Odgovori 9033 postova
Puževska dijeta (slike str. 3, 78)
  • Doramar
    Početnik
    Početnik
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: Puževska dijeta (slike str. 3)

od Doramar » pre 15 godine

pa ako ti smeta voda, a ti udri po pivu :D
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 15 godine

Bih ja... al' ne smem od Las. :D Šalim se, zaista pokušavam da se naviknem na vodu... uredno je šljokam... svemu treba dati vremena, pa i vodi. :)
  • Nena3110
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od Nena3110 » pre 15 godine

Mozda po neki brlj malo osvezi organizam :neznalica:
    Dakle, nije strasno, ja zaista trpim jer ne bih umela da se zaustavim, kao kad pocnete da grickate kikiriki...
  • Ruzica
    Amater
    Amater

od Ruzica » pre 15 godine

Nikad nisam volela pivo.... ima mi gorak ukus :(
  • ninaana
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi

od ninaana » pre 15 godine

ja nije da ne volEM pivo, vec ne volim bas nista od alkoholnih pica :shock: nekada sam se davila u gaziranim sokovim ali sam kasnije presla na prirodne ili na ice tea, od kada sam na dijeti znam samo za vodu, kafu, caj bez secera i po neki kompot :D
    nekad sa 127 na 90, a  sada :(
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

ja nesto ne verujem ni u te prirodne sokove, sve mi je to previse koncentrisano i natrpano kojekakvim aditivima, pravi prirodni sok ne moze da stoji duze od dan, dva u frizideru.
    doduse, meni uleti tu i tamo pokoji gazirani sok, od toga se jos uvek odvikavam, ali trenutno je sve na nivou tu i tamo po 1 limenka, tako da to svodim na razumnu meru. voda mi prija sve vise i vise i to me raduje.
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 15 godine

od Misha79 » pre 15 godine

Ja sam skontala da sam u stvari sokovima želela da ugasim -NE žeđ, nego želju za slatkim...
    U sve sam trpala brdo šećera, a sad pijem kafu sa jednim natrenom, i sve je ok. I nisam popila sok, ne pamtim. Čaj pijem apsolutno bez šećera. I cepam limunadu, isto bez šećera.
    A slatko jedem samo crnu čokoladu i nikad više od jedne štangle. To su navike koje sam usvojila, i nadam se da ću ih zauvek zadržati.
    Sad ispade da ja popujem :D ali nije tako... Ni sama sebi ne verujem da sam bar to uspela da postignem.
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

ma ne, kakvo popovanje.
    ja sam imala isti problem, kada mi se jede slatko, udri po sokovima.
    a cesto kada sam zedna, po hrani.
    zaboravis da pijes vodu u jednom periodu svog zivota i onda se ta potreba za vodom maskira u glad, da bar na taj nacin uneses potrebnu vodu.
    e to sada menjam.
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

@Dora - prosto ne verujem da se nisi u potpunosti skinula sa tih limenkica... Toliko su lose da treba zaboraviti da postoje... :(
    @Miso - za tvoju informaciju Natren ima isti efekat kao i aspartam tako da nista nisi resila... Jednostavno stavi u kafu mrvicu smedjeg secera ako vec ne mozes da nabavis Steviu... Stevia je jedini prirodni zasladjivac i kod nas se tesko nalazi... To je prah biljke i uzasno je sladak tako da se doslovno stavlja truncica... Izbacuj taj Natren pod hitno... :shock:
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Au, ljudi, pa ovde ima i zavisnika od sokova! :shock: Šalim se, ali jesu sokovi prilična navlaka, a meni se čini da što je sok više veštački, više izaziva želju da se nalivamo njime, nekako mi je i to merilo. Imala sam prilike da probam i neke kvalitetnije, i tu zaista popiješ čašu i imaš utisak da si pojeo voćku, jednostavno se zasitiš. Samo što mislim da su domaći proizvođači daleko od toga. :(

Lass, upravo si i meni razrešila ogromnu enigmu, jednom mi je neko doneo tu biljku - ne sećam se iz koje zemlje, pamtim samo da je bilo nešto sitno iseckano u celofanskim kesicama bez ikakvog natpisa, ne znam da li grančica ili koren - i godinama sam se pitala koja je to biljka i gde može da se nabavi. :) Sad ću da pustim pipke... lepo je to imati u kući.

