Cao Gigo. Ja sam nova pa tek sad prochitah o tvojim problemima.Zao mi shto se patish.Nadajmo se da ce proci i ta muka.
Ja sam kao i ti jedna od onih koji debelo zabrazde sa kilazom (vishe puta tako u zivotu) narochito kada sam odustajala od borbe sa kilogramima (a opet ceo zivot sam isprobavala razne dijete od potpunog gladovanja do odvratnog mi danas kupusa).Sa tim dijetama sam valjda i zeznula zuch pa sam ga na kraju morala izvaditi operacijom. Da sam se bar tada trajno dozvala pameti nego ne

.Kako mi ni jedna hrana nije shkodila nakon operacije nastavila sam da jedem shta mi volja ( mada se u sushtini zdravo hranim) ali shto je najgore i KOLIKO mi volja (narochito uveche). Tako sam negde 2011-e dogurala do nekih 130 kg.Katastrofa

Nkad vishe u zivotu nisam imala. Nisam ni tada pochela neku dijetu vec smo se suprug i ja malo vishe kontrolisali i bez dijete sam sad negde u februaru imala 120kg (119.9 da budem precizna

). Verovatno ne bih ni sada krenula na UNku da nisam htela da podrzim cerku.Ona je kao i ja sklona gojenju genetski ali ovaj put je bash preterala. Ipak ne krivim je jer terapija na kojoj je tenutno je uchinila da za neka 4-5 meseca dobije chak 23 kg. Tako smo obe krenule na UNku. Ja imam gomilu zdravstvenih problema ( neke vec i zbog godina jer mi je 62) ali pre svega dijabetis koji je tihi ubica. Shvatila sam to ozbiljno pa uzimam lekove i insulin da bar malo odlozim propadanje organa koje dijabetis nosi. Poshto imam dijabetis 2 ( metabolichki) mogla sam da sam bila pametna regulisati sama bez lekova ovaj problem bar za poduze vreme da sam se znala kontrolisati sa ishranom.Ali avaj nisam. Bilo kako bilo ja mislim da vecina nashih bolesti potiche od te preterane kilaze ( kod nas koji smo bash mnogo preterali) i da moramo naci nachina da suzbijemo tu potrebu za nenormalnim i nezdravim jedenjem. Lako reci

teshko izvesti na duzi rok

. Ja pokushavam evo i pod stare dane. Morash i ti. Dovedi tu kilazu do optimalne opet i ne daj da se vrati i mnogi zdravstveno problemi reshice se sami. Zelim ti da uspesh jer zivot je pred tobom. Mene je stres razbio jer sam od onih shto jedu " na nervnoj bazi" ali sada u poslednje vreme radije popijem tabletu za smirenje ( ne koristim ih ni chesto ni redovno) nego da sebi dajem odushka kroz klopu. Tek kad dodjesh u moje godine shvatish da si pochesto stresirao zbog gluposti i da nije trebalo.
Nadam se posle operacije bicesh kao nov.I ne daj se "provocirat" sa hranom. Krchi svoj put ka zdravlju dalje.
Izvini ja sam sklona pisanju eseja