Evo da javim sledeći zdravstveni izveštaj. 18-og imah pregled cistoskopiju (ufff ružnog li iskustva, tu vrstu bola vam ne mogu opisati, ono čega sam se najviše bojao a to je biopsija prostate je sitnica za ovo) i ona je utvrdila da imam kako urolog reče monstruma od prostate koja je u njenom delu izdužila mokraćni kanal i zbog toga nije ni mogao da uđe sa cistoskopom u bešiku već samo na sam ulaz te se urolog konačno odlučio da bude klasična operacija gde mi je zakazao prijem na urološku kliniku u periodu 24-28. april 2017-te

al mogu da dođem i ranije na red u slučaju da neko pre mene odustane (čitaj ode sa ovog sveta).
Nakon biopsije, nekih dve nedelje pre cistoskopije, urolog mi je ponovo uveo u primenu lek Tamsol (koji služi sa opuštanje mišića prostate) a nakon cistoskopije mi je uveo lek Finasterid (koji utiče na veličinu prostate) i dan ranije pre cistoskopije, posle 6 meseci i 20 dana sam skinuo kateter. Sutradan i narednih nekoliko dana preko dana bude dobro ali dođe noć i onda dolazi večernja muka i kako noć odmiče meni se tako polako prostata steže i bešika mi pravi blago bolne nagone za mokrenjem, pa sam jednostavno skontao da zbog veličine prostate a i moje veličine lek Tamsol nema toliko jako dejstvo da izdrži 24 sata pa sam nakon nekoliko dana na svoju ruku u večernjim satima uveo po jednu tabletu Conprosta forte (lek sličan prostamolu koji je kao i prostamol na biljnoj osnovi - pa pomislih ako je na toj biljnoj osnovi ne može da naškodi - ali koji se pije 2x dnevno, pa rekoh sebi taman onda treba da ima dejstvo do jutarnje doze redovnog leka) ... i to je upalilo, i evo već to prvo veče situacija je bila znatno bolja i iz večeri u veče situacija se popravlja tako da sam sinoć eto celu noć prespavao bez noćnog odlaska u toalet na mokrenje.
Naravno učinih nešto na svoju ruku, počela da me grize savest već sledećeg dana ujutru i svaki dan sve gore i gore i juče ujutru više nisam mogao da izdržim te potražih preko privatne urološke klinike gde sam bio vođen broj mobilnog od urologa koji me leči za savet. Poslah mu poruku da ga ne uznemiravam pozivom, da ne misli čiji je ovo broj i da mi se ne javi i stvarno mi se javi juče u popodnevnim satima gde mu izložih šta mi se dešavalo i šta na svoju ruku uradih - doktor malo zaćuta, ko da se dobro zamislio i onda odjednom reče da sam ja vrlo specifičan slučaj, lek Tamsol se ne sme piti više od jedne kapsule dnevno ali me je moje razmišljanje dovelo do prave kombinacije jer on u svojoj karijeri nije imao takav slučaj i reče da sam ja na dalje sam sebi svoje zamorče za ispitivanje a on će se već koliko u ponedeljak konsultovati sa ostalim urolozima na klinici u NS o mom slučaju i šta sam uradio ali je on generalnog mišljenja da sam uradio pravu stvar.
Eto tako stoje stvari kod mene, za sada lepo mokrim, skoro ko u zdravim danima kad nemah te muke, juče posle sedam meseci se i prvi put provozah biciklom, 35,6km za 1h41m gde sam nakon vožnje naravno otpao od umora, mislim da mi je kondicija u debelom minusu al slede sada ladniji dani pa se neće moći voziti na pravom biciklu već ću morati u moj Biciklistički klub na Ergometar (biciklistički trenažer) jer se do operacije moram čuvati od hladnoće da ne bi pogoršavao hroničnu upalu.
Kilaža je katastrofalna, dogurah do 140, jednostavno sve ovo me je mesecima psihički ubijalo i ubijalo, gomile lekova, antibiotika, probiotika koji su mi razorili moju probavu, moju redovnu dnevno stolicu sam zamenio trodnevnom i to na muku te nakon prestanka sa antiobioticima mi je trebalo mesecipo dana da povratim moju probavu ali sve to uz kateter i nemogućnost obavljanja neke sportske fizičke aktivnosti me je dovelo do ove kilaže. Na dijetu se evo još ne mogu naterati ali sam nakon cistoskopije sebi napravio neki raspored, neki doručak pre posla kući, neka voćna užina i kasniji ručak a večeru sam izbacio i eto za nekih 9 dana je otišlo dveipo kile, bar neki pomak ... al ima vremena, bitno je da se bar nešto pomera na bolje.