Najgora mi je u toj priči nesanica, s njom sam se borila godinama i prvi put sam sad uspela cela 2,5 meseca da sastavim s normalnim spavanjem, a onda su me zakačila brda posla i gledam kako sam začas počela opet da klizim sve dublje u noć.

A to sve vuče jedno drugo... tako da danas ležem na kočnicu, uspela sam da se dignem u podne (napredak!), vaga je srećom milosrdna, i sad čekam da vidim šta će muž doneti od povrća, pa da isplaniram sebi obroke za danas, i ako opet nešto ubrljam, bilo s jelom, bilo sa spavanjem, samu ću sebe svečano da pljunem.
Eh, da, Beo... zimske čarolije... I ja se pitam kako ću, meni kreće frtutma od 3. decembra (sinu rođendan), pa do 20. januara (slava), sa sve dva Božića i godišnjicom braka... da ne pominjem Novu godinu... A stvarno ne ide da moji zobaju dvopek sa mnom... pa i ja bih malo da se osladim. Tako da sam zacrtala sebi dva plana koja bi eventualno mogla da pomognu, jedno je da se pod hitno uozbiljim i smaknem poslednje kilo, da bih imala mali "kredit" (mislim da je bolji sistem da se pooštri dijeta PRE krkanja), a drugo je da sastavim spisak onoga što nije pametno da jedem, i da polako ubedim sebe da ove godine mogu baš to i da preskočim, ne moram da jedem baš SVE što je na stolu. A tu je i rezervni plan C, ako ipak odlučim da se nakrkam, da to bude samo taj dan, a ne da posle još 3 ili 6 dana žljuvim ostatke koji se razvlače po kući... mislim da je to onaj gori deo, ti ostaci, jer tehnički ne možeš da se ugojiš za jedan jedini dan jela. Hm, ovo sve lepo zvuči ovako napisano, samo još da probam u praksi koliki sam karakter. Možda bi pomoglo da kupim pantalone za broj manje, pa da u njima provedem sve praznike.

PS Upravo sam imala žešću FA, mojoj banci hvala.

Smakli mi greškom 20.000 sa računa pa sam pojurila kao besomučna, obišla sto krugova po banci kao tigar u kavezu dok su oni to rešili, došla kući... sad sam se izduvala i izmerila puls (prvi put sam se setila da izmerim posle hodanja), okruglo 124, ko zna koliki je bio. Dakle, šetnje... zakon.
Edit*: Konačno jedoh...
D: preskočen
R: sendvič od 40 g integralnog hleba, kašike pavlake, lista suvog mesa (gruba procena - oko 200 kcal)
U: salata, mlad sir, čorbica od povrća
V: šnicla, salata... ne znam šta još da dodam a da ne bude hleb Eh, da, i malo vežbica, čisto radi rastezanja. Uradiću još jednu turu večeras, nadam se.