pravilnu ishranu i dovoljno kretanja čovek može da povrati metabolizam koji je imao ranije, tako da sam vrlo zainteresovana da to isprobam na sebi (u svakom slučaju moram nešto da uradim na tom planu, jer nemam nameru do kraja života da živim na 1200 kalorija dnevno). Ne bih da pišem sad neke opširnije informacije o tome jer možda su i dezinformacije, ali trenutno mogu da priuštim sebi mali eksperiment, pa ako se pokaže uspešan... Zato je možda bolje da jedno nedelju dana ne pišem jelovnike, jer mogu da zbune; ako bude dobrih rezultata, uneću ih sve naknadno, ako ne, samo mi računajte nedelju dana brljanja.