Odgovori 9479 postova
GIGA UN gnjavnik
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 16 godine

Re: GIGA UN gnjavnik

od dudank » pre 8 godine

Šalila sam se za zgodnog instruktora, ali se ne šalim za vožnju bicikla jer mi treba za određenu relaciju koja mi se već smučila peške. Merkala sam nedavno tricikle za odrasle i prilično su skupi :? (recimo po tristotinak evra polovan), mislim na ove klasične s pedalama, ne na one s motorom, ali sam u međuvremenu videla da postoje univerzalni pomoćni točkići koji mogu da idu i na manje bicikle za odrasle (ja sam veličine malo naprednijeg deteta petog razreda :D ), a već imam nešto veličine ponija... a fora je u tome što sam kao klinka naučila da vozim bicikl, ali nisam sela na njega više od 30 godina i pre neku godinu se pokušaj obnavljanja znanja završio neslavno, mojom razbijenom nogom. Što će reći, verovatno nisam antitalenat, samo mi treba vremena i prakse, pa mozgam da li su nekome ti pomoćni točkići pomogli i koliko su pouzdani. :26: Ako nešto znaš o tome, unapred hvala na informaciji (nadam se da nisam off-topic, i to mu dođe ulaganje u zdrav život). :)
  • Sax
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 11 godine

od Sax » pre 8 godine

Jednom sam iznajmila tricikl na Adi i nikad više.
    Ne znam da li su svi takvi, ali ovaj je bilo nemoguće voziti malo većom brzinom (pedala propada, tj. pedalam u prazno kad dostigne neku ne baš zavidnu brzinu),
    a na najmanjoj uzbrdici (kod prve česme od ulaza) nije bilo šanse da izgura do kraja, morala sam da ga guram tih par metara.
    Kad bi bio neki "normalan" tricikl rado bih ga vozila, mada moram da primetim da sam retkim šetačima bila dobar izvor zabave :)
    Kao mala sam vozila bicikl, pre par godina sam probala i nisam se proslavila, ni 2m nisam uspela da preguram :oops:

Inače mi 300e za polovan tricikl deluje suludo mnogo!!!
    • start........ 79,9kg, 14.08.2020.
      trenutno.. 78,4kg
      cilj 68,5kg pa 65kg
  • leonida
    Profesionalac
    Profesionalac
    Pridružio se: pre 15 godine

od leonida » pre 8 godine

Razmišljala sam ja o tom triciklu.
    Da ... veoma je skup, ali sa njim postoji još veći problem ... širok je i ne možeš ga voziti po biciklističkoj stazi već bih morala da ga vozim po prilično opterećenom putu ... a to se već ne usuđujem ...
    Razmišljala sam i o pomoćnim točkovima ... svi se slatko smeju kad spomenem i jednu i drugu ideju :crybaby:
    Početna kilaža 99 kg, krajnja 67 (oko godinu dana dijete).

Nov početak 03.09.2018.početna 79, trenutna 76, cilj 67.
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater
    Pridružio se: pre 9 godine

od volja cini cuda » pre 8 godine

Ma ne treba da te briga da li ce ti se neko smejati. Ako ti je za pocetak potrebna dodatni sigurnosni tockovi da bi se oslobodila straha..sto da ne! Strah je taj koji nas blokira da nesto uradimo. Nisam ja nista talentovanija od vas, samo je razlika sto sam naucila da vozim bicikl kao dete a tada nisam znala sta je to strah.
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

