Činjenica je da muškarcima plank nije ništa posebno, iako se držiš stomakom rade i butine i celo telo a kakvi su mišići na nogama kod muškaraca a kakvi kod žena pogotovo kod žena van kondicije i sa viškom. Ramena ista stvar - meni su ramena najveći problem. Kada imaš mišiće po celom telu onda lepo rasporediš na svaki deo težinu za ovu vežbu pa čak i na nožne prste. Kada nemaš onda je to problem veliki. 30 sekundi je kao večnost. Ja mogu da izdržim oko 60, 70 sekundi sada i mislim da je to moj maksimum, nisam već neko vreme pokušavala.
U svoje vreme sam radila i varijacije na plank, gde podižeš i jednu nogu, saviješ je u kolenu i približiš grudima i tako stojiš mirno pa onda i drugu, ali to je već bio maksimum maksimuma koji sam tada izdržala, mislim da je u pitanju oko 2 min. Ali sećam se da sam u početku jedva izdržala 20 sekundi tako da je meni jasno šta su devojke htele da kažu
TZLJ ja tebi skidam kapu jer znam koji problem imaš sa nogom i kukom, bilo mi je neverovatno da si ovo i pokušala kao i čučnjeve pa sam se u prvi momenat i malo zabrinula ali ako kažeš da ti je sada već lakše za vežbanje i da smeš samo napred