Odgovori 9479 postova
GIGA UN gnjavnik
  • VecaPereca
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 8 godine

Re: GIGA UN gnjavnik

od VecaPereca » pre 8 godine

Taj vocni dan je i meni bio bas nezgodan. Idi spavaj sto pre!
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 8 godine

Ma uvukla se neka nervoza već danima u mene a kad sam u takvom stanju ne znam i najbolje što znam da uradim da vozim bicikl 7 dana po 200km ne bi ni grama smršao ... uuuu ludilo bre ko žena sam u pms-u :cry:
    Slika
    Slika
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

U stvari, i kod muskaraca postoje mesecne hormonske faze, ali su cesto manje izrazene i manje primetne nego kod zena. Posto si ti pominjao probleme sa prostatom, moguce je da su kod tebe izrazenije. Plus, mrsavljenje na pocetku (kroz promenu navika, lipidnog statusa i jos 200 cuda) izaziva i hormonske promene, pa ta inace blaga hormonska faza bude dosta izrazenija. Meni je prvi pms kad sam krenula sa dijetom bio paklen, posle se smirili, sad za koji mesec ocekujem jos jedan gadan.

Usput, zar te nije Veca poslala na spavanje? ;)
    Slika
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 8 godine

Pa bre, Gile, je l' ti dovodiš prostatu u red ili menjaš pol? :nasilan:

Ne priznajem ni ženske ni muške PMS-ove... nego kreće sad lepo vreme, pa polako u akciju! Mislim da je ova odvratna zima i te kako kriva, bar ja već ujedam jer nisam stigla da iskoristim ni ove malo pristojnije dane. Em i inače padnu nivoi ovog i onog vitamina tokom zime, a ova je bila da ne izađeš ni na terasu ako ne moraš, pa kako to tek deluje na telo i psihu. :/
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Hahhahhaaaa, divne ste Duda & Yo, danaske sam mlogo bolje :009:

09.02.2017 dan 25/91 proteinski dan
    D: banana
    R: dinstano mleveno meso sa karfiolom, kupus salata, hleb, supa
    V: nešto malko jače od polovine mesike sa karfiolom od ručka, kupus salata, bez hleba i supe

FA: ...
    Slika
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

10.02.2017 dan 26/91 skrobni dan
    D: banana
    Ono kad se nađeš na putu a u poslednje vreme za ručak uđeš u kafanu i od skrobnog menija naletiš samo na ovaj ručak
    R: jbga, pasulj sa usitnjenom kolenicom, kupus salata, hleb
    V: otprilike pola porcije od ručka ali dinstanog crvenog pasulja iz konzerve sa lukom, crvenom paprikom u paradajz pelatu, luk, bez hleba

FA: ...
    Slika
    Slika
  • dada77ns
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od dada77ns » pre 8 godine

Čestitam na minusu i zahvaljujem se na mnogo korisnih informacija koje si mi dao dok sam bila na UN režimu.
    UN start: 04.05.2016. 62kg
    UN kraj: 01.08.2016. 51kg
    novi start kontrole: 03.05.2017. 55kg neuspesan
    najnoviji start kontrole: 06.11.2017. 57kg neuspesan
    UN start: 02.12.2017. 57kg
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ovo radi :013:
    Slika
    Slika
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater

od Yo-Yo » pre 8 godine

Radi, radi! Aj'mo sad u akciju :headbang:
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Sa današnje vožnjice
    Slika
    Slika
    Slika
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

od ivaiva » pre 8 godine

Kako napreduje dijeta?
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Tuj sam ja, samo sam više angažovan da pratim stranu un dijete na matičnom sajtu, stanje dijete nikako, jednostavno ne mogu da se sastavim sa kujnom, ni supruga a ni ja, posla preko glave a ono malo slobodnog vremena iskoristim da se malo provozam. Bliži mi se polako vreme za operaciju, kraj aprila će vrlo brzo i to je ono što me baš raduje ali se moramo supruga i ja baš baš dobro pripremiti u vezi posla jer ja sigurno neću biti mesec dana radno angažovan u firmi nakon operacije pa se sve mora u firmi namestiti da se maksimalno olakša supruzi predstojeće kampovanje i samovanje u radnji.
    Slika
    Slika
  • ivaiva
    Još malo pa profi
    Još malo pa profi
    Pridružio se: pre 11 godine

od ivaiva » pre 8 godine

Polako...Sada je najvaznije da ti ta operacija prodje kako treba i da se oporavis,pa onda sve ostalo.Srecno!
    Un start 31.3.-66.5 kg
  • Bakica
    Profesionalac
    Profesionalac