Juče me je Dora malo naterala da se zamislim... pa sam potražila i našla neke malo ozbiljnije tekstove o metabolizmu (bar deluju uverljivo, autori su lekari), uglavnom se svodi na to što svi znamo, da prilikom dijete i u još ponekim okolnostima usporavamo metabolizam, i da svi imamo svoj limit, tj. možemo uz veliki trud malčice da ubrzamo svoj prirodni metabolizam, ali ne možemo drastično da ga menjamo... međutim, ima i ohrabrujuća informacija da uz pravilnu ishranu i dovoljno kretanja čovek može da povrati metabolizam koji je imao ranije, tako da sam vrlo zainteresovana da to isprobam na sebi (u svakom slučaju moram nešto da uradim na tom planu, jer nemam nameru do kraja života da živim na 1200 kalorija dnevno). Ne bih da pišem sad neke opširnije informacije o tome jer možda su i dezinformacije, ali trenutno mogu da priuštim sebi mali eksperiment, pa ako se pokaže uspešan... Zato je možda bolje da jedno nedelju dana ne pišem jelovnike, jer mogu da zbune; ako bude dobrih rezultata, uneću ih sve naknadno, ako ne, samo mi računajte nedelju dana brljanja. :D
  • Misha79
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 15 godine

od Misha79 » pre 15 godine

A ja baš kupila ovaj neki Sussina zato što na njemu nije pisalo da sadrži aspartam, al :mahalo: sad i on u kantu...
    Koristim ja žuti šećer, al ga nekako ne volEm...
    Nema veze...znaš da ću te poslušati. :wink:
    Najjači samo ostaju i nikada se ne daju, svome Bogu veruju i svima prkose
                             Najjači samo ostaju i nikad se ne predaju, najjači samo veruju u zakon pobede!!!

WHERE THE HEAD GOES, THE BODY WILL FOLLOW
  • Doramar
    Početnik
    Početnik

las, znam da su limenkice lose, ali ih pijem ceo zivot, tj pre sam pila one flase od 1.5l tako da je ovo sad sjajno. potpuno ih zaobilazim u supermarketu, samo ponekad se desi da uzmem poneku iz automata.
    druga stvar sto je moje mishljenje da je to o vestackim zasladjivacima mnogo preuvelicano.
    FDA ih je dozvolio, a oni su prilicno scrutinizing authority u vezi takvih stvari.

dudo, puno srece, i ako ti nije problem frkni te linkove o metabolizu na pp.
    Poslednja izmena od Doramar u 05 Nov 2009, 14:13, izmenjeno 1 put ukupno.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

Misha79 napisao:Koristim ja žuti šećer, al ga nekako ne volEm...

Joj... a ja bih ga krcala onako klot. :cry:

Doramar napisao:qq, dudo, nemoj samo da ja budem kriva za rezultat eksperimenta.

Najgore što može da mi se desi jeste da se ugojim kilo, ne brini! :) Jedem sve zdravo, samo što su kalorije... hmmm, malo manje limitirane, jedina fora je u izboru namirnica. (Zato ne smem ni da pišem, poteraću nekom vodu na usta.) Hehe, ja bih bila dobar zamorac, ništa me ne mrzi da probam. :D
  • lasata
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 17 godine

od lasata » pre 15 godine

druga stvar sto je moje mishljenje da je to o vestackim zasladjivacima mnogo preuvelicano.
    FDA ih je dozvolio, a oni su prilicno scrutinizing authority u vezi takvih stvari.

Mnogo sto-sta su oni pustili a da nije trebalo... :(
    "...i svaki put kad budeš komadić sebe dao i svoje snove svetu po vetrovima slao, ličiće jutro na tebe više nego na druge..." Mika Antić
  • BeogradjankaONLINE
    Amater
    Amater

od BeogradjankaONLINE » pre 15 godine

Joj... a ja bih ga krcala onako klot. :cry:

hehehe .. isto .. ali eno ga stoji u staklenoj tegli i ne primicem se .. al` zato udaram po medu kad me uhvati neizdrz za slatkim.

Hajde da vidimo kako ce da prodje eksperiment :)
Odgovori 9033 postova