Odgovori 9479 postova
GIGA UN gnjavnik
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

Re: GIGA UN gnjavnik

od narcisa » pre 8 godine

Drago mi je cuti da su rezultati pozitivni koliko mogu biti.
    :mahalo:
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Dobro vest.
    Držimo fige i dalje :mahalo: .
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik
    Pridružio se: pre 16 godine

od 314pezos » pre 8 godine

Evo da javim sledeći zdravstveni izveštaj. 18-og imah pregled cistoskopiju (ufff ružnog li iskustva, tu vrstu bola vam ne mogu opisati, ono čega sam se najviše bojao a to je biopsija prostate je sitnica za ovo) i ona je utvrdila da imam kako urolog reče monstruma od prostate koja je u njenom delu izdužila mokraćni kanal i zbog toga nije ni mogao da uđe sa cistoskopom u bešiku već samo na sam ulaz te se urolog konačno odlučio da bude klasična operacija gde mi je zakazao prijem na urološku kliniku u periodu 24-28. april 2017-te :( al mogu da dođem i ranije na red u slučaju da neko pre mene odustane (čitaj ode sa ovog sveta).
    Nakon biopsije, nekih dve nedelje pre cistoskopije, urolog mi je ponovo uveo u primenu lek Tamsol (koji služi sa opuštanje mišića prostate) a nakon cistoskopije mi je uveo lek Finasterid (koji utiče na veličinu prostate) i dan ranije pre cistoskopije, posle 6 meseci i 20 dana sam skinuo kateter. Sutradan i narednih nekoliko dana preko dana bude dobro ali dođe noć i onda dolazi večernja muka i kako noć odmiče meni se tako polako prostata steže i bešika mi pravi blago bolne nagone za mokrenjem, pa sam jednostavno skontao da zbog veličine prostate a i moje veličine lek Tamsol nema toliko jako dejstvo da izdrži 24 sata pa sam nakon nekoliko dana na svoju ruku u večernjim satima uveo po jednu tabletu Conprosta forte (lek sličan prostamolu koji je kao i prostamol na biljnoj osnovi - pa pomislih ako je na toj biljnoj osnovi ne može da naškodi - ali koji se pije 2x dnevno, pa rekoh sebi taman onda treba da ima dejstvo do jutarnje doze redovnog leka) ... i to je upalilo, i evo već to prvo veče situacija je bila znatno bolja i iz večeri u veče situacija se popravlja tako da sam sinoć eto celu noć prespavao bez noćnog odlaska u toalet na mokrenje.
    Naravno učinih nešto na svoju ruku, počela da me grize savest već sledećeg dana ujutru i svaki dan sve gore i gore i juče ujutru više nisam mogao da izdržim te potražih preko privatne urološke klinike gde sam bio vođen broj mobilnog od urologa koji me leči za savet. Poslah mu poruku da ga ne uznemiravam pozivom, da ne misli čiji je ovo broj i da mi se ne javi i stvarno mi se javi juče u popodnevnim satima gde mu izložih šta mi se dešavalo i šta na svoju ruku uradih - doktor malo zaćuta, ko da se dobro zamislio i onda odjednom reče da sam ja vrlo specifičan slučaj, lek Tamsol se ne sme piti više od jedne kapsule dnevno ali me je moje razmišljanje dovelo do prave kombinacije jer on u svojoj karijeri nije imao takav slučaj i reče da sam ja na dalje sam sebi svoje zamorče za ispitivanje a on će se već koliko u ponedeljak konsultovati sa ostalim urolozima na klinici u NS o mom slučaju i šta sam uradio ali je on generalnog mišljenja da sam uradio pravu stvar.
    Eto tako stoje stvari kod mene, za sada lepo mokrim, skoro ko u zdravim danima kad nemah te muke, juče posle sedam meseci se i prvi put provozah biciklom, 35,6km za 1h41m gde sam nakon vožnje naravno otpao od umora, mislim da mi je kondicija u debelom minusu al slede sada ladniji dani pa se neće moći voziti na pravom biciklu već ću morati u moj Biciklistički klub na Ergometar (biciklistički trenažer) jer se do operacije moram čuvati od hladnoće da ne bi pogoršavao hroničnu upalu.
    Kilaža je katastrofalna, dogurah do 140, jednostavno sve ovo me je mesecima psihički ubijalo i ubijalo, gomile lekova, antibiotika, probiotika koji su mi razorili moju probavu, moju redovnu dnevno stolicu sam zamenio trodnevnom i to na muku te nakon prestanka sa antiobioticima mi je trebalo mesecipo dana da povratim moju probavu ali sve to uz kateter i nemogućnost obavljanja neke sportske fizičke aktivnosti me je dovelo do ove kilaže. Na dijetu se evo još ne mogu naterati ali sam nakon cistoskopije sebi napravio neki raspored, neki doručak pre posla kući, neka voćna užina i kasniji ručak a večeru sam izbacio i eto za nekih 9 dana je otišlo dveipo kile, bar neki pomak ... al ima vremena, bitno je da se bar nešto pomera na bolje.
    Slika
    Slika
  • marrayya
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 14 godine

