od leonida » pre 6 godine
Joj, ne znam šta da ti kažem. I ja obožavam sve te pite ... ali nekako sam uspela da dovedem sebe u stanje da odolim. Sve je u redu ako napraviš dobar plan šta ćeš pojesti.
Eto, ja sam juče znala da ću ići na gala večeru. Morala sam da napravim plan u glavi šta ću pojesti i planirala sam da mi ručak bude skromniji . Bez problema sam savladala sva iskušenja. Doručkovala sam svoju ovsenu kašu (sama je skuvala od ovsenih pahuljica, jabuke, malo orašastih plodova i kašičice meda), užinala jabuku (opet imam one moje neprskane), ručala 1/2 l jogurta i 2 parčeta crnog hleba, opet užinala jabuku. Došla na večeru.
Predjelo: moje omiljene pogačice sa čvarcima. Ignorisala. Glavno jelo; švedski sto - jagnjetina, prasetina, piletina, ruska salata, još nekih salata sa krompirom, majonezom isl. i turšija. Znači biram meso po svom ukusu, jagnjetinu (još toplu), i puuno turšije (bukvalno sam napunila tanjir turšijom). Kad je stigao dezert ja zaista nisam bila gladna i sasvim sam ga lepo ignorisala ... na meniju su bili kolači koje bih mogla nazvati slatkim pitama - zapravo nemaju prevod na srpski, na mađarskom je to rétes, na rusinskom rajteši (sa bundevama, višnjama, orasima, makom, jabukama) i omiljeni kolač mog detinjstva túrós rétes (sa slatkim sirom). Odolela sam mu iz prostog i jednostavnog razloga što sam bila sita. Nekako sam uspela da naučim da jedem samo kad sam gladna i onoliko koliko sam gladna, birajući pri tom namirnice koje nisu preterano kalorične. Da sam bila gladna, pojela bih ja i taj kolač. Ali, iako je veče trajalo do dugo u noć, a kolači konstanto stajali ispred mene, iako je u pitanju moj omiljeni kolač ... prosto nisam bila gladna jer sam se baš lepo najela onog mesa i puuuno turšije.
Ne znam da li sam ti pomogla ovim objašnjenjem ... prosto se nekako namestiš u glavi ... najbitnije je da ne jedeš kad nisi gladna, a samo zato što ukus nekog jela strašno voliš.
Mada ... ja sam takođe, sad sam presabrala, unela oko 1900 kcal, ali za jedan dan kad imaš svečanost to je zaista zanemarivo. Bilo bi puno manje da je umesto turšije tu bila salata od svežeg povrća (turšija ima šećera u sebi), ali ipak na takvim događajima biraš namirnice koje su najmanje loše. Čak i da taj jedan dan uneseš 2500 kcal nije problem ako narednih nekoliko dana paziš.
Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).
Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.