od Bakica » pre 8 godine

Cao Gigo. Ja sam nova pa tek sad prochitah o tvojim problemima.Zao mi shto se patish.Nadajmo se da ce proci i ta muka.
    Ja sam kao i ti jedna od onih koji debelo zabrazde sa kilazom (vishe puta tako u zivotu) narochito kada sam odustajala od borbe sa kilogramima (a opet ceo zivot sam isprobavala razne dijete od potpunog gladovanja do odvratnog mi danas kupusa).Sa tim dijetama sam valjda i zeznula zuch pa sam ga na kraju morala izvaditi operacijom. Da sam se bar tada trajno dozvala pameti nego ne :cry: .Kako mi ni jedna hrana nije shkodila nakon operacije nastavila sam da jedem shta mi volja ( mada se u sushtini zdravo hranim) ali shto je najgore i KOLIKO mi volja (narochito uveche). Tako sam negde 2011-e dogurala do nekih 130 kg.Katastrofa :shock: Nkad vishe u zivotu nisam imala. Nisam ni tada pochela neku dijetu vec smo se suprug i ja malo vishe kontrolisali i bez dijete sam sad negde u februaru imala 120kg (119.9 da budem precizna :) ). Verovatno ne bih ni sada krenula na UNku da nisam htela da podrzim cerku.Ona je kao i ja sklona gojenju genetski ali ovaj put je bash preterala. Ipak ne krivim je jer terapija na kojoj je tenutno je uchinila da za neka 4-5 meseca dobije chak 23 kg. Tako smo obe krenule na UNku. Ja imam gomilu zdravstvenih problema ( neke vec i zbog godina jer mi je 62) ali pre svega dijabetis koji je tihi ubica. Shvatila sam to ozbiljno pa uzimam lekove i insulin da bar malo odlozim propadanje organa koje dijabetis nosi. Poshto imam dijabetis 2 ( metabolichki) mogla sam da sam bila pametna regulisati sama bez lekova ovaj problem bar za poduze vreme da sam se znala kontrolisati sa ishranom.Ali avaj nisam. Bilo kako bilo ja mislim da vecina nashih bolesti potiche od te preterane kilaze ( kod nas koji smo bash mnogo preterali) i da moramo naci nachina da suzbijemo tu potrebu za nenormalnim i nezdravim jedenjem. Lako reci :D teshko izvesti na duzi rok :cry: . Ja pokushavam evo i pod stare dane. Morash i ti. Dovedi tu kilazu do optimalne opet i ne daj da se vrati i mnogi zdravstveno problemi reshice se sami. Zelim ti da uspesh jer zivot je pred tobom. Mene je stres razbio jer sam od onih shto jedu " na nervnoj bazi" ali sada u poslednje vreme radije popijem tabletu za smirenje ( ne koristim ih ni chesto ni redovno) nego da sebi dajem odushka kroz klopu. Tek kad dodjesh u moje godine shvatish da si pochesto stresirao zbog gluposti i da nije trebalo.
    Nadam se posle operacije bicesh kao nov.I ne daj se "provocirat" sa hranom. Krchi svoj put ka zdravlju dalje.
    Izvini ja sam sklona pisanju eseja :nasilan:
    SlikaSlika

SlikaSlika
    UN 06/2/2017 do 10/05/2017 119.9kg - 103.5kg - 16.4 kg
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Bakice, dobro mi došla u moj gnjavnik i slobodno piši po volji. Prvo da ti odam priznanje što si krenula na dijetu, jer sama odluka je već ogroman korak napred a još ti je veći plus to što si krenula da podržiš svoju kćer i to je prava stvar jer ćete moći da jedna drugu kontrolišete.
    MOja prethodna godina življenja je bila i ne ponovila se, terapije i stroge zabrane fizičke aktivnosti su baš ostavile traga na mom ionako prirodno usporenom metabolizmu koji je vrlo sklon gojenju ukoliko nema fizičke aktivnosti sa kojom sam vrlo uspešno održavao kilažu (bavim se rekreativnim maratonskim biciklizmom), tako da mi je ova godina rezervisana za krpljenje zdravlja i oporavak pa šta bude biće, kao što rekoh već očekuje me operacija (klasičnog tipa) pa nakon nje će biti baš baš slabašne rane u vidu jogurta i supica pa će to biti neki početak dijete a kad malo ojačam onda ću shodno uvođenjem namirnica koje ću smeti da jedem krenuti sa UNkom sa kojom drugujem već godinama što na sebi ili pomažući drugima.
    Slika
    Slika
Odgovori 9479 postova