od marrayya » pre 8 godine

Zdravo Gigo. Zao mi je sto se boris sa takvim neprijatnim problemima. Tvoj pregled me je podsetio na nesto iz detinjstva (sigurno to nije isto, ali mi je bilo jako neprijatno). Mislim da jos ni u skolu nisam posla. Gurali su mi neku cevcicu, ili katetar, ne znam sta je bilo kroz mokracni kanal da ispitaju bubrege. To su bili nesnosni bolovi. Lezala sam na stolu, med.sestre su me drzale i za noge i za ruke, a ja sam vristala na sav glas. Znam da me je prilikom mokrenja nakon toga nenormalno peklo dugo vreme, i da sam na ponovo trebala da idem na taj "zahvat" ali da me moji nisu vodili. Bilo, ne ponovilo se.

Uz tebe smo!
    https://www.TickerFactory.com/weight-loss/wznF5dQ/]
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Hvala na brizi i na podršci Marayya i nadam se da se tvoja muka tebi neće više dogotiti.
    Slika
    Slika
  • Yo-Yo
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 8 godine

od Yo-Yo » pre 8 godine

Evo da pozdravim legendu UN i foruma! Moram priznati da mi je tvoj dnevnik na listi za citanje, ali ga jos nisam "nacela".

Nije lako a cesto ni izvodljivo odrzavati kilazu tokom lecenja (bolesti, povrede) - stres, neizvesnost, smanjeno/onemoguceno kretanje... Nema tu krivice - ipak smo ljudi. Drago mi je sto pristupas racionalno i ne guras dijetu po svaku cenu jer ti je trenutno najbitnije da do operacije odrzis optimalno zdravlje.

Ako imas pristup sobnom biciklu koji ima sediste sa naslonom, a pedale su manje-vise u nivou sedista (ne znam zvanicni naziv), to bi ti verovatno olaksalo vracanje u formu jer nema klasican sic koji pritiska regiju koja je tebi kriticna. Mozda ni tzv. suvo veslo ne bi skodilo, iz istog ergonomskog razloga.

Javljaj se, a kad se urgentni zdravstveni problemi rese, lako ces ti ispeglati taj svez visak. Uostalom, brzo nakupljeno brzo i odlazi :hi-fi:
    Slika
  • Kufi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od Kufi » pre 8 godine

Ti ga bas zaglibio sa prostatom. Jesi li ikada pitao doktora ima li voznja bicikla ikakvog uticaja na to, s ozbirom da si strastveni biciklista?
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Yo-Yo & Kufi, hvala na interesovanju, brizi i na savetima ali u rekreativnom biciklizmu nema opasnosti od bicikla i sica a pogotovo što većina muškaraca zna sa čime može da se susretne od "nazovi posledica" bavljenja biciklizmom pa se odmah u startu ili nakon nekog vremena opredeli za nabavku sica koji ima regiju koja oslobađa pritisak na prostatu ali kako rekoh i da je klasičan sic, rekreativna vožnja 2-3 puta nedeljno po par sati ne može biti uzročnik oboljenja prostate što je naravno statistika pokazala a i urolozi imaju te podatke. Na prostatu u biciklizmu može da utiče samo kome je bicikl profesija i to dugogodišnja, pa napomenimo poštare, ciklo dostavljače a među njima mogu da se nađu i profesionalni biciklistički trkači ali je taj broj jako zanemarljiv iz prostog razloga što oni jako dobro znaju kako da sede (ono malo vremena što sede) na sicu, t.j. sede isključivo na karlici a vrh sica je spušten na dole ka ramu.
    Yo-Yo, taj trenažer što spominješ se isto zove kao i ostali trenažni bicikl samo uz napomenu ležeći i prvenstveno je namenjen osobama koje imaju problema sa kičmom.
    Biciklizmom se bavim godinama iako nikad nisam bio profesionalni takmičar ali sam u nekoliko navrata učestvovao u trkama rekreativaca a takođe sam već nekoliko godina unazad i internacionalni sudija za biciklizam pod UCI licencom.