od 314pezos » pre 8 godine

A i ovaj položaj... za moju kičmu ... Jok!
    grešiš, al ima i nekoliko tipova sedišta, upravo ovaj tip sedišta sa prvog snimka je idealan za osobe koje imaju problema sa kičmom, jer je sediše u svojevrsnoj školjci i leđa se fantastično čuvaju ... inače ležeći bicikli olakšavaju vožnju osobama koje imaju problema sa težinom, kičmom, trnućem u šakama i najvažnije bolovima u kolenima i naravno za nas muške nema mogućnosti nagnječenja prostate.
    Merkala sam nedavno tricikle za odrasle i prilično su skupi (recimo po tristotinak evra polovan), mislim na ove klasične s pedalama ... a već imam nešto veličine ponija ... a fora je u tome što sam kao klinka naučila da vozim bicikl, ali nisam sela na njega više od 30 godina i pre neku godinu se pokušaj obnavljanja znanja završio neslavno ... samo mi treba vremena i prakse
    Ima lik u Bačkoj palanci što ih radi i kod njega novi tricikl za odrasle na bazi poni bicikla je 330€ sa sve lepom korpom između zadnjih točkova za pijac :D ... to jednom kad naučiš se ne zaboravlja, samo ti je malo motorika zarđala al da si već sutradan sela na njega sigurno bi ga ladno terala.
    Ne znam da li su svi takvi, ali ovaj je bilo nemoguće voziti malo većom brzinom (pedala propada, tj. pedalam u prazno kad dostigne neku ne baš zavidnu brzinu),
    a na najmanjoj uzbrdici (kod prve česme od ulaza) nije bilo šanse da izgura do kraja, morala sam da ga guram tih par metara.
    Malo je problem sa tim triciklima kao na snimku baš sa pedaliranjem sa običnim patikama, taj koji ih iznajmljuje sigurno nije namestio bicikl za tvoju dužinu nogu da bi imala adekvatan potisak na pedalu bez proklizavanja ili da je imao bar pedale sa klipsom (kaišem za vezivanje obuće za pedalu) mada većina nas koji volimo iole brže vožnje koristimo specijalne pedale i obuću gde ostvarujemo čvrstu vezu patike sa pedalom (SPD ... ili neki drugi sistem) i to je onda već neka druga priča u vožnji ... ja sam inače sa ovakvim triciklom kao na snimku doduše sa tim spd pedalama iša uz uspon od 13 % (avala ti je na primer uspon od 5,2 %).
    Razmišljala sam ja o tom triciklu.
    Da ... veoma je skup, ali sa njim postoji još veći problem ... širok je i ne možeš ga voziti po biciklističkoj stazi već bih morala da ga vozim po prilično opterećenom putu ... a to se već ne usuđujem ...
    Da jeste veoma skup jer ih jako malo ima polovnih, ja što planiram da uzmem nov je, sad u zavisnosti šta ću sve od dodatne opreme da stavim na njega 3.000 - 4.000€ al evo moj druggar prodaje model koji je kao na snimku 2 malte ne u takvoj konfiguraciji kao na snimku za 1.800€ a uzet je u septembru prošle godine i vrlo je malo al baš malo prešao a njega je izašao 2.300€ i to je baš odlična cena ... inače može da se vozi po bici stazi jer je minimalna širina staze 1-1,2m a on je max širine 85cm a za vožnju po putu da bi bio primećen se koriste zastavice na dugačkim štapovima da bi bili zapaženi isključivo vozačima kamiona i autobusa a vozači kola taj tricikl sasvim lepo vide i bez zastavica.
    Strah je taj koji nas blokira da nesto uradimo. Nisam ja nista talentovanija od vas, samo je razlika sto sam naucila da vozim bicikl kao dete a tada nisam znala sta je to strah.
    E tačno je to tako !!!

06.10.2016 dan 32/91 uh dan
    D: dve jabolke
    R: proja i krastavac salata sa pavlakom 12% mm
    V: 2 kroasana sa malinom, rebro crne čokolade

FA: ...
    Slika
    Slika
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 8 godine

Ja se kanim da kupim bicikl ima sigurno 2 godine. Ima ih sada dosta jeftinih, medjutim moj dobar drug koji redovno pedala kaze da ne mozes naci dobar bicikl bez barem 500-600 maraka, i da ne uzimem te jeftine varijante.
    I kad god se nadjem pri parama vazda nesto iskrsne pa se lova preusmjeri. :)
    Nema sveca bez Velike Petke, ni pištolja bez duge devetke.
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 8 godine

Sve super, ali ne reče mi šta misliš o pomoćnim. :D Nije meni blam da sednem na tricikl, ali nekako bih radije da polako savladam dvotočkaša. (Pogotovu što ga imam, i to je praktično nov bicikl.) Ovog leta sam se izvukla, ali moji su već prsli što su zbog mene praktično svakodnevno šipčili peške. :010:
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 8 godine

Jaranice uzmi bicikl, otidji na neku livadu i kreni polako. Ne vozis F117 da ti treba godina dana obuke. ;)
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Evo Dudo ništa lakše ;)

Slika
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Ustadoh u 1:30 i već u 2:00 krenuh put Budimpešte na aerodrom po prijateljicu, pokupih je, usput u povratku kupih banane i kikiriki i peglanje nazad za Novi Sad gde sam došao nešto oko 13h, 600 km za 11 sati sa usputnim zadržavanjem na granici u oba smera ukupno oko sigurnih 2 sata i svraćanje u neki hipermarket po povratku sa aerodroma na izslasku iz Budimpešte da se kupi doručak.
    07.10.2016 dan 33/91 vitaminski dan
    D: banana
    U: kesica kikirikija 80 gr
    R: banana
    V: salata od paradajza, krastavaca, luka, ljute i malo biljnog mekanog sira

Slika
    Slika
  • volja cini cuda
    Amater
    Amater

od volja cini cuda » pre 8 godine

Aa Budimpesta! :roll: Bas volim taj grad. Jesi li uspeo malo da se odmoris i zastanes u Budimpesti?
  • dudank
    Profesionalac
    Profesionalac

od dudank » pre 8 godine

A što se ova treća razbi kao džezva, to nikom ništa? :o

Šala, HVALA na linkovima! Da znaš da si me malo ohrabrio (a mm jedva dočekao, pogledao ih i on sinoć i sad će da me pritiska da naučim dok mi ne izađe bicikl na nos :D ).
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Jesi li uspeo malo da se odmoris i zastanes u Budimpesti?
    Na žalost ni B nisam video od grada
    Da znaš da si me malo ohrabrio (a mm jedva dočekao, pogledao ih i on sinoć i sad će da me pritiska da naučim dok mi ne izađe bicikl na nos )
    Hahhahaaaaaa, samo malko da potrči za tobom da ti drži sic za početni pravac i ravnotežu, eto i njemu dodatne fiskulture :D

Ceo dan me uhvatila neka malaksalost, stalno mi nešto bilo zima na poslu, kad se vratih kući nešto posle 17h, popih fervex pa u krevet, probi me znoj vrlo brzo te zaspah, probudih se nešto pre 21h te uzeh da pojedem večeru i krenuh da jedem i ne prija mi i tek kad uzeh pola kifle malo se povratih i nakon večerinke opet u krevet ... sad je već puno bolje
    08.10.2016 dan 34/91 proteinski dan
    D: 2 jabuke
    R: sardina (250gr) sa lukom, crvena paprika, hleb, supa
    V: tunjevina (140gr) sa lukom, crvena paprika, sa malo hleba, bez supe

Slika
    Slika
  • 314pezos
    Urednik
    Urednik

Pregrmeh noć preznojavajući se dočekah nedeljno jutro, promenuh tokom noći do jutra 5 majica i ujutru ko nov, al izmučen, samleven glaaaaaadan ... pa je skrobni dan od starta otišao di ne treba i svesno otiđoh u dan za brljanje, pa će ko kanda danas i sutra biti vitaminski dan
    09.10.2016 dan 35/91 teška brljana (skrobni) dan
    D: pogačice sas čvarci
    R: kafanski roštilj (dimljena vešalica, kobaja, ćevapi, pomfrit ...), teleća čorbica, šopska salata, lepinja
    V: domaća gibanica sa sirom uz prilog domaće pečenice i ajvara

Slika
    Slika
  • Kufi
    Amater
    Amater

od Kufi » pre 8 godine

Pregrmeh noć preznojavajući se dočekah nedeljno jutro, promenuh tokom noći do jutra 5 majica i ujutru ko nov, al izmučen, samleven glaaaaaadan
    I baba i stari se jutros zale na iste simptome, a i meni je bilo malo vruce. Sinoc su nas definitivno posjetili vanzemaljci. :D
Odgovori 9479 postova