Ono čega se treba čuvati kod prostate je hladnoća na prvom mestu, pa slede gazirani napitci pa zatim začinjena i kisela hrana a jedan od najvećih uzročnika povećanja prostate a za koji saznah kad je već sve bilo gotovo je "ljutina" jer se nosilac ljutine iz paprike kroz mokraću isključivo taloži u regiji prostate a ja sam ljuto tamanio i to naveliko.

Uostalom u svemu u čemu se preteruje nikad ne može izaći na dobro !!!
    Slika
    Slika
  • Kufi
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od Kufi » pre 8 godine

Ono čega se treba čuvati kod prostate je hladnoća na prvom mestu, pa slede gazirani napitci pa zatim začinjena i kisela hrana a jedan od najvećih uzročnika povećanja prostate a za koji saznah kad je već sve bilo gotovo je "ljutina" jer se nosilac ljutine iz paprike kroz mokraću isključivo taloži u regiji prostate a ja sam ljuto tamanio i to naveliko.
    Sunce ti kalajisano, sve ono sto obozavam. :shock: :shock: :shock:
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Sunce ti kalajisano, sve ono sto obozavam. :shock: :shock: :shock:
    Ćuti Kufi, dobro si prošao! Sva sreća pa ne jedeš povrće a to uopšte ne nosi nikakve rizike, šatro... :-P Probavnom sistemu i celokupnom zdravlju to dođe ko budali šamar, a i creva ti se raduju i sve viču Nećemo povrće daj nam mesa i feferonki, nećemo povrće daj nam kokakolu...

Gigo, tebi sve najbolje želim sa oporavkom! :)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 8 godine

Da vas utešim obojicu, kapsaicin iz ljute paprike fantastična je preventiva protiv raka prostate, koliko god da ne prija kad je prisutna upala.

Gile, drž' se, i svaka podrška za to lagano kontrolisanje jela, ne želiš da barataju čovekom od 140 kila kad bude došla na red generalka!!! :)
  • Debeliccka
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 12 godine

od Debeliccka » pre 8 godine

Kapsacain da, ali i kurkumin i gingerol (đumbir)....
    8)
    Slika

5.11.2012.-74kg, 6.12.2012-67kg, 2.2.2013-62kg, 25.3.2013.-60kg, 6.5.2013.-59kg, 8.6.2013.-58kg, polovina juna 2013 - 57kg i posle toga 57kg sa povremenih 58kg na kratko...
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Da vas utešim obojicu, kapsaicin iz ljute paprike fantastična je preventiva protiv raka prostate, koliko god da ne prija kad je prisutna upala.
    Hahhahhaaaa, pa zato meni biopsijom nisu dijagnostikovali kancer, al naravno da je to kod mene sa ljutinom bilo u umerenim količinama ne bi bilo ni ovog enormnog uvećanja ... al zato uz ljutu papriku treba jesti i dosta paradajza koji ublažava njegovo dejstvo u prostati (sva sreća pa kad je sezona svežeg povrća ljuta paprika i paradajz sazrevaju uporedo)
    Slika
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Odradih danas sa klubom ciklokros trening, 3 km do tamo, 3 nazad i još 4 kruga tamo po 1,5km, da prostite sjebah i sebe i bicikl, meni nije ništa strašno samo sam baldisao, iako su me poštedeli tempa već samo da se vozam u krug ipak je višemesečni nedostatak treninga i vožnji ostavio popriličan trag u vidu kondicije iako snage imam, a težina i moj pritisak povećom težinom je više nego poveći te sam slomio polugu pogona (nosač pedale), al ionako je pogon bio zreo za menjanje pa eto prilike :D
    Slika
    Slika
  • narcisa
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 11 godine

od narcisa » pre 8 godine

Procitala sam tvoje muke i nije mi drgo zbog toga...ali mi je drago da si se rijesio katetera i sto se nazire kraj agonije.
    Mijenjaj to cudo na bicu i lagano u vracanje kondicije.
    Nadam se da se nisi puno ugruvao.
    :mahalo:
Odgovori 9479